Како се бринути за малине у јесен

Замислите право такмичење за најбољи и најкориснији грм у башти ... Наравно, прво мјесто ће узети малине. И то не чуди, јер као врт може бити и без ове бобице. Узгаја се готово свуда, где се налазе вртови, баште, па чак и пољопривреда.

Популарност овог грмља није тешко објаснити, јер бобица има велики укус и висок принос. Уз правилну негу бобица, моћи ће да донесе плодове друге сезоне након садње. Најодговорнија фаза са малином - брига у јесен. Управо у то вријеме плодност је била готова, а грмље треба припремити за надолазећу сезону и не заборавити да би требали доживјети тешку хладноћу.

Нега малине у јесен

Почните да се бринете за грмље треба да буде од земље. Мулцх, који цијелу љетну сезону лежи под малинама, већ се погоршао и треба га уништити. Овај догађај се одвија тако да се инсекти у њему не населе и не почињу да се развијају. Отворено земљиште мора бити олабављено и пробављено.

Какво гнојиво је потребно за јесенско грожђе

Богат усев грма доноси не-киселинска тла са високим садржајем органске материје. Због тога се једном у пар година у тло додаје гној или тресет. Ако сте престали са избором хемијских ђубрива, а ви одбијате органску материју, још увек можете додати калијум или фосфатна ђубрива испод грма. Минерално храњење се врши под малинама на удаљености од око 30 центиметара од грмља до дубине од око 20 центиметара. Сваки грм треба око 50 грамасуперфосфат и 30 грама калијумове соли.

Обрезивање малине у јесен

Гране које доносе плод испуњавају своју функцију две године, након што морају да се разрежу до самог корена. Обрежите их тако да не напуштају чак ни пањеве. Ова процедура је једноставно обавезна, па је боље да припремите грм на хладноћу.

Обратите пажњу!Поправљање малина на изданцима прве године живота може бити одсечено све стабљике без изузетка. Поступак ће вам помоћи да заштитите ракове од штеточина.

Малине се не примјењују на усјеве отпорне на хладноћу, па се њени изданци наслањају на тло и причвршћују их на такав начин да би касније гране могли прекрити снијегом. Лишће је уклоњено. Радите ово веома пажљиво, како не бисте оштетили бубреге. Ако се остави у влажном времену, они ће покрити бубреге и изазвати опекотине.

Не дозволити сушење земље!

Коренов систем грмља није превише дубок, тако да увек треба да буде мало влажан. Ако је време суво и вруће, залијевање је обавезно. Иначе ће листови грмља испасти много раније него што је потребно. Трансплантација малина у јесен се врши, али је боље да је носимо до пролећа, биће то брже и боље у наредној и наредној сезони.