Како визуелно повећати висину стропа: 7 идеја за помоћ

Постоји много начина да се визуелно повећа висина гуране собе са ниским стропом, многи се осећају скалирано и неудобно. Али немојте очајавати, чак и ако строп у вашем дому не достигне 2 и по метара. Дизајнери су развили много начина да створе утисак лаког стропа са визуелним ефектима. Користите их, а строп ће се мало "уздићи" изнад ваше главе.

Главни недостаци ниског плафона

Многи људи покушавају да елиминишу осећај лепљивости површине таванице. Међутим, шта су заправо лоши ниски плафони? Ово треба разумјети како би се разумјело које проблеме треба рјешавати на првом мјесту и које методе то учинити.

Недостаци ниског стропа:

 1. Визуелна непривлачност. Наравно, сви ми почивамо у природи не само телом и душом, већ и нашим очима. Научници су доказали да константна концентрација погледа на уско размакнуте објекте доводи до проблема са видом. Особа треба да осети да гледа далеко, не на плафон, на шта, како кажу, руку под руку.
 2. Потешкоће са уградњом напетости или спуштених плафона. Веома је важно да утврдите да ли ћете приближити доступан низак таван до савршенства или ако пристанете да изгубите око 10 цм за леп и чак визуелно повећате собу на плафону. Превише ниска напетост стропа ће изгледати изузетно неозбиљно, без обзира на то колико је лијепа и сјајна.
 3. Други слој кревета, ако је у вашем дому, може бити превише близу таванице. Акопостоји потреба да се инсталира такав намјештај, а затим о томе унапријед разговарате с дизајнером, тако да имате индивидуални пројект, у којем ће други ред мало пасти испод.
 4. Ниједна расвјета неће стати у собу са ниским стропом. Барем, елегантан висећи лустер сигурно неће бити доступан за такву собу.

Низки стропови имају низ недостатака

На ризик, треба напоменути да главне тачке које треба разрадити приликом уређења просторије са ниским стропом - то није само визуелно повећање, већ и рад са светлом, декор и намештај.

Запамтите да није сваки ентеријер доступан власницима соба са ниским строповима. Морат ћете се запитати како ставити свјетло, намјештај и декор како би простор учинио функционалним и лијепим.

Визуално повећавамо строп помоћу професионалних техника

Општа правила која се заснивају на раду боје и узорка, усмерена су на чињеницу да је перцепција простора благо искривљена, а ниски строп био на одговарајућој висини!

Съдържани следни методи, за да визуално стојим на строп:

 • Глосс.Да бисте избегли пецкање затезног филма, користите сјајну боју или самолепљиви филм. Нежно припремите плафон пре процедуре! Потребно је све ускладити са најмањим тачкама и огреботинама. Сјајни строп ће одражавати свјетлост која ће испунити собу додатним волуменом.
 • Ниво периметра.Око сјајне или светле тачке изгледа доброниво гипсаних плоча, који садржи тачке, линије струје и комуникације. Ово није само леп, већ и згодан!
 • Моноцхроме.Разбијте границу између зидова и стропа уз помоћ боје: свијетле нијансе, точно положене на зидове и строп ће створити угодну и слободну атмосферу у соби.
 • Вишеструко осветљење.Сцонцес и столне лампе су прави спас за ниске стропове. Инсталирајте осветљење у свакој ниши, наглашавајући домаће биљке, фотографије и предмете поноса. Стропно свјетло можда није најсјајније. Раван лустер ће се савршено уклопити, усмеравајући светло према плафону.
 • Завјесе на цијелом зиду.Од стропа до пода, али и са вертикалном траком неутралне нијансе! Таква завеса ће испунити собу са лакоћом.
 • Контраст са подом.Тамни под и светли зидови и плафони - такав трио ће бити најбољи пратилац за собу са ниским стропом.
 • Слика дуж обода.Ако се идеја о стварању нивоа чини тешком или неуспјешном, уживат ћете у сличном ефекту са контрастном сликом која је уоквирила плафон.

Уз помоћ професионалних техника можете постићи осјећај вишег стропа

Игра боја и текстура помоћи ће да се направи елегантан покров од ниског стропа чучањ, што даје слободу за мисли и креативност.

Како повећати визуелно ниске плафоне: изаберите намештај и прибор

Намјештај за собе с ниским строповима такођер захтијева посебну пажњу. Додаци испоручују праве акценте како би се постигао просторЊегова савршеност и ниски плафони су престали да кваре утисак дизајна. Постоји неколико правила, под којима ваш плафон расте пред вашим очима!

Мебель дла ниского стропа:

 1. Смањење висине наслона и наслона за главу, ниских сандука и ормара помоћи ће подизању плафона због контраста створеног ниским намјештајем.
 2. Ормари и полице од пода до стропа ће створити ефекат повлачења зидова. Проведите слиједеће ормариће око собе и уживајте у резултатима.
 3. Уске дуге вазе наглашавају вертикалу просторије, подижући плафон мало више.
 4. Високе собне биљке такође усмеравају собу према вертикали. Изаберите дрвеће или не баш ретко грмље.
 5. Завјесе треба објесити испод самог плафона, а не точно преко прозора. Ако простор допушта, онда можете оставити неколико центиметара тканине како лежи на поду.

Правилно одабран намјештај може визуално повећати плафон

Ваша домишљатост и машта неће остати незапажени од стране гостију, ако можете визуално подићи ниски плафон.

Како визуелно подићи плафон у кухињи

Свака соба има своје технике за хватање висине плафона. За кухињу је важно правилно уредити систем за складиштење, јер у овом малом простору морате смјестити цијели арсенал домаћица!

Трикови за визуелно увећани плафон у кухињи:

 • Светли кухињски сет. Изаберите само светле нијансе за горње ормаре. Идеалан је ако се боја ормарића подудара са бојом плафона.
 • Вертикално оријентисан цртеж на зиду на који се додирује радни простор. Најоптерећенији дио кухиње је радно подручје. Према томе, требало би га олакшати вертикално оријентисаним премазом.
 • Позадинско осветљење горњих ормара такође ће додати осећај лакоће и спречити несавршеност ниских плафона. Покријте радни простор не само лустером, већ користите и сијалице смјештене испод горњих ормара кухињских слушалица.
 • Други начин подизања стропа са свјетлом је постављање ЛЕД трака по ободу кухиње испод самог плафона.
 • Нише у зидовима и плафону. Простор рељефа изгледа више обиман. Играјте се на овај ефекат тако што ћете направити гипсани картонски строп у кухињи.

Правилно осветљење кухиње ће визуелно учинити собу

Направите кухињу тако да се кулинарске ужитке креирају лако и са задовољством.

Савјети чаробњака: како визуално повећати висину стропа (видео)

Низак строп није разлог да се стави крст на способност да се направи лијеп и елегантан дизајн просторије. Користите предложене технике у свакој соби вашег стана или ниске стропне куће, а резултат ће се претворити у неатрактивне четворне метре животног простора на подручју стила, софистицираности и љепоте.

Примери визуелног повећања висине плафона (унутрашња фотографија))