Како закрпати плафон на стропу: кориштење стаклопластике

Стаклена влакна су одличан материјал за ојачање обојених површина, стаклена влакна или трака - издржљив материјал који се користи за покривање зидова и плафона. Његова јединствена својства спасит ће површину од формирања и ширења пукотина. ПВЦ фолија - врло издржљив материјал. Уз то има и друга корисна својства. Нешкодљив за животну средину, безбедан за људе, без мириса, отпоран на високе температуре и влагу. Да бисте знали како да закачите плафон до стропа, морате се придржавати савјета професионалаца.

Лепљење мреже на плафон: својства материјала и његове особине

Фибергласс - материјал за животну средину који се добија спајањем органских стаклених влакана и смола. Читаво платно нема слику, има чврсту и густу структуру. Влакна у стакленом поклопцу су хаотично залијепљена, осигуравајући њихову униформност. Има мекану текстуру, њена мека својства налик на паукову мрежу. Цена материјала је доступна, што је чини популарном међу потрошачима. Мора се моћи разликовати између серпентина и стаклених влакана.

Лепак за ветробранско стакло је причвршћен на вести о флоповима, а серпентинска трака - само на спојевима

карактеристике стаклених влакана

 • материјал је отпоран на високе температуре, влагу, хемијске материјале;
 • не изазива алергије;
 • Безбедан за здравље;
 • издржљив;
 • има велику густину;
 • Добро поравнава површину;
 • Отпоран на оштећења.

Упркос високом квалитету, материјал има релативнолов цост. Јединствена особина је да се душек може обојити различитим врстама боја.

Ветробран може бити обојен у различитим бојама

Важно је скренути пажњу на чињеницу да у свом саставу материјал има честице стакла које могу изазвати повреде. При резању и лијепљењу материјала забрањено је радити без рукавица. Стручњаци савјетују кориштење специјалне гумиране одјеће, како би се заштитили органи вида и даха од честица које падају на кожу.

У складу са свим сигурносним правилима, стаклене посуде у просторији могу се лијепити властитим рукама. Овај третман ће пружити дугу услугу плафону, леп изглед. Заштитит ће површину од влаге, формирања гљивица и плијесни, прашине и штетних твари.

Лијепљење стаклених влакана исправно (видео)

Како правилно залепити плафон стакленим стаклом

Пре него што покријете плафон стакленим влакнима, морате се припремити за припрему површине. Изводи се на исти начин као и припрема површине за лијепљење тапета. Једина разлика је што нема потребе да се ослободите пукотина на плафону.

Тапете од стаклопластике су лепљене на равну површину, претходно припремљене за ово

При избору љепила треба водити рачуна. То може бити ПВА или специјално љепило. Потребно је пратити пропорције воде и лепка при његовом разблажењу. Готово љепило не смије бити текуће. Важно је пажљиво прочитати упутство за паковање.

Када се љепило раздвоји, алати се припремају, можете почети лијепитиребра. Да би заштитили површину од ефеката нацрта, прво морате да затворите све прозоре и врата.

Овде су кораци за лепљење

 • почињу са сечење траке од фибергласа. Величина може утврдити независно, с обзиром на једноставност лепљењем. Погодан сматрају бендови, који достићи дужину од не више од 2 метра.
 • нанесите густу слој лепка на површини плафона. Лепак суши веома брзо. Гушћи слој, то боље. Вишак лепак се апсорбује у истој веб, јер има добре Абсорбинг својства.
 • лепак траке од фибергласа. Први трака треба да буде залепљена угла до угла од плафона. Преосталих трака треба да буде залепљена полиране лагано их равнање око. Након што је ознака треба да се врши на платну лопатицом од центра до ивице да бисте уклонили вишак лепка и ваздух. Након тога, горњи треба применити додатни слој лепка. Важно је да прати сечиво апсорбује довољно лепак, требало би да буде влажна током.
 • Адд поклеиени слике један дан да се потпуно осуши. Проверите да ли у Стуцк квалитета угловима.

Када потпуно сува можете наставити да обоји таваницу.

Када паинтинг је потребно да се поштује "генерално мокри предност" када следећи бенд на сирово нахлестиват претходног слоја

Како да сликам фибергласа, припрема површине и слику

К боја је квалитативна, морају да поштују правила уређења површину. Пре него што носи боју, ви просхпаклеват површину, илитканине од стаклених влакана ће апсорбовати боју, што ће довести до велике прекомерне изложености боји.

Како правилно припремити површину:

 • Поравнајте фуге између листова са смешом гипса.
 • Након сушења, самољепиви филм се ушије на шавове.
 • Нанесите поклопац земље. Нека се осуши
 • Залијепите траке, а затим цијелу површину стропа.
 • Након сушења, завршити површину шмирглом, нанијети задњи слој прајмера.

Припрема површине - веома тежак задатак. Искусни мајстори користе своје методе да убрзају процес. Зато, ако не желите да се кварите са поправком. Можете затражити помоћ од професионалаца.

Да бисте све урадили исправно и квалитетно, можете користити савет произвођача. Они су наведени на паковању и узимају у обзир индивидуалне карактеристике сваког материјала.

Сликање се може обавити у било којој врсти боје, са различитим текстурама и бојама.

Лепљиви плафони: типови и својства

Ова врста завршне обраде су листови од пјенастог полистирена, који имају различит геометријски облик: квадрати, правоугаоници. Премаз имитира дрво, камен, штукатуру и друге врсте премаза. Везивање је лако урадити властитим рукама, а инсталација се може извести на било којој површини. Поред тога, за налепницу се купује и посебан фриз.

Љепљиви стропови су лагани у изведби и могу преобразити унутрашњост просторије

Типови лепљених плафона:

 • ињекција;
 • Екструдирани;
 • Стампед

Тип лепљивих плочица зависи од начина производње материјала. Свака врста има посебне карактеристике и различите трошкове.

Плочице могу имати двије врсте премаза: ламиниране и не-ламиниране. Плочице, третиране специјалним материјалом, отпорне на влагу и контаминацију. Плочица, која се након инсталације не може обрадити, мора бити прекривена акрилним слојем.

Љепљиви плафони имају бројне позитивне особине: декоративни, звучни и топлотно изолирани, лагани, отпорни на влагу, издржљиви. Да би простор изгледао као еклектик, важно је купити плочицу у истом стилу.

Декоративни зидови (видео)

Плафон у кући и стану можете обрадити на много начина. Најчешћи су они који комбинују добар квалитет по приступачној цијени. У ову категорију спадају плетенице и плафони за лепљење. Њихова инсталација се може обавити независно, материјал поседује јединствене квалитете, који пружају дуги вијек трајања и лијеп изглед стропа.