Карактеристике мердевина и 3 области његове примене

Главна ствар на љествици је постојаност конструкције и квалитет материјала који се може причврстити, али се у основи користи сложени дизајн. Оно што је најважније, производ је висококвалитетан и издржљив да би се избегао хитан случај.

Сврха мердевина

Иако домаће, чак и склопиве љестве се могу користити за било коју сферу дјеловања, јер је то свестран производ.

У основи, користе се на:

 • Завршни радови;
 • постављање конструкција;
 • За постављање предмета, на пример, саксије или завесе на завесама.

Обим коришћења љествичних љестви је прилично опсежан

Често се коришћење степеница врши када се поправка обавља или у трговини, јер се већина полица налази изнад људске висине, а за постављање или уклањање робе потребна је посебна направа - степенице.

Телескопско степениште које се увлачи изузетно је корисно у свакодневном животу, па сваки члан породице настоји да има такав уређај у мајсторском комплету.

Вреди напоменути да су мердевине, посебно метални трансформатори, много јаче од обичних једноставних степеница. Лако се разлажу и праве и користе. Поред тога, дизајн је компактан по величини, тако да се може поставити у оставу или иза врата, ако је потребно.

Телескопске мердевине

Телескопске мердевине су углавном металне, нарочито челик. Могуће је користити алуминијум, али само у облику легуре са челиком.

Тако јестворено је степениште:

 • јак;
 • сталак;
 • Поуздан.

Телескопске мердевине су популарне у свакодневном животу због своје лакоће и снаге

У правилу, уређај као што је клизна алуминијска љестве се користи у свакодневном животу, јер су ови модели лакши, мобилнији и једноставнији за употребу. Алуминијум има такве изванредне особине као што је отпорност на хабање, захваљујући којој се не квари под утицајем атмосферских појава, не испире, не савија се под тежином особе, нити је покривен корозијом. Зато се ове врсте степеница називају универзалним.

Важно је напоменути да су челичне степенице велике тежине, али се користе управо у индустријским радовима. Поред тога, оне су трајније и стабилније.

Обујмице на оба модела израђене су од посебно издржљиве металне легуре ради повећања трајности.

Телескопске степенице - ово је савршена опција за избор куће и стана. Неки их користе као баштенске производе за приступ високим дрвећем и културама.

Опис телескопског степеништа омогућава вам да видите шта се тачно сматра таквим производима који су несумњиво компактни, удобни и издржљиви. Неки произвођачи, поред производа, продају и специјалне случајеве како би се љестве одржале квалитетније и не утјечу на његове спецификације.

Типови мердевина са платформом

Степенице на којима се налазе степенице са градилиштем - то су покретне конструкције. Готово свака фабрика у производњи степеница мора обратити пажњу на развој таквог производа.

У правилу, ако је величина уређаја превелика, онда се котачи монтирају на њих, а ципеле се додају како би им се омогућило да помичу степенице и фиксирају их на одређеном мјесту.

В каких лестницах над степениата над переходами се намира

.

Такве степенице у висини могу достићи неколико метара, и прецизније, требале би бити од 3-10 степени. По правилу, такве степенице су двостране, а са обе стране морају бити постављене рукохвати, али постоје и једностране.

Постоје различити типови таквих дизајна, од којих сваки има своје особине:

 1. Хингед-трансформед. Механизам коришћења таквих степеница је веома једноставан. Они их примењују као обичне љестве, јер имају увучене дијелове. Није тешко пењати се на њих, па чак и на великој висини. Горњи дио степеница нужно је опремљен платформом која ставља алат потребан за рад.
 2. Билатералне љестве подсјећају на велико слово Л. Произвођачи дјечјег игралишта такођер су смјештени у горњем дијелу степеница.
 3. Постоје покретне индустријске степенице у облику слова Г. Налазе се под углом од 90 степени. Модел је посебно издржљив, издржљив и осигуран од стране точкова и механизма кочења.
 4. Степенице. То је степениште које је напредније са точковима и има згодну и велику платформу на врху. Може смјестити 2-3 особе одмах.

Дрвене љестве за љестве

Тешко да је могуће пронаћи степенице од стаклопластике, јер овај материјал апсолутно није погодан за такве структуре. Међутим, већинапопуларни дизајни - дрвени.

Користи се на местима као што су:

 • апотеке;
 • канцеларије;
 • Хотели и слично.

Тајна таквих производа је врло једноставна. Израђене су од посебно издржљивог дрвета из шуме, њихова величина је мала, тежина је мала, а парцеле су само квалитативне.

Једна од најпопуларнијих врста љестава љестава направљена је од дрвета

Сваки технолог-девелопер ће моћи да каже да су дрвене конструкције посебно издржљиве, стабилне и чак естетске по изгледу. Такви производи могу да остану стабилни без присуства додатних носача, а истовремено не клизе по заштићеној површини. Особа која стоји на таквим мердевинама је потпуно безбедна, ако се и сама придржава правила рада.

Дрвене љестве су изолиране, точније покривене посебним саставом, тако да не старење и његове техничке карактеристике се не погоршавају. Приликом израде користите само масивне носаче и направите само 3-5 степени, елиминишући присуство велике тежине.

Шта треба узети у обзир при одабиру љестава за склапање љестава

Данас постоје многи произвођачи који нуде висококвалитетне љестве као што су Хаило, Икеа, Залгер, Краусе, Сцалиссима, Свелт, Ницк, Сибин, Еиффел, ВХР и ЛМВ модели. Сваки производ који продају ови произвођачи има своје цртеже, одобрени план, као и дијаграм, упутство и сертификат за усклађеност са ГОСТ-ом.

Приликом избора љествице потребно је обратити пажњу на одсуство чипса и другихдефецтс

Приликом куповине производа од једног од ових добављача, треба обратити пажњу на одређени број карактеристика, да се не би погрешно изабрао:

 • Квалитет материјала;
 • стабилност;
 • Погодност на послу;
 • мобилност;
 • Ниво сигурности.

Изолујући премази морају бити глатки и равномерни. Категорички је искључено присуство таквих дефеката, као што су с времена на време, ударци, пукотине и штавише оштри углови и ивице. Све то може бити узрок несреће са веома озбиљним посљедицама.

Ако је платформа изнад 150 цм од пода, онда се мора нужно оградити рукохватима. Корак сваког степена не смије прелазити 2,5 цм, а пуно значи тежину производа. Квалитативне љествице не би требале превише тежити.

Спецификације мердевина

Можете пронаћи широк избор опција степеница степеница.

Наиме:

 • 3к10;
 • 3к11;
 • 4к4;
 • 3к7.

Најкорисније користити љестве са широким степеницама

Како интерпретирати овај параметар? Вероватно неки људи верују да је ово знак дужине мердевина од површине горњег пода. У ствари, максимална висина било које мердевине је просечна висина особе + величина степеница. То је однос два параметра као што су људски раст и величина локације - то је радна висина.

Љестве произведене у иноземству израчунавају се на другачији начин. Наиме, ниво вишег степена заузима степен, који се налази на висини од 120 цм,максимална ширина између делова степеница, као што су бочне вођице до горњег дела степеништа, износи 11,5 инча или 29,21 цм

Апсолутно све мердевине треба да буду опремљене металним конзолама и запорним уређајима да би се искључила разградња током рада. Степенице би требале бити ребрасте.

Ширина платформе треба да буде 45-60 цм, тако да је нога стабилна на површини.

згодно

Без обзира на то што купују љестве на љествици, било да је то величина 3к10 или 3к7, нужно морате погледати вањске податке умјесто трошка.

Пре куповине мердевина, проверите да ли су доступне све компоненте и заптивке

Прецизније, на:

 • Доступност свих компоненти;
 • Присуство сертификата ГОСТ;
 • Присуство ознака и заптивача од произвођача на подручју паковања и монтаже.

Само на овај начин можете бити сигурни да је производ високог квалитета и да неће узроковати проблеме током рада или неће довести до несреће.

Степенице-лестве-трансформатори

\ т

Постоје степенице-трансформатори који су склопиви и сложени.

Наиме:

 1. Склопиве конструкције - ово је бешавна веза 4 секције помоћу шарки. Трансформација се врши разградњом секција у складу са упутством, као и фиксирањем на местима где је производ савијен. Дакле, стадијуми су створени, прецизније, комплексни мердевни трансформатор.
 2. Комбиновано или, другим речима, телескопске степенице је производ у којемзглобно-телескопски спојеви. Један део секција се може монтирати и причврстити специјалном иглом. Користите такве дизајне гдје је нераван под, као и тамо гдје нема начина да се инсталира редовна љестве.

Једна од врста степеница је мердевина за лестве

Трансформатори са теретом се могу причврстити, при чему се сваки следећи елемент избацује у дужину, а горњи део се наноси на површину зграде, зид. Доњи део је причвршћен на зид, а пожељно је користити додатно осигурање током рада.

Присилне степенице са конзолама разликују се по томе што њихов горњи дио наликује шеширу слова Г. У том положају, љестве су много мање од висине прошлог дизајна, али је стабилније и поузданије.

Степенишне љестве имају вањске дијелове, који су уграђени као носач, као и два унутрашња пресјека хоризонталног облика који стварају радну платформу.

Поправка лествичних лествич

Апсолутно било која мердевина може пропасти, чак и ако је највишег квалитета и изнајмљена.

Пре почетка рада проверите квалитет причвршћења на мердевинама

Важно је напоменути да је за вријеме рада потребно провјерити производ прије сваке употребе:

 • стабилност;
 • снага;
 • поузданост;
 • Тврђавачи;
 • Непостојање недостатака који могу ометати рад;
 • Присуство климавих шарки.

Дрвене мердевине (видео)

Постојиспецијалне услуге на које се можете пријавити за поправку степеница. Важно је запамтити да је ово веома опасно и да је, како би се избјегла ситуација СОС-а, вриједно унапријед предвидјети хитне случајеве свих врста. Другим ријечима, поправка љестава, без обзира на то да ли постоје вјештине за рад с таквим производима или не, треба бити стручњак.

Детаљ: степенице (примери фотографија)

)