Како се повезује пластична цев од метала

Прије захваћања металних и пластичних цијеви, оне морају бити претходно припремљене, чиме се избјегава лош квалитет координације, а данас се цијеви спајају с двије методе: прирубницом и навојним методама. Спојнице се користе за фиксирање цијеви између њих. Ово вам омогућава да повећате снагу везе.

Како је метални прикључак од пластике

Металне цеви, по правилу, користе се за полагање под земљом. Канализација и гријање готово у цијелости се састоје од металних цијеви. Популарни челични и челични материјали се користе, али сада се монтирају пластичне цеви. Они су јефтинији, имају добре карактеристике и могу се користити за сакупљање многих додатних елемената у облику спојница и спојки.

У продавницама можете наћи велики избор пластичних цеви различитих величина. Пластика је јефтина, поуздана и тако популарна. Али ако имате инсталиране металне цеви и желите да ставите пластичну цев, онда је важно да знате како да повежете металну цев од пластике. Постоји мешавина ова два материјала - метал-пластика. Метална пластика комбинује параметре метала и карактеристике пластичних цеви.

Избор методе за спајање металне цеви од пластике зависи од пречника самих цеви

Постоје два начина за спајање цеви од метала и пластичне цеви: метода са навојем и метода са прирубницом.

Метод са навојем треба да се користи само у случајевима када цеви које повезујете имају пречник мањи од 40 мм. Користи се метода прирубницеза цеви великог пречника. Зато што је затезање навоја на тако великим цевима једноставно незгодно.

Закључимо. Ако имате велике металне и пластичне цеви, користите метод спајања са прирубницом. Ако је пречник ваших цеви мањи од 40 мм, онда можете безбедно да користите методу са навојем.

Како је прелаз из метала у полипропилен

Прелазак из метала у полипропилен може се направити помоћу спојнице. Спојница помаже да се направе различите конфигурације веза између цеви. То се дешава код резбарења изнутра и споља.

Како направити такав адаптер између цијеви?

 1. Припремамо цев - исечемо је на резбаријама. То ће помоћи да се смањи оптерећење цеви, што га не искривљује. Осим тога, таква цеви ће бити мање кидање.
 2. Видите број окретаја на муфу. Требало би да буде више од 7. Тако исеците у тубу од око 5 или 6 завоја.Имајте на уму! Не можете окретати мање од 4 завоја на цеви.
 3. Косимо око завоја лана и окрећемо спојницу.

Да би се прешло с метала на полипропилен, потребно је узети квачила са унутрашњим навојем

Спојница је одличан спојни елемент, који омогућава чврсто причвршћивање цијеви различитих материјала.

Није тешко комбиновати металну цев са полипропиленом. То можете урадити сами или можете позвати стручњака. Снажна веза ће омогућити цијевима да преживе десетљећима под притиском воде. Главна ствар је да се изаберу висококвалитетне металне и полипропиленске цеви. А онда нећете имати проблема са снабдевањем водом

Шта требате знати о томе како спојити полипропиленску гвоздену цијев

Веза са навојем је један од главних начина спајања полипропиленске гвоздене цеви. Не постоје нити зглобови, али то није тако снажно. У ту сврху користе се арматуре. Монтажа је посебан "прелазни" елемент. На једној страни је резбарија, а на другој страни глатки рукав. Навој је потребан за спајање цеви. Спојница је заузврат потребна за лемљење полипропиленске цеви. Монтажа је заједнички елемент. Потребно је повезати велике цијеви. Користи се као савијање или савијање цеви.

Повезаност са резбарењем мора се вршити доследно. План ће изгледати овако:

 1. Припремамо мјесто за повезивање. Ако на месту будуће везе већ постоји рез, онда се одвије;
 2. Ако имате заварене цијеви или мјесто гдје ћете уградити сандуке у средину цијеви, онда овај дио треба резати. Након тога, мазиво мора бити нанесено на ивицу цеви;
 3. Узмите конац и направите резбарење;
 4. Очистимо крај гвоздене цеви;
 5. На њега нанесемо заптивач;
 6. Крај навоја спојница повезујемо металним навојем. Уради то без алата. Не стезајте везу јако много. То може оштетити прикључке и пукнути;
 7. Након свих радова, пластичну цијев причврстити заваривањем.

Прикључак челичне цеви од полипропилена уз помоћ прирубницаВелики плус је лакоћа уградње за даљу поправку или чишћење цеви

Гвоздена цев или челик од полипропиленске цеви може се спојити помоћу прирубница. Пречник цеви не сме прећи 300 мм. Величине цеви до 150 мм могу се повезати и са прирубницама.

Прикључак са прирубницом - ово је једна од најчешћих опција спајања у приватним кућама. Ова опција се такође може користити у полиетиленским цевима за повезивање са метал-пластичном површином. Полиетиленска цев, заједно са полипропиленом, такође је крута и чврсто причвршћена на прирубницу. Слободне прирубнице су практично универзалне.

Пре наношења прирубничких спојева у пракси, потребно их је провјерити на пукотине и неравнине.

Како смо га сви тестирали, почнимо:

 • одсећи цеви од гвожђа уместо будућег сечења. Ми то радимо уредно и тачно;
 • поставите прирубницу на цев;
 • поставите гумену бртву ради поузданости. Не би требало да прелази линију сечења више од 10 мм;
 • спојите цев са прирубницом на заптивку и причврстите другу прирубницу са вијцима.

Све је учињено. Као што видите, повезивање таквих цеви не представља посебну потешкоћу. То можете урадити сами, без позивања стручњака. Али имајте на уму једну ствар - морате купити поуздане цеви. Чак и ако су прикључци јаки и чврсти, сама цијев не може издржати оптерећење. Зато купите пвц цеви, полиетиленске, металне и полипропиленске цеви висококвалитетних материјала.

Зашто је спојница прелазни метал од полипропилена

Прелаз из метала у полипропилен може се направити помоћу спојнице. Спојница помаже да се направе различите конфигурације веза између цеви. То се дешава код резбарења изнутра и споља. За пребацивање са метала на полипропилен потребно је узети квачила са унутрашњим резбаријама. Одабире се у зависности од типа пластичне цеви: за лемљење, за пресовање или за компресију. Обратите пажњу на то да пречник заптивача, све подлошке или матице треба да буду потпуно у линији са пресеком цеви.

Метална спојница за полипропилен има дуг вијек трајања и одржава своју трајност тијеком цијелог радног времена

Спојница је одлична за повезивање са металом на полипропилен.

Спојница је спојни елемент који се продаје у било којој продавници. Због своје популарности можете пронаћи различите спојнице, како по квалитету тако и по величини. Поред тога, недавно коришћење система гасовода, показали су се на најбољој страни.

Како је повезивање пластичне цеви од метала (видео)

Правилно спајање пластичне цеви од метала штити ваше цеви од прекомерног притиска током текуће воде. Поузданост приањања таквих различитих цеви зависи од непрекидног протока воде. Стога се овом питању мора приступити одговорно.