Какво уље да улије у грејач уља

Домаћи нафтни електрични гријач - позната потрошачка јединица, уређај који омогућава обављање многих операција за поправак и одржавање.

Оштећења на јединици - феномен је уобичајен, па размотрите мере за елиминисање ове неисправности и њених последица, укључујући и питање које уље у грејачу уља ради безбедно.

Општи уређај за грејаче уља

Конструкција нафтних грејача је водонепропусни метални измењивач топлоте-грејач, испуњен са 80% запремине уља. У доњем делу радијатора је инсталиран цевни електрични грејач (или више ТЕН-ова), а са спољне стране се налази уређај са управљачким уређајима (прекидач, прекидач режима напајања, термостатски замајац) и уређаји који осигуравају сигурност рада (електрични прекидачи при прегријавању, бацању или цурењу пунила).

Опрема уљних гријача, овисно о врсти и класи перформанси уређаја, је различита, али је радијатор са смеђом пуњеном уљем присутан у свим уређајима.

Цевасти грејач повећава температуру уља у доњем делу радијатора након што је повезан са мрежом него иницира формирање конвективних токова у овом течном медију. Захваљујући конвекцији, уређај равномерно загрева целу површину површине и даје топлоту ваздуху, што као резултат почиње покретом конвекције.


Загревање садржаја радијатора праћено је ширењем течности и, сходно томе, иповећање притиска у резервоару. Део овог ефекта угасио је ваздушни "јастук", који држи у радијатору 20% запремине, али се његова равнотежа још увек притиска на зидове контејнера изнутра. Радијатор новог грејача уља је дизајниран за такво оптерећење, али због низа фактора, може пре или касније изгубити своју непропусност. Размислите о начинима да се овај квар елиминише са различитим типовима грејних уља испуњених уљем.

ребрасти грејач

Радијатори ових грејача су слични топлотним измењивачима централног грејања. Одвојене секције таквих грејача су направљене од ситоа, исеченог ласером високе прецизности са челичним лимом дебљине 0,5 мм, обликованим пресовањем и затим поново сакупљеним методом ласерског заваривања.

Мала дебљина зидова радијатора чини гријач осјетљивим на корозију, тако да се изван тијела таквих гријача уља наноси заштитни слој на технологију праха. Механичка оштећења заштитног слоја, често у свакодневном животу, извлаче изворно тачкасту површину, а затим кроз корозију резервоара са губитком чврстоће.

Када је радијатор турбинског уља под притиском, потребно је ријешити три проблема:

  • уклањање штете на предмету;
  • пуњење резервоара уљем;
  • обнављање заптивености контејнера.

Могућност поправљања радијатора првенствено је одређена дизајном његове тене.

Важно! Ако је ТЕН нагомилан у ормарић, грејач хладњака се не може поправити -због недостатка технолошког отвора за пуњење резервоара уљем након обнављања његове непропусности.

Ако се цевни грејач може уклонити, онда његово расклапање може испустити уље након цурења, уклонити оштећење, затим поново напунити радијатор и инсталирати ТЕН.

Извадите управљачку јединицу из гријача, након чега је јединица постављена са стране, одспојите жице од Тене (преклапајући њихов пред-положај), и одврните гријач с кључем за плин.

Након уклањања оштећења на кућишту, у грејач се улива чисто уље трансформатора. За одређивање потребне запремине потребно је да се резервоар у потпуности напуни, затим испразни радијатор и да се врати у грејач 4/5 његовог пуног волумена. За пуњење можете користити остатке старог уља из радијатора, додајући му потребну количину новог.

Важно! Старо уље из радијатора мора бити филтрирано и, ако се сумња да има водени спреј, испарити.

Испаравање трансформаторског уља проводи се 20-30 минута на температури од 90 ступњева - накнадно загријавање започиње у реакцији оксидације текућине промјеном карактеристика твари.

Трансформаторско уље, као диелектрик, има добру топлотну проводљивост и задржава та својства на собној температури до -45 степени. Ова супстанца се производи од нафте дестилацијом и, у зависности од својстава почетног производа, може имати значајно различите карактеристике.Не зависно од поља и врсте уља, различита трансформаторска уља могу бити без предрасуда према њиховим карактеристикама да се међусобно мијешају.

Да би се напунио грејач уља, може се користити и минерално уље за трансмисију аутомобила - у близини је трансформатора у вискозитету, што осигурава нормално кретање конвективних токова у резервоару за време грејања. Сипање синтетичког уља за трансмисију у грејач због мањег вискозитета ће проузроковати рад јединице као резултат већег интензитета конвективних токова.


Не препоручује се примјена у моторним уљним гријачима уља из сљедећих разлога:

  • , њихова вискозност је различита и за уљем пуњени грејач може бити претјерано висок, што ће довести до прегријавања Тене;
  • виша цена ових материјала (због присуства технолошких адитива који су ефикасни када се користе у мотору, али нису захтевани у грејачу), нарочито синтетичког порекла.

Важно! Употреба за мешање у радијатору мешавине уља различитог порекла не дозвољава - интеракција једних с другима са адитивима присутним у њима након загревања није предвидљива, композиција се може савити, створити талог или згуснути. Додавање несталог уља мора се извршити и на материјалу идентичном оном који је доступан у уређају.

Није дозвољена употреба у фрикционим радијаторима отпадног моторног уља - присуство металне суспензије у течности и производа сагоревања гориванегативно ће утицати на квалитет преноса топлоте и рад Тене, чија је замена у јединицама таквог дизајна - операција је радна.

Грејач са равним радијатором

Пуњење уља у плоснатом гријачу такођер се проводи овисно о томе да ли је његова конструкција могућа.

У нафтним гријачима са равним кућиштем домаће производње, излијевање нафте требало је да буде грађевина - тако да је било могуће сипати текућину, њихови радијатори на дну били су опремљени чепом за одвод.

Модерни маслонаполненние грејачи са равним кућиштем, који нуде страни произвођачи, нису дизајнирани за подове уља од стране потрошача. Међутим, уз Тена дизајн који се може скинути, технологија поправке радијатора са накнадним пуњењем неће се разликовати од рестаурације турбинског гријача. Правила за употребу различитих врста уља у уљним гријачима с равним дном такођер су идентична горе наведеним.

Важно! Ако постоји било каква сумња у успјех, боље је одбити поправку електричног уређаја и купити нови гријач - рестаурација јединице мора се извршити у држави која гарантира сигурност.

Самозагревајући грејач

Грејачи уља произведени сопственим рукама - грејне јединице чији естетски учинак није висок, јер се најчешће користе у економским или техничким просторијама. У исто вријеме, трајност таквих уређаја у временима прелази потенцијал рада индустријских гријача, као и њиховМатеријали се користе за израду материјала са великом маргином снаге - челичне цеви, радијатори од ливеног гвожђа.

У складу с тим, захтјеви за нафту која се користи у таквим агрегатима су такођер демократски.

Поред наведених врста уља, у радијаторима домаћих грејача из цеви могуће је користити и потрошени мотор - значајна унутрашња запремина измењивача топлоте обезбеђује нормалне услове за конвекцију течности за подмазивање чак и повећаног вискозитета.

Једини услов је недопустивост мијешања уља различитог поријекла - опције резултата могу бити бројне, од потпуно повољних до неуспјеха десет.

закључак

Данашње тржиште је засићено грејачем на нафту, у чијој је изградњи кориштен најновији технички развој. Међутим, такви агрегати су ретко дизајнирани за независне корисничке услуге. У исто вријеме у домаћем животу уређаји домаће производње нису изгубљени - поуздани и издржљиви, експлоатација која даје вјештине обављања поправака властитим рукама. Чланак ће помоћи онима који су, схватајући могућност поправке грејача, сами одлучили да продуже свој радни век.

Основна тачка чланка

  1. Грејачи нафте - уређаји који су одавно познати руском потрошачу као опрема, могуће је вратити своје руке.
  2. Могућност поправљања грејача пуњеног уљем одређена је дизајном његове Тене.
  3. Избор уља за пуњење уређаја након поправке зависи од врсте јединице и материјала за производњуњегов радијатор - што је виши степен перформанси уређаја, то су већи захтеви за пуњење течности.
  4. Објективно се мора проценити изводљивост поправке уљног радијатора - експерименти рестаурације могу се показати као пожар, док је трошак ових електричних апарата доступан потрошачу у цијелом распону цијена.