Камин у класичном стилу у ентеријеру

Проматрајући ватру, након заводљивих и очаравајућих језика пламена, испуњени смо снагом и смиреношћу. Захваљујући кући можете сједити на ватри и загријавати се и уживати у животу. Класични камин је најпогоднији за естетско попуњавање простора вашег дома.

Модерни произвођачи нуде многе врсте камина, различитих стилова и дизајна, погодних за сваки дизајн интеријера. У овом случају, класичне варијанте нису подложне утицају трендовских струја, заузимају централно мјесто међу свим различитостима.

У нашем времену тешко је замислити камин у класичном стилу, који се налази у градском стану. Обично се уграђују у сеоским кућама, за које је у средишту пажње у унутрашњости. У старим временима створене су посебне просторије за камин, ау савременом свету - дневна соба или радна соба.

Карактеристике класичних камина

Само власник може одредити сврху камина и уредити простор у најбољим традицијама класичног стила. Сви свој стан окрећу својим карактеристичним укусом и ставом.

Традиционални класици су широко распрострањени у модерном свету, јер се лако комбинују са ентеријером сваког стила. Класични камини наглашавају добробит и профињени укус.

Дизајн карактерише мала пећ за пећи, уграђена у зид и омеђена порталом.

Савремене технологије омогућавају коришћење затвореног камина за камин, остављајући прилику да се посматра пожар у пожару и повећају индикатори.пренос топлоте Захваљујући стаклу отпорном на топлоту, коефицијент ефикасности се повећава на 80%. У том случају, камин може загријати не само једну просторију - тако да се топлота може проширити на цијелу кућу.

Видите каква сјајност!

Важна ствар: ови камини имају ниску ефикасност, не више од 20%. Због тога се користи као украс, а не за грејање.

сорте класика

Ако видите камин чији је портал сличан слову "П", можете бити сигурни да је то класичан стил. За класичан типичан симетрични облик дизајна. Стилске карактеристике портретне декорације подељене су у неколико група које се односе на историјске периоде развоја камина.

На пример, за класичне енглеске дизајне, мала величина портала карактерише отворена пећ од ливеног гвожђа. Обично је под испред пећи положен керамичким плочицама, а ова зона је традиционално ограђена декоративним елементима са уметничким ковањем. Понекад можете наћи украсе са украсним плочицама. Камини ових камина су направљени од дрвених елемената од драгог камења. Главни украс камина је ливење од ливеног гвожђа.

Друга врста класичних камина одговара стилу Емпире, који чува тежину пропорција и једноставност линија. Обично украшени украсним елементима својственим римској култури, карактеристични елементи су фигуре сфинге, грифони, каријатиде. Могуће је користити класичне биљне елементе од гипса: гирланде, бичеве и вијенце, типичне за древна времена.Поред тога, они постављају велико огледало изнад дизајна.

За камин, направљен у стилу рококоа и барокних малих декоративних елемената, обилато украшава каминску полицу и вањске полице.

  • Ако сте на огњишту видјели испреплитање различитих линија које глатко теку из једног у други - овај стил одговара рококу. Такве зграде су погодне за профињен и бујан ентеријер. Стил империје се манифестује у софистицираности и озбиљности простора. Користећи црвене и златне боје у ентеријеру можете створити атмосферу античког Рима.
  • Барокни камин се одликује огромним димензијама, тако да захтијева велику површину просторије. Обим дизајна и присуство бројних детаља стилског барока усклађују се међусобно.

Стил који се заснива на класичним традицијама, користећи симетрију пропорционалних елемената, најчешће се поставља за украшавање куће.

Да би се камин уклопио у главни дизајн - пратите главне комбинације боја и ускладите све елементе унутрашњости.

Материјали за уређење портала

Класични пиједестали могу се израдити употребом резбаре, са ступовима и рељефима. Изузетан дизајн наглашава скулптуре и декоративне елементе. Употреба еколошки прихватљивих материјала за прераду инспирише и најзахтевније власнике.

Предност у избору украса камина увелико зависи од унутрашњости и материјала из којег је направљенапортал. За камине погодна обрада може бити:

  • Рударски камени материјали. Камена декорација се најчешће користи у уређењу. Камена облога може бити сјајна или матирана и такође садржи мале пукотине које стварају стару текстуру.
  • Вапненац или пјешчењак, са пуно боја и оригиналних текстура. Иако је кречњак склон високим температурама, пјешчар апсорбује чађу и влагу из простора.
  • Базалт и гранит - дизајн изгледа строг и чврст, док има високу цијену.
  • Мермер показује богатство и аристокрацију. Укључује идеје у стилу старих камина из палате. Обично се извршава на индивидуалне поруџбине за одређене величине ложишта и узимајући у обзир све жеље купца. Мермер - најчешћи украсни материјал за класичне камине. Изглед ствара осећај чистоће и удобности у сваком простору.

Дизајн портала може се обавити употребом украсног камења различитих боја.

  • Црна боја у облози одражава практичност власника, али се ријетко користи, јер се слабо комбинира са свијетлим зидовима и намјештајем.
  • Бијела боја лако испуњава простор и визуално проширује просторију.

Портали могу бити направљени од вриједних врста дрвећа, украшене резбаријама помоћу позлате или уметања драгим камењем.

  • Дрво се користи за наглашавање лепоте и племенитости облика, наЗбог тога имају малу тежину. Употребљено дрво је претходно третирано за отпорност на високе температуре и осцилације влажности. Најчешћи дрвени елементи су од јеле, бора, храста, клеке или јохе.

Полица камина је изведена у складу са основним стилом дизајна. Има украсне статуете, скупе вазе и ексклузивне додатке за камин.

Камин, изведен у класичном стилу, служи као симбол богатства у кући и одражава естетски укус власника.