Како уредити кревете у стакленику: 3 најпогоднија облика

Распоред кревета у стакленику вертикално или хоризонтално у потпуности зависи од начина узгоја биљке, а није лако добити стакленик као што се на први поглед чини. Топли кревети су они који су направљени исправно, опремљени су на сунчаној страни стакленика, а имају и одређене слојеве који утичу на загријавање тла. У зависности од врсте пунила које се користи, потребна је нека технологија. Зато приступ овом питању мора бити коректан.

Како направити кревете на странама света у стакленику

Важно је размислити о креветима прије него што се постави стакленик. Зато што би требало да буде компетентно лоцирана, а стручњаци верују да је вредно изабрати место на светској страни. Ово може утицати на количину осветљења коју зелени део биљака добија када расте. Облик кревета може бити било који.

Увијек се сматрало да је корисно смјестити гребене у стакленику са сјевера на југ

на пример:

 • овални;
 • квадрат;
 • Троугао.

У правилу, постављање новог корита врши се у земљи од југа до сјевера. Ова опција је погодна за све усеве, па чак и за висок раст. Локација ниских биљака најбоље се обавља од запада до истока. Ако је тло на парцели неравномерно, онда морате узети оријентир на јужној страни и слетити како бисте уредили окомито на косину.

Како распоредити кревете у стакленику у ширину

Гаража се може поставити властитим рукама.

Распоред кревета у стакленикује од велике важности за добар резултат

Штавише, може се направити из :

 • Плоче равног типа;
 • Монтажне металне конструкције;
 • Материјал као што је нечувен поликарбонат.

Важно је прво одредити ширину постеље у ширини. Да би им било удобније, уређај би требао бити у ширини од 90 цм.Ако је стакленик преусак, онда је могуће изабрати ширину од 45-50 цм, неки воле да кревете дебљине 45 цм дуж ивица и још једну у средини.

Ако је кров тип олука, онда је потребно обавити садњу у средини, а пролазе да остану уз зидове. Ширина сљемена треба бити 150 цм

Важно је исправити не само кревете, већ и пролазе. Идеална опција је 50 цм, што је сасвим довољно за постављање кашике, умиваоника или постоља да сједне и захвати поравнање гребена. Многи више воле да поставе кревете на Митлидер-у (фотографије и видео записи су у јавном домену). Метода је тестирана годинама, а експеримент је трајао скоро 50 година. Према методи, потребно је направити кревете, ширине 45 цм, и пролаза од 90 цм, који ће биљкама дати максималну количину освјетљења и довољно зрака. Слетање у овом случају треба да се обавља са севера на југ. Техника такође треба да искључи такав тренутак као што је опуштање, јер ће тло већ добити праву количину светлости и ваздуха.

Слате кревети у пластеницима

Данас је веома популарно правити оградне плоче. У почетку је била потребна идеја да се то учинида заустави кретање глодаваца који покваре жетву. Да би се договорио, неопходно је не само уредити кревете, већ и слиједити низ препорука.

Процес креирања шкриљевца је једноставан

Наиме:

 1. Шкриљевац се исече пре уградње на жељене делове и чини га боље дуж плоче како би материјал изгледао спектакуларније.
 2. У току је припрема ознака за постељину.
 3. Око гребена морате направити ров, у којем морате поставити границе.
 4. Ограда је потопљена у ров за половину.
 5. Деке од шкриљевца треба да буду вертикалне.
 6. Онда морате напунити ров са земљом и обавезно га затегните.
 7. Да би се ограда уредно уредила, треба је ојачати, а то се постиже уметањем металних клинова.

Важно је запамтити да би постављање описане ограде требало да буде вертикално и да се шкриљевац урони у земљу. Таква карактеристика ће спријечити продирање не само глодара, већ и корова, као и ширење коријена усјева који се узгајају у унутрашњости.

Оптимална висина кревета у стакленику

Да би се узгајала добра жетва, потребно је направити кревете, прије свега, исправне висине. Не морате бирати веома високо, јер не само да не изгледа лијепо, већ може узроковати пуцање тла приликом наводњавања, а посебно снажним креветом ће се само замути.

В регионах с нестабилними и недовољно топлими проходними температурами, больше бить увеличить плажи

.

Хватање сеоске кућеПољопривредници, вртлари постављају многа питања, на пример:

 • Која је висина кревета боља;
 • Како уредити лепе кревете;
 • Како ће тачно бити формирање кревета.

Идеална опција ће бити формирање кревета чија је висина око 20 цм.Ова опција је одлична за топло подручје, јер нормална топлота улази у тло природно, биће довољна.

Ако клима има нестабилну температуру, а није баш топла, посебно у прољеће, онда морате подићи кревет.

Подигнути слојеви тла ће се боље загријати и не смрзнути. Да би се направили високи кревети, потребно је монтирати дрвене кутије у које се сипа земља. Без обзира на дубину, влакно се ставља на дно. Оптимална висина ће бити 35-40 цм. Ако се планира узгој раног поврћа у стакленику, вриједи да се расутих лежајева или огради гредом, на висини од 80 цм, што доприноси брзом загријавању тла. Важно је напоменути да ако су кревети високи и налазе се на добро освијетљеном простору, онда можете садити биљке без садница.

Топли кревети за стакленик 6 м

Ако одаберете јастук од дрвеног пепела, ров треба да буде 40 цм, а јастук ће бити од малих комада дрвета, дрвећа, трупаца, коре, бакалара и сличних компоненти. Све компоненте морају бити савршено засићене топлом водом, што ће допринијети процесу пропадања. Дрво је покривено сувимстајњак Најврелији и најлакши стајњак је коњ. Може се угријати на скоро 70? Ц, а температура ће се одржавати мјесец дана.

Недавно је веома погодно међу сународњацима, такозвани топли кревети

.

Које су предности топлих кревета:

 1. Они су плоднији.
 2. Биљке расту много брже.
 3. Могуће је садити усјеве одмах у тло, а не користити готове биљке.

Строго је забрањено користити свјежи стајњак, јер гори биљке до коријена. Најбоље је да се помеша са сламом или лишћем. Да би ископали ров, потребна вам је једна бугет лопата, а на самом доњем слоју ставите насјецкану сламу или суво лишће. Осим тога, можете користити пунила за поврће, отпад од хране, па чак и чишћење крумпира.

Јастуци за загревање кревета не захтевају негу, а не један, већ неколико таквих кревета један поред другог.

У правилу, стакленик се гради са три распона, али треба да буду уски, како не би претеривали температуру тла. Загријавање гребена ће трајати око 7 дана, након чега се може закључити плодна земља висине 30 цм, а уз кориштење таквих топлих кревета, можете убрзати развој биљака скоро мјесец дана, и значајно повећати принос.

Модерни кревети Розума В.Н.

Тренутно су топли кревети Росне ВН веома популарни, што је, захваљујући сопственим истраживањима, показало начин на који се узгајају екстра усеви великих размера. Идеја за овог мајстора била је занемарени град и недовољно прегледана земља. Постигавши гаВеличанствени резултати, Минд је почео да шири идеју, која је од тренутка када је почела да добија популарност.

Данас су топли кревети Росма ВН захтевају они који практикују органску пољопривреду

Кревети топле врсте имају своју класификацију:

 1. Постоје дубинске структуре које су опремљене уклањањем горњег слоја земље - тресета. Отвор је уклоњен, а затим је напуњен органском твари. Са врха кревета треба попунити плодно тло, што се пореди са нивоом ископаног тла.
 2. Постоје кревети узвишеног типа, који се формирају у кутијама. У овом случају, направљена је кутија од шкриљца, плоча или било којег другог материјала, а затим је и контејнер напуњен органском твари.
 3. Постоје гријани кревети комбинованог типа. Доњи слој се продубљује у тло, а горњи део је у повишеном облику.
 4. Топли кревети у облику издужених брда захтијевају уклањање горњег слоја тла, али не треба правити кутију. Органска материја се сипала директно на земљу.

Постоји много разлога да се поставе кревети Ума, и вреди упознати сваког од њих посебно. Потражња за постељином расте због чињенице да је њихов творац практичар органског узгоја, и на личном примјеру је доказао да његове методе функционирају. Можете учинити плодну и најнижу земљу. Посебно погодна за оне земље на којима није било много година слетања и расли су само корови. Помоћу специјалних технологија могуће је од таквог тла буквално направити одличну земљу 2сезона Хајде да направимо добар град, чак и из набуђеног заплета.

Принос таквих тркача је једноставно невероватно висок и погодан је за узгој потпуно различитих усева, посебно за парадајз, паприку и слично. Требат ће више времена за многе силе, вријеме или живце да направе плодно тло. Другим ријечима, кревет се прави једном заувијек, а онда се користи само сваке године.

Такве кревете можете креирати у различитим годишњим добима, као у прољеће, љето или јесен.

Шта је још популарност кревета ума? Њихова особеност је да је сваки кревет залиха знања, мудрости и истраживања органских ђубрива специјалиста ума. Постоје основни принципи који су важни за узимање у обзир приликом креирања топлих тркача. Потребно је обрадити тло помоћу равнине. Потребно је уситњавање и компостирање. Можете узгајати биљке, чак и ако мјесто није добро освијетљено. Ствара ефекат ивице. Могуће је вршити мешовито слетање. Биљке ће имати заштиту од биљака и патогена.

Како направити кревете у стакленику (видео)

Како направити топли кревет? Потребно је пажљиво пратити упутства и препоруке специјалисте. Само на тај начин можемо постићи изванредне резултате и на личном примјеру осигурати да је метод Разума заиста дјелотворан.

Примери кревета у стакленику (фото)

)