Како распоредити кревете у стакленику 3к6

Парцеле у стакленику 3к6 могу бити лоциране на различите начине.Вртови су дуго цијенили супериорност узгоја усјева у пластеницима. Импровизирани стакленици пост-совјетских вртлара - тло лежишта са металним луковима, прекривено целофаном, и цигле које се налазе дуж ивица. Таквим знаковима увијек можете препознати љубитеље раних ротквица и првих краставаца.

Правилно имамо кревете у стакленику 3х6

Ручно израђени стакленици, недавно попуњени пољопривредним земљиштем, брзо се крећу у прошлости. Све чешће можете наћи на локацијама напредних вртларских навијача, зграда 6к3 или 3к4 поликарбоната. Високи нови простори направљени од материјала који продиру кроз светлост с правом су понос сваког вртлара.

Ако сте постигли достигнућа модерних произвођача, приликом постављања стаклене баште у башти, треба имати на уму да:

 • Један дуги зид је боље лоциран на запад;
 • други дуг - на истоку;
 • Тортсево је кратко - на југу.

Улаз који се налази на другој краткој страни је рационалнији од сјевера. На улазу често је потребно место за башту и алате потребне за рад. Такво постављање ће омогућити биљкама да добију потребну количину топлоте и сунчеве светлости током дана.

Изузеци могу бити стакленици, који се налазе на падинама или у подручјима умотаним у круну дрвећа. При одређивању места треба узети у обзир предвиђену висину биљака унутар просторија. Ако планирате да узгајате неколико високихбиљке, затим су дуги зидови оптимално смјештени у смјеру од истока према западу. У овом случају, високе биљке се налазе на сјеверној страни.

Пътни връзки между креветите в пластенка 3к6 треба да бъде 40-50 цм

.

У дугом јужном зиду, боље је засадити усјеве са ниским растом, који ће имати довољно сунчеве светлости.

Ако се одлучите за усеве који су планирани за слетање и који су пронашли оптималну локацију за стаклену башту, онда пре него што почнете са радом на креирању линије, требало би да проучите питање ефикасног коришћења простора у стакленику. Колико је врста постељине много.

Према традиционалном аранжману, стварају се 2 распона, ширине нешто више од метра на дугим странама стакленика. Ширина пролаза је око 90 цм.Ова метода је оптимална ако је потребно носити трачнице, али је неугодно приступити удаљеним рубовима лежајева. Потреба да се стави на тло ради плијевљења или заливања може оштетити коренски систем биљака.

2 распона дуж ивица и један у средини, са 2 пролаза. У овом случају, трачнице се израђују у ширини од 40-50 цм, што је довољно за слободно кретање између гребена без употребе колица. Уски кревети омогућавају боље заливање испод корена, уклањање корова и жетву, не стоји на земљи.

Како направити кревете у стакленику 3к6: фотографије и примјери

За оптималну организацију простора могуће је створити не само хоризонталне гребене, који се налазе у истој равни. Користите све могуће начинеза ефикасно коришћење сваког центиметра.

Наиме:

 1. Врсте ниских усјева могу се ставити на полице.
 2. Када се користи вертикално постављање, важно је имати на уму потребу да се обезбеди приступ сунчевим зрацима на доње полице структуре. Да би се то постигло, нижи редови чине ширу, а горње полице много уже.
 3. Ради лакшег сналажења, регали се обично налазе у централном делу стакленика. Ова метода је веома погодна за ниско растуће саднице.

За оптималну организацију простора неопходно је ефикасно користити сваки центиметар стакленика

Висеће конструкције се често стварају изнад хоризонталних нити. То могу бити појединачне ниске биљке у лонцима и кутијама зеленила. Пажљиво осигурајте да су структуре добро осигуране.

Прекидање ужета или пад капацитета не само да могу уништити саднице, већ и повреде у близини.

На терасастом положају плантажа, први гребен се налази на сунчаној страни. Други и следећи опсези су постављени изнад претходног. Овај простор омогућава биљкама да добију више светла за активан раст.

Стварање кревета у стакленику ширине 3 метра

Да би се биљкама обезбедила довољна количина топлоте, често се стварају органска и минерална ђубрива, топла клизалишта. Они лако могу створити чак и неискусног вртлара.

На масто на организациата на огънени гребен:

 1. Потребно је ископати ров,дубина од око 20 цм
 2. Она поставља ограду.
 3. Као плоча, можете користити даску, листове шкриљца или валовиту плочу.
 4. Доле треба попунити пиљевину или сламу. Приближна висина слоја је око 15 цм.
 5. Следећи слој - гној или хумус, дебљина до 20 цм
 6. Мешати у кипућој води и оставити да се загреје неколико дана. Да би се повећао ефекат високог раста, будући гребен се може затворити филмом.
 7. Додати горњи слој плодне земље, око 30 цм

Топли опсези дајете биљкама довољну количину топлоте и ђубрива

Наведена дубина слојева је условна и може варирати у зависности од врсте која је засађена у усевима и дубине кореновог система биљке. Уверите се да су ивице ивица оштре и да немају вијак.

Често повреде изазивају нокти који стрше из плоча или опасни рубови материјала.

Могуће је створити вишеслојна ђубрива, на пример, уз додатак пилећег отпада или ђубрива купљеног у складишту ђубрива за одређену биљну врсту. У одсуству гноја, дозвољено је коришћење покварених грана, трулих лишћа, здробљене конопље или коре. Ова маса се пажљиво гази, а такође залива кипућом водом и прекрива целофаном за загревање.

Гаража 3 до 6: како правилно уредити кревете

Да би се максимално искористила површина стаклене баште, потребно је правилно позиционирати не само гребен, већ и засаде унутар простора који им је додијељен. План слетања треба да садржи карактеристике.

Када садите различите усеве у једном стакленику, размислите о томе да ли могу бити суседи

Узмите у обзир удаљеност између одраслих биљака и очекивано ширење стабљика, бичева или грана, што ће омогућити култивацију тла, заливање биљака и жетву усјева без оштећења лишћа. Блиско засађене биљке захтијевају сунчеву свјетлост, недостатак вентилације и, као резултат, лоше плодност.

Питајте како се придржавати једне културе с другима. Да би се осигурао добар раст, захтјеви за влагу у земљи и гнојиво могу варирати. Када се постави поред породичних сорти, може доћи до прегревања. Анализирајте услове садње и сазревања плодова. Након чишћења једне биљке, могуће је користити ову територију за засађивање друге културе током цијеле године.

Распоред кревета у стакленику 3 на 6 (видео)

Прије почетка сљедеће сезоне дацха, не заборавите узети у обзир развој тла. Поред обраде и снабдевања земљишта корисним адитивима, користите кретање биљака у стакленику - промените места за садњу. Правилно постављање баштенских култура ће сигурно задовољити дивну жетву.

Примери распореда кревета у стакленику 6к3 (фото)

)