Оил Паинт - архаизам или класика?

Постоји мишљење да је уљана боја прошла своје позиције и постала је неугодна реликвија прошлости. Дакле, у глобалном смислу, ова боја је престала да се користи за изградњу великих размера. Престао је да се користи приликом фарбања прозора и врата. Али ако пажљиво погледате, онда се уљана боја још увијек прати готово сваком кућном поправком.

У прошлости је уљана боја била распрострањена, јер сте сваки пут, уклањањем тапета, долазили до слоја гдје доминира боја. Под плочицом је најчешће иста слика. У прошлости, уљана боја је била прекривена свиме - подом, зидовима, падинама врата и прозора, понекад чак и плафонима. Овај елемент пружа много неугодности током примене и тешко га је уклонити са површине. Међутим, уљана боја се такође може назвати врхунским прајмером.

Уљана боја: да или не?

У прошлости, нико није постављао такво питање само због чињенице да нема аналога или алтернатива. Све потребне површине су покривене, без непотребног одраза. У овом тренутку, ова боја се користи само приликом поправке пословног простора, а онда не све. Зашто? Да ли је то зато што припада групи материјала доступних по трошку или зато што је укључена у старе протоколе?

У већој мери, да би се додао естетски изглед зидовима сада се користе:

  • плочице;
  • Пластичне плоче,
  • Други материјали за облагање.

Али упркос томе, производња уља наставља, што јасно указује - ова боја је и даљекористи се и још увијек је у потражњи.

Како користити уље у модерном свијету?

Најчешћа опција је предобрада површине прије употребе самољепљиве фолије или наношења алкидне боје. Зашто? Зато што се обе опције наносе на чисту и глатку површину. Уљна боја савршено поравнава површину, омогућујући вам да у потпуности откријете потенцијал текућих тапета. Или било који други материјал за облагање.

Уљана боја је престала да се тражи као директно средство за промену боје површине, као дела декорације. Једино мјесто гдје се обавља ова функција је бојање металних решетки. Међутим, ово је риједак догађај. Али у исто вријеме, уљана боја неће ускоро постати потпуно неискориштена. То је ствар укуса, али још увек постоје области где је употреба ове боје једини могући излаз за многе људе.