Како ставити кревет у кревет? 84 фотографија како се постави близу прозора и зида на фенг схуи у соби, насупрот вратима

Спавање је стање у којем особа троши трећину свог живота, због чега је стварање удобног подручја за спавање веома важно за тијело. Спаваћа соба игра важну улогу у животу свих, то је зона за опоравак енергетских резерви и физичке снаге.

Мјесто за кревет у соби значајно утјече на сан и физичко здравље власника. Особа може ометати пад у нелагоду или осјећај опасности, а са становишта фенг схуија - погрешну ротацију токова енергије. Стога, ако спавање или одмор не доносе правилан ефекат, онда не морате одмах узимати лијекове и борити се против несанице, можда је цијела ствар да се кревет не налази на мјесту које желите.


Где може лежати кревет у соби?

Поред тога, кревети и сви сусједни атрибути у облику постељине, јастука, мадраца и покривача били су угодни за кориштење, а избор исправног мјеста за спавање је такођер важан. Варијације у простору за спавање у соби су бројне, кревет се може налазити близу прозора, близу зида, у центру собе или у углу. Мјесто спавања - најважнији дио интеријера и други елементи одабрани су већ узимајући у обзир стилски дизајн и положај кревета.

Али свака зона у простору просторије има различит ефекат на квалитет сна, а локација кревета зависи од геометрије и димензија просторије.






У малим собама, принципи распореда кревета нису јакиразликују се од намештаја великих просторија, али још увек постоје мале разлике. Собе са окомитим распоредом прозора и врата имају на уму постављање узглавља кревета на један од чврстих зидова. Ако су прозор и врата постављени један насупрот другоме, најбоље је поставити кревет преко линије прозора-врата, али удаљеност од подножја кревета до супротног зида треба да буде не мањи од 50 цм

.


Ако је простор за спавање предвиђен за две особе, приступ до њега треба да буде са обе стране, док се појединачни модели могу поставити близу зида, они су најбоље решење за мале просторије. Ако вам је и даље потребан брачни кревет, онда трансформатори долазе у помоћ. У сваком случају, без обзира на врсту дизајна, кревет је боље поставити узглавље на зид. Постоји неколико начина да се класични кревет замени функционалнијим делом намештаја. Можете купити:

 • Склопиви кревет. Кревет је уграђен у комоду, ау састављеном облику је полица са полицама.
 • Поткровље. Модел кревета се налази на спуштеној конструкцији, на дну може бити радно мјесто или складишни сустав.
 • Кауч на расклапање. Дизајн у проширеној форми је пуноправни кревет.




У собама уских форми поставља се питање слободног простора око кревета. Решење овог проблема може бити:

 • Поставите кревет преко собе са леђима на дуги зид.
 • Постељина дуж једног од зидова, погодна за једнокреветне моделе. Са сличним положајем дуплих кревета, постоје неугодности, као и нелагодност кроз слободни простор иза узглавља.
 • Најбоља опција је постављање кревета у углу собе, у овом случају узглавље се налази у близини зида и ствара осјећај сигурности.



Близу прозора. Постављање кревета испод прозора је непожељно из неколико разлога. Прво, слободан приступ мора бити обезбеђен за отварање прозора, и друго, ако прозор није добро заптивен, онда трајни промаји током хладне сезоне могу довести до нежељених здравствених ефеката. Кревет се треба налазити на удаљености од 1,5 м од прозора.


Како боље организовати Фенг Схуи?

Хармонија и удобност сматрају се најважнијим компонентама савршеног ентеријера. Међутим, у потрази за функционалношћу или луксузом, многи власници крше везу ова два елемента и задовољни су нездравим сном и нелагодношћу. Обнављањем енергетске равнотеже и одржавањем удобности у кући могу се сместити само намештај по фенг схуи.

Учење Фенг Схуија садржи у својим расправама информације о томе како се намешта у простор без жртвовања кретања енергије Ки која је потребна особи. Како се скептични људи не би односили на ове вјежбе, али с обзиром на теорију Фенг Схуија са становишта утилитаризма, постаје јасно да ова доктрина има јасну научну аргументацију: исправна локација објеката у соби заистаствара повољније биопоље за људско тело.

Основа ове древне кинеске филозофије је 6 основних принципа:

 • Релевантност. Фенг Схуи није љубитељ димензионалног намјештаја, посебно у малим кућама. Димензије предмета декорације треба хармонично комбиновати са величином и геометријом просторије, иначе ће се ситуација "обесити" над особом и емоционално је притиснути. У исто вријеме, мале мекане гарнитуре, меке полице не би се требале "изгубити" у простору великих просторија.
 • Редослед. Угаони намештај са оштрим геометријским обликом спречава кретање енергије, сви предмети меких слушалица су пожељни за куповину на високим ногама, тако да се честице Ки могу слободно кретати у простору. Нагомилавање декорације, помно уређени намештај такође је отежано Ки, намештај је боље позициониран дуж зидова.
 • Оријентација. Просторија треба да има јасно истакнути енергетски центар, који представља овај или онај објекат. У трпезарији може бити стол, у спаваћој соби - кревет, у дневном боравку - мекани сет, у зависности од дестинације. Остатак унутрашњости је распоређен у облику круга или октагон, који ствара енергетску сферу у којој су концентриране све позитивне честице. Препоручује се и спавање са светским забавама.



 • Заштита. Најбоље решење за Фенг Схуи спаваћу собу је кревет са чврстом дрвеном подлогом. Током сна, телобави се обновом енергије и за то му је потребна чврста подршка, која ће бити поуздана заштита и подршка тела.
 • Хармони. Ноћење, према источним канонима, непожељно је ставити стопало на врата. Најбоље рјешење ће бити да се кревет прекрије - између прозора и врата. Из простора за спавање треба отворити поглед на врата, али кревет не би требао стајати испред ње. Ово ствара осећај сигурности и спречава проток енергије Ки. Не препоручује се постављање тешких сепареа, ормара и висећих полица у простор за кревет. Вјешање лустера изнад спаваћег дијела такођер није вриједно труда. Приликом постављања брачног кревета важно је узети у обзир могућност слободног приступа с обје стране. Није препоручљиво постављати брачни кревет преблизу или близу зида.
 • Расвета. Просторија треба да буде испуњена светлошћу, која је равномерно распоређена по свим објектима унутрашњости - привлачи и концентрише енергију Ки, која ствара атмосферу топлине и удобности у кући.




Када се намешта Фенг Схуи, нема посебно компликованих тренутака, тако да организовање простора према канонима ове источњачке филозофије неће бити тешко чак ни за оне који не разумеју замршеност дизајна.

Фенг Схуи - филозофија која потиче из древне Кине. Посебни енергетски токови за које Фенг Схуи учи помажу да се створи равнотежа у кући и донесе срећу и успех својим власницима.

Спаваћа соба уређена у Фенг Схуи,треба да буде у сектору љубави и породице, то јест, негде између источне стране светла или југозапада. Соба треба да буде чиста, удобна и уредна, у ентеријеру су недопустиве покидане ствари, а декор је уређен у одговарајућим бојама. За малу спаваћу собу треба изабрати свијетле тонове, веће просторије ће се уклопити у засићене нијансе, али у сваком случају, гама боја би требала бити хармонична. Пошто је у спаваћој соби то енергетски центар, онда би требало да превлада над осталим унутрашњим предметима.

Ако кревет припада брачном пару, онда она нужно мора имати интегрални дизајн са једним душеком, али не двоструким са могућношћу раздвајања.


Постоји велики број мадраца који се разликују по степену крутости, врсти пунила, као и димензијама. За фенг схуи се препоручује да одаберете душек узимајући у обзир индивидуалне потребе удобности, место за спавање мора да подржава дубок сан и даје потпуну релаксацију. Што је сан бољи, то је више енергије у телу. За фенг схуи није препоручљиво куповати кревете и душеке, које су користили други власници, већ акумулирају туђинску енергију, што негативно утиче на тијело.

Да би се уравнотежио проток енергије, потребно је изабрати кревете са високим ногама. Кревети са додатним нишама за складиштење испод спавацег простора нису сместени у спавацој соби, према филозофији.

За фенг схуи енергију током спавања треба слободно кружити по спаваћем просторуи његов власник, али то постаје немогуће ако је простор испод кревета заузет.



Према Фенг Схуи-у, сва Иин-ова енергија излази из тела кроз отворе врата током сна, то јест, позитивно. Зато се препоручује да се кревет постави што даље од врата и прозора, посебно на истој линији са вратима или у глави конструкције до прозора. Ово се односи и на врата купаонице и на врата ормара. Важно је, међутим, да се лежај постави релативно близу врата под малим углом. Али у соби са балконом уопште се не препоручује да се уреди простор за спаваћу собу.









) 8 фотографија

Како могу то да кажем?

Неколико једноставних упутстава и правила постављања:

 • Непожељно је ставити кревет са чела на врата, прво, то се сматра негативним предзнаком, и друго, према Фенг Схуију, сва позитивна енергија пролази кроз отворена врата. Ако нема начина да се кревет постави на другачији начин, онда можете смањити негативан утицај тако што ћете затворити врата спаваће собе.
 • Не препоручује се враћање кревета у прозорски отвор. Ово повећава ниво осећаја опасности. Спавање је под већим ризиком током сна, и физички и духовно, па је најбоље поставити кревет са узглављем до зида како би се створила додатна подршка.
 • Опћенито, штетно је имати мјесто за спавање у близини прозора. Вредност има не само Иин енергију, већ и излаз из нацрта прозора може постатиузрок озбиљне болести.
 • Не препоручује се стављање кревета испод кровног зида или испод таванског прозора. Постоји осећај депресије кроз низ који лебди над спаваћим простором, а исто важи и за постављање кревета испод степеница.




 • Висеће полице изнад кревета и масивни лустери стварају узнемиреност и перципирају се као потенцијална пријетња. Ови елементи могу изазвати несаницу.
 • Није најбољи положај кревета између прозорског прага и врата, према Фенг Схуи, ови елементи емитују енергију која спречава миран сан.
 • Не препоручује се стављање кревета испред огледала. Овај унутрашњи ентеријер акумулира и приказује све врсте енергије. За здрав и дуготрајан сан, особа треба да се ослободи непотребних информација, узнемирених мисли и искустава. Док огледало чува целе дневне набоје и позитивну и негативну енергију и током сна га шаље назад особи. На крају, власник спаваће собе са огледалом се буди уморан и депресиван.
 • Лежиште у близини зидова са уграђеним цевоводима и одводом ваздуха није пожељно. Стога, у присуству спаваће собе, поред кухиње или купатила, препоручује се постављање кревета поред супротног зида, то се може рећи прије уградње кревета у батерију за гријање.
 • Инсталиран у спаваћој соби ТВ има негативан ефекат на опште стање и сан, тако да се спаваћем простору не препоручује уградња у собу са телевизором. Такође на располагањулежај у близини испада је штетан, они такође испуштају штетне енергетске токове.


Детаљи о томе како уредити кревет у Фенг Схуи спаваћој соби могу се видјети у сљедећем видеу.

Како одвојити кревет у једнособном стану?

Уређење и опремање малих станова и студија увек је за ред величине веће од сложености, а не за простране просторије, јер је у малом простору потребно поставити исти број комада намештаја, уз одржавање функционалног и слободног простора за кретање. Три принципа могу помоћи у томе:

 • зонирање;
 • регистрација боја;
 • употреба мултифункционалног намештаја.




Лежајеви са уграђеним кутијама, шаркама, модуларним намештајем и дизајном у палети светлих боја промовишу визуелну експанзију простора уз очување функционалности. Но, најефикаснији начин постављања кухиње, благоваонице, спаваће собе и дневног боравка у једнособни стан је без губитка вриједних квадратних центиметара.


Визуално раздвајање зоне спаваће собе од остатка простора може се обавити без икаквих грађевинских радова на уградњи зидова или преграда. Могуће је распоредити простор уз помоћ завјесе или екрана, такођер високих полица или сандука.



Подијелите простор спаваће собе могуће не само са застором, већ и уз помоћ контрастног третмана зидова и подова, играјући се не само одсхема боја, али и са фактурама.

За напредније методе зонирања, постоји инсталација преграда или подијума на поду. Али позитивна чињеница је да се подиј или подела могу претворити у систем складиштења ствари.


Како поставити два кревета у једну собу?

Ставити два кревета у просторију одједном - процес који је интензиван, не ради се само о величини простора, већ ио томе да је стварање хармоније у таквом интеријеру нешто компликованије. Али искусни дизајнери су развили неколико основних начина да добију два кревета у спаваћој соби:

 • Први начин је да се направи симетрична поставка по врсти огледала. Овај концепт је погодан за простране просторе, а састоји се од потпуно идентичног распореда стубова, кревета и система за складиштење. Овај метод је погодан за хотелске собе или хостеле.



 • Други начин је постављање лежајева под углом. Погодан је за мале просторије.


 • Друга варијанта угаоне позиције - постављање лежајева са тракама за главу један према другом у облику слова "Г". У овом случају постоји додатни простор за складиштење.


 • У правокутној просторији, велика је одлука поставити два кревета дуж једног зида. Преостали простор обично заузимају сандуке или одмаралишта.



Кревете можете уредити са обе стране прозоратраку за главу до зида, али само ако су врата остављена постранце.

Правила локације

Постоји неколико правила која могу помоћи да се уреди удобан простор за спавање:

 • Размак између кревета и других унутрашњих предмета треба да буде најмање 50 цм, што омогућава слободан приступ спаваћем простору.
 • Простор за спавање треба да буде сакривен од очију треће стране, али истовремено, врата треба да буду јасно видљива са кревета.
 • Ако је кревет дупли, приступ до њега треба да буде обезбеђен на обе стране.
 • У уској просторији, просторији за спавање, постављеној широко, ограничава простор, боље је поставити кревет близу зида.
 • У правокутној просторији, кревет је, напротив, боље ставити преко пута.



  \ т
 • Функционална зона простора за спавање треба да одговара индивидуалним карактеристикама власника. На пример, за љубитеље читања, спаваћа соба треба да буде опремљена висококвалитетним вишенаменским осветљењем.
 • За мале апартмане, савршено рјешење ће бити кауч на развлачење с додатним суставом за похрану. Непожељно је радити по филозофији Фенг Схуија, али понекад је незамјењиво за уштеду простора.
 • Кревети су боље распоредити централну зону у спаваћој соби.



Поред правила, постоји још неколико савјета који могу помоћи у одређивању мјеста гдје се кревет налази:

  \ т
 • За власнике кућних љубимаца у породици мачака може се посматрати гдје њихов вољени спава. Мачке су веома осетљиве на абнормалне зоне и не спавају на местима гдепостоји деструктивно дејство енергије на тело. Ако животиња воли да спава на кревету - то је добар знак, иако су мачке делимично изгубиле своје природне инстинкте кроз припитомљавање, ипак им се може веровати у смислу идентификовања зоне удобности.
 • Да се ​​кревет у близини врата не препоручује породичним људима, активно кретање иза врата смањује квалитет сна, и уопште спречава сан. Кревети поред прозора стварају атмосферу узнемирености, која се инстинктивно осећа, поред тога, у хладном времену прозори су хладни.
 • Што се тиче осталог намештаја. Телевизор је пожељно да се налази не ближе од три метра од места за спавање. Огледала се не препоручују за постављање или у близини кревета, овај концепт није само диктиран Фенг Схуи-ом, само у мрачно доба дана рефлексија у огледалу инспирира анксиозност и не допушта вам да добро спавате, већ се односи и на зрцалне стропове и друге површине које се одражавају.


беаутифул интериорс

Модеран дизајн у сецесијском ентеријеру мале спаваће собе димензија које не прелазе 18 квадратних метара. м. Намјештај у просторијама темељи се на основним принципима филозофије Фенг Схуија.

Одлично рјешење за уске, мале станове - кревет с постољем. Подиум је опремљен системом за складиштење на више нивоа. Уређење ентеријера у светлим бојама визуелно повећава простор спаваће собе.

Класична монохроматска колористичка схема минималистичког ентеријера заједно са намештајем намештаја премаканони фенг схуи стварају хармоничну атмосферу спаваће собе.