Карактеристике душека од структуралне конструкције и конструкције: шта је то, разлике материјала

Материјали као што су композит и структурално влакно су лидери међу новим пуњачима душека. Заменили су душеке од пенасте гуме, који су имали низ недостатака. Струтопласт и струттофаибер - много напреднији материјали, лишени свих недостатака пенасте гуме. Они су одлична алтернатива скупим ортопедским душецима, али имају исте корисне особине као и већина купаца и стручњака.

струтопласт
струттофаибер

Префикс "структурни" подразумева употребу италијанске технологије производње, када су унутрашње компоненте производа постављене вертикално. Захваљујући таквој технологији, они се не мењају и могу брзо да обнове свој облик. Ови мадраци се састоје од паралелних слојева влакана. То вам омогућава да равномерно распоредите терет на целу површину производа. Ова пунила се називају и "независни независни извори", који већ говоре сами за себе.


Душеци са пунилом из слоја и носача имају опружни ефекат, али укључују само синтетичка влакна различитих степена крутости.

главне предности

Такви типови пунила имају низ позитивних својстава, што их чини неоспорним лидерима међу осталим материјалима.

Навешћемо главне предности душека са пуњачем стратовоља и струттофаибер:

 • присуство ортопедијесвојства која позитивно утичу на држање;
 • потпуно одсуство штетних хемијских нечистоћа које могу изазвати алергијску реакцију, што је посебно важно за алергичне људе;
 • висока еластичност и способност брзог опоравка облика;
 • такви душеци су прожети посебном незапаљивом смјесом која их спречава да постану фокус паљења;
 • не шкрипи, за разлику од опруга;

 • није склон трулежи;
 • слободна циркулација ваздуха унутар производа и велики пренос топлоте ће обезбедити удобан и користан сан;
 • материјал се лако реже, што вам омогућава да сами наместите душек испод постеље било које величине;
 • дуг радни век;
 • цијена таквог душека је прилично ниска, што га чини једним од најмасивнијих.


Присуство свих ових позитивних својстава артикала из радионице објашњава његову популарност на тржишту. Очигледно, такав производ је одличан избор за опремање места за спавање.

састав пунила

Главна компонента душека из композита и шипке је полиестер, који је причвршћен полиестером на термални начин. Захваљујући овим синтетичким материјалима постиже се висок степен отпорности на хабање. Штавише, синтетичка пунила ни на који начин нису лошија од природних, јер су еколошки прихватљива и јефтинија.

Врло често произвођачи додају пунила и природне састојке. Ово може бити козја вуна, што душек чини довољно топлим. Присуство уЛан пуњења ствара ефекат терморегулације. За љубитеље еластичног кревета савршен избор је душек који има косу, а за круто мјесто за спавање савршена компонента је кокосова палма или кокос.

душек с козјом косом
модел са коњском длаком

Други природни састојци, посебно вуна од камиле, бамбус, морска трава или памучна влакна, такође могу бити присутни у пунилу. Стога, за љубитеље спавања на кревету са природним пунилом, кревет радионице је сасвим погодан.Препоруке за прави избор

Наравно, при одабиру душека треба узети у обзир опрему особе на којој се спава. Модерни произвођачи на тржишту нуде производе од различитих типова дебљина и дужина. Дебљина, по правилу, има величину од 4, 5, 8 и 16 цм, а душеци до 5 цм могу се користити као матаразников, а више од 5 цм - као пуни душек. Њихова дужина варира од 120 цм до 200 цм.

Обично су душеци за децу димензија 60к120 цм, величина појединачних производа је различита - 70 × 200, 80 × 200, 90 × 200 цм. и имају следеће димензије: 140 × 200, 160 × 200, 180 × 200 цм


Да би се одабрала крутост душека, треба кренути од комплетног сета и тежине особе. За људе чија тежина не прелази 60 кг, препоручује се да купите вишемека производ. Ако је тежина до 90 кг, идеалан избор ће бити кревет средње тврдоће. За људе између 90 кг и изнад треба одабрати мадрац висок степен крутости. Дакле, брачни кревет испуњен струттофаибер сасвим могуће да покупи и за дете и за особу било које врсте тела.

Такође, данашњи произвођачи омогућавају производњу прилагођених производа. То је, ако је потребно наћи кревет мадрац, али са различитим степеном тврдоће, произвођач може у потпуности остварити овај задатак.


конкретна царе

Чланци испуњена струттофаибер струтопласта и мање захтеван за коришћење и не захтевају посебну негу.

Међутим, неколико једноставних савета помоћи ће продужити век душека:

 • Да би се сачувао еластичност душека за дуго требало да повремено (једном месечно) да бисте укључили производ на другој страни. То може да помогне у екстра расподели оптерећења по целој области производа.
 • К брига за душека корице може да се користи. Они ће додати додатну удобност током спавања и држати душека поклопце.
 • мадрац са струтопласта крајње непожељна да смање, ако треба да га уклоните. У том случају, маса може само сломити, и спава на овом кревету није угодно.


Коментари купаца и главни брендови

Анализа мишљења морнара струтопласта власника, са сигурношћу можемо рећи да је већина купаца остаје толико успешнистицање Значајни недостаци у роби коју ниједан купац није пронашао. Већина корисника уочава високу еластичност подручја за спавање, одсуство страних мириса, присуство довољне циркулације ваздуха.

Наравно, јефтина роба сумњивих произвођача склона је брзом слијегању, па је неопходно купити душеке искључиво од провјерених марки. На руском тржишту, следећи произвођачи се могу навести у листи лидера: компаније Орматтек, Греен Мебел и неке друге.

душек от Орматтек

Поверење у удобност и здравље вашег сна је искључиво савесни произвођачи душека, што гарантује висок квалитет и дуг радни век вашег производа.

Мало више информација о додатцима изгледа даље.