Како закрпати тапете властитим рукама, тапетама на стропу

Многи вјерују да је лијепљење тапета на строп врло комплициран посао који траје пуно времена. Али ово је права обмана. Главна ствар коју треба знати јекако да закрпи тапете властитим рукама . Чак је и рад са зидовима много компликованији. Заиста, за разлику од њих, на плафону нема софистицираних обрата или препрека. На плафону може бити само једна препрека - то су утичнице за лампе, али на срећу се брзо и лако уклањају.

Алгоритам дела:

1. Очистите плафон од старих тапета.

2. Очистите строп од старе жбуке.

3. Поравнајте целу површину са прајмером.

4. Уклоните неправилности абразивним папиром.

5. Затворите прозоре, искључите струју, уклоните лустер.

6. Ставите лепило на тапете и на плафон.

7. Након завршетка посла, ходајте око ваљка на тапетама.

8. Не отварајте прозоре док се зид не осуши.

Како леплити стропне тапете (главне препоруке)

Не заборавите да је прва трака залијепљена дуж линије правца. Препознајте га најлакшим напетим ужетом или рибаном кредом. Да бисте то урадили, узмите кабл, причврстите га са два краја на плафон, повуците средину и кликните. Сложеност рада са површином стропа је да је лијепљење потребно одозго према доље. Али, чак и узимајући у обзир ово, позадине се лијепе баш као и друге површине. Тканине се наносе, учвршћују,одсећи на спојевима са преклопљеним површинама.

Како закрпати тапете сопственим рукама (препоруке)

Припремите платформу непосредно прије лијепљења. Оне могу битипалубнеграђевинске шуме, оне су сложене. Или можете користити потпору коју сте сами направили. Након што се тапета налепи, померите платформу и наставите са претходним радом. Осим тога, слажете се да је изузетно тешко за једну особу да се бави овим послом, због чега водите рачуназа додатну помоћ . Уосталом, да би "хармоника" платна, да је притиснете на плафон са четком заједно ће бити много брже и практичнији. Иако овде искусни мајстори све раде сами, али имају дугогодишњу праксу.

Залијевање тапетаза лепљење лепком , при чему се прави "хармоника", тако да је врх комада на врху. Љепљиве траке, навигација зидовима. Вишак комада на крајевима и странама усјева. Након тога, залијепљена је друга трака, која би требала бити сисе у склоништу до прве. Наставите у истом духу док не стигнете до стропне утичнице. Причврстите позадину на њу, пробијте је по средини утора и изрежите рупу која одговара његовој величини. Не заборавитеда искључите струју ! Гурните поклопац на плафонској утичници, изрежите језик тапета паралелно са својим темељима, а затим затворите поклопац на његово место, али изнад језика на позадини. После рада са утичницом, наставите да кавез поставите тачно онако како су почели. Вишак комадића се секу и бацају. Заправо, то је сверадови на плафонима су завршени.