Календар сјетве за мјесец листопад 2018. је вртлар и вртлар

Знакови зодијака, положај звијезда и мјесец у октобру ће несумњиво имати прилично снажан утјецај на све биљке. Календар сијања мјесеца за листопад 2018: за вртлара, вртлара, препоручује да се за вријеме радног дана придржавају повољних, у смислу астрологије, дана. Њихову листу можете наћи у табели испод. Ако је потребно, имате могућност да сазнате више о проширеном опису календара за мјесец дана.

Календар месеца за октобар 2018. године вртлара и вртлара

Овај период би требао бити одмах након младића и састоји се од двије четвртине (фазе), прве и друге. Први квартал траје око 7 дана, други је нешто дужи од 7 дана и завршава пуним месецем, док прва фаза траје од младића када месец није на небу, све док се не појави мали танак сулфат Месеца и његов раст до величине половине диска, усмереном на конвексну страну десно. Друга фаза - од широког месеца до пуног месеца, када је месец потпуно осветљен на небу.

Сок од биљака и хранљивих материја под утицајем гравитације Месеца почиње да се креће навише.

Мјесец раста је погодан за садњу дрвећа, жбуња и цвијећа. Па иокулирајте биљке, биљне биљке у којима је усев изнад нивоа тла. Идеално је да се такве плантаже праве одмах након завршетка Месеца, на почетку прве фазе.

Генерално, месеце раста је повољно за:

 • Садња биљака које се развија и производи копнени део: салате, јагоде, жбуње, дрвеће итд.
 • Садница, садња биљака зелених, воћа и диња.
 • Садња и пресађивање дрвећа и жбуња.
 • Обрада земљишта, дорада, наводњавање.
 • Вакцинација и трансплантација, чарапа резница.
 • Складиштење, ферментација домаћих вина,сољење и зачињавање.
Период падајућег месеца почиње после пуног месеца и траје до новог месеца. Овај период је подијељен на 2 дијела назива 3 и 4 четвртине. Период падајућег месеца траје око 11-12 дана. Биљни сокови и активност под утицајем гравитационих сила Месеца и Сунца постепено се враћају у корене. Они постају осјетљивији, али гране су супротне. Погодан је за садњу и ђубрење коренских култура, сечење, сечење корена и неке од доле наведених радова. Резано цвеће у овом периоду стоји дуго времена, а коренски усјеви се дуго чувају.

Препоручени рад у опадајућем месецу:

 • Расадник коријена најбоље је поставити у наредним мјесецима. Ускоро после пуног месеца.
 • Према томе, у овом периоду, боље је жети корење.
 • Водити исхрану коријена.
 • Обрезивање биљака.
 • Борба против биљних болести и штеточина.
Повољни дани за садњу усева из надземног дела от 13 до 23 октабра
Повољни дани за садњу усева из подземног дела от 1 до 8, 30.31 октабра
Фулл Моон Октобар 25, 5:52
Препоручени вртларски радови у пуном мјесецу У овом периоду сокови биљака и хранљивих састојака се уздижу према горе. Врло добро вријеме за жетву из надземног дијела биљака, вријеме за скупљање сјемена.

Не препоручује се обрезивање, штипање биљака.

Нова година 9Октабрь 6:49
Препоручено баштованство на Месецу Ових дана се не препоручује рад на земљи. Не препоручује се садити и сијати, није потребно пљунути земљу или вршити друге радове на којима се коријени могу оштетити.

Добро обучена у сузбијању корова, сузбијању корова, сузбијању штеточина и инсеката. Они могу сакупити подземни део, на пример, кромпир, лук, репу, коренитд.

Повољни дани за жетву из надземног дела од 19. до 29. октобра.
Повољни дани за жетву из подземног дела од 4. до 14. октобра.
Од 10. до 23. октобра
Растући Месец, Препоручени Рад
Од 1. октобра до 8. октобра, од 25 до 31
Последњи квартал, препоручени рад

Радови у башти и башти у октобру 2018.

Ако обратите пажњу на календар мјесечне сјетве за листопад, он ће препоручити узгајивачима да имају времена за обављање сљедећих послова:

 • да се заврши жетва до жетве на воћном жбуњу, да се сакупљају зреле коренске усеве, да се саставе сви позднесосреваиусцхие усеви;
 • да засади неопходне и пожељне воћне биљке и дрвеће на стално место клијања;
 • сејање зимских усева;
 • да изврши темељиту припрему воћних и повртарских култура које су остале у земљишту током зиме,на предстојеће кратко хладне и стабилне мразеве;
 • спровођење неопходних и неопходних превентивних мера против могућег активирања инсеката и малих глодара.

Прије почетка првих мраза и сталног пада температурних режима, календар мјесечне сјетве за листопад 2018 ће препоручити узгајивачима да имају времена за сакупљање зреле жетве купуса. У овом периоду је такође важно водити рачуна о сакупљању укоријењених корена. Али першун и зелено зелено поврће се могу оставити тако далеко у земљишту, најбоље вријеме за прикупљање ових усјева је период када се временски увјети на улици стабилизирају у границама толеранције од 5 стабилних и хладних ступњева. Неки вртлари радије остављају мале зимске усјеве за зиму, што вам омогућава да уживате у одличним окусима корисног и укусног свежег поврћа у самом почетку пролећне сезоне.

Почетни датум октобарског мјесеца је погодан за сјетву зимских сорти чешњака, као и за сјеме лук. Ако би се на улици стабилизовали плус температурни режими, онда би у одређено време у октобру било добро направити добро сетву садница воћних усева. Ако се улица манифестује оштро минус температура, онда саднице морају ископати густи слој земље и оставити је за зиму.

Почетни период мјесеца је такођер добар за разне превентивне радове. На пример, у овом тренутку добро је почети бјескање воћних и бобичастих биљака, као и грмља.

Сјетва лунарног календара вртлара и вртлараза октобар 2018, препоручује се да се комплетира збирка свих оних који су изгубили плодове до средине датог месеца. За зимовање не можете оставити касне сорте јабука, плодова траве, жутика, кркавине, глога. Ако се прије тога нису одрезали осушени грмови малине и рибизле, онда у октобру ове акције нису прекасно за одржавање.

Слијетање знаковима зодијака

Људи из древних времена посматрали су кретање Месеца, примећујући које групе биљака доприносе једном или другом знаку зодијака.

Садња цвећа се препоручује када се месец налази у сазвежђу близанаца, Водолије, вага. Небеска светлост побољшава цветање биљака. Ових дана се препоручује орање, оплодња кревета, жетва листова.

Коријенске биљке су најбоље посађене када је Месец у сазвежђу Бика, Дјевице, Јарца, што доприноси расту коријена. Посађени су на падајућем Месецу. У тим периодима, они производе шиљате саднице, круну кромпира, жетву корјенастих усева.

Препоручује се засадити, подрезати, пресадити воћке и жбуње када се сателит Земље налази у сазвежђу Овна, Лава, Стрелца. Ови знаци стимулишу имплантацију плодова. Биљке и жбуње засадите по могућности на падајућем Месецу, који усмерава енергију на корен садница. Током ових периода, људи су такође сакупљали усеве листова.

Сјетва усјева лишћа се препоручује у периоду проналажења Мјесеца у сазвијежђима Риба, Рак, Шкорпион. У тим периодима стимулише се раст биљака. Међутим, за ово жетвузнаци зодијака су неповољни.

Месец и етерично тело

Месечина на првом месту снажно утиче на етерична тела биљака, људи и животиња. А енергија етеричног тела је невидљива супстанца која даје животни потенцијал, способност раста и развоја. И ова енергија је веома осетљива на различите фазе Месеца.

Емпиријски је доказано да је током младости етерична енергија скраћена, постаје збијена и крије се у корену и на дну трупаца. У овом тренутку, раст и циркулација сокова младих младица је веома успорен. Одавде се може закључити да је у овом периоду повољно обрезивање биљака, али врло неповољно слијетање. На дну пуног месеца, на други начин - енергија почиње да се креће и креће се од корена према горе, према споља, испуњавајући избојке и плодове.

Утицај Месеца на клијање семена и раст биљака дуго је био потпуно научна област знања, а не само својство езотеризма и сујеверја. Почетком прошлог века, први пут у науци, јасно се показало да пшеничне клице расту брже, а степенице пријатније ако се саде на пун месец. Док су усеви направљени са младим Месецом давали најмањи проценат степеница. Свако ко ради на терену добро зна да жетва првенствено зависи од услова у којима се појављују семе или саднице, или садница на самом почетку њиховог животног циклуса, односно приликом слијетања. Иста особа - ако је у најранијој фази развоја, особа која - или није примила, онда је тешко надокнадити изгубљене, то је практично немогуће.

Научни експериментипоказују да ако засадите у складу са месечним ритмовима, можете постићи повећање жетве за око 45 процената. Помоћу календара лунарног засијавања можете прецизно одредити да ли је слијетање повољно на један или други дан.

Живот у хармонији са природом је једноставан данас, ако свој живот градите у складу са месечним ритмовима.