Како сакрити жице од телевизора на зиду: једноставна рјешења

Ако су телевизори били обешени на жице, изглед собе би се покварио

Честитамо свима који су нам дошли на интернет пламен. Наш портал је везан за питања струје, али не заборавимо да повремено разговарамо о стварима које су с њом у вези, индиректно, што, међутим, није ништа мање важно у нашем свакодневном животу.

Избор данашње теме пао је на ТБ на загради, односно како сакрити жице од телевизора на зиду. На први поглед може се чинити да питање није толико компликовано, али ће и најжешћи скептици након читања материјала открити нешто занимљиво и ново. Па, јурио!

мере капитала

Почнимо од најочигледнијих и постепено ћемо кренути ка занимљивијем и оригиналнијем рјешењу.

Равно у зид


Објављивање у зиду

Данас, као никада пре популарне латентне жице, и уопште, људи покушавају да сакрију од својих очију било какву комуникацију која, по њиховом мишљењу, квари изглед унутрашњости. Изузетак није жичана антена за телевизор, која се врло често мора проширити кроз цијели стан или кућу, јер се може добити висококвалитетни видео сигнал, често само постављањем пријемника само на одређеном мјесту.

Планирани могу сакрити жице

 • У решавању овог проблема веома су корисне подне облоге са кабловским каналима, које могу покрити већину каблова у својој дужини. Међутим, ако телевизор виси на зиду, жица мора бити уклоњена са подне плоче и послата на њу, и није тешко погодити да је цијела сликаовде је покварено.
 • Осим тога, немојте заборавити да телевизор са жичаном антеном није једини кабл који долази са телевизором. У најмању руку, потребно је да храните технику из електроенергетске мреже, али, као максимум - биће и: ЛАН ЛАН кабл (многи модерни телевизори су, у ствари, компјутер способан да приступи мрежи); Жице за пренос видео и аудио сигнала из различитих ДВД плејера, ТВ пријемника, ХИ-ФИ компоненти и још много тога.
 • Слика почиње да се појављује и потпуно је страшна, а понекад максимум који се може урадити је да се све умота у гомилу најлонских кравата, и барем некако покуша да се прикрије сва та ружноћа.

Можда је најинтензивнији и најпрљавији начин да се сакрије такав број жица да би се они ставили у ударце, начињене у зиду током поправки. Међутим, метод се сигурно може назвати најпрецизнијим и технолошким, јер скривени на овај начин жице не кидају вашу мачку, нико не додирује случајно стопало, плус све ће бити доведено у једну конзолу, са свим потребним излазима.

Нема потребе да се цијели зид закачи за ширење свих жица по просторији. Довољно да их прошири на исти постоље и сакрије све остало у њему.


Имамо само интернет утичнице

Велики недостатак овог приступа је у томе што се може примијенити, само у просторијама у којима се изводе поправци. Ако су ваши зидови направљени и не желите да их додирнете у блиској будућности, одмах превуците екран на следећи одељак, где алтернативне методе како да их сакријете.Жица ТВ антене.

Ако сте спремни да кренете на кардиналне мере, онда фондови и унапред:

 • Прије свега, морате одредити положај телевизора на зиду.
 • Затим се одређује који ће се носач користити за монтажу. Ова тачка је веома важна, јер упркос светском стандарду ВЕСА, који укључује најчешће монтажне тачке, саме конзоле могу бити различитих облика и димензија.

Савет! Не обраћајући пажњу на то, можете добити као резултат комуникације, припазите на "труп" телевизора, јер је носач превише масиван или ће ометати пребацивање.

 • Пожељно је да је уређај већ у вашим рукама, тако да се све прецизно мери.
 • Подесите носач на телевизор и измерите преосталу раздаљину до ивица - на њој се постављају све утичнице.
 • Носите мере на зиду и почните да једрите. Бугарка је изрезала две вертикалне пруге дубоко у пар центиметара, на удаљености од 2-3 центиметра.
 • Даље, унутрашњи део је екструдиран са пробојцем, да би се формирао комплетан стуб.


Уграђена ТВ утичница

 • Након, уз помоћ дијамантских круница, направљен је низ отвора за купљену ТВ утичницу. Одмах видите да овај елемент садржи све потребне излазе и довољан број тачака снабдевања, што је довољно да се повеже сва технологија.
 • Даљње акције су изузетно једноставне. Прво, све жице се уклапају у радне столове, који морају бити унапред фиксиранипластичне нараменице, тако да не испадну и не ометају даљње жбукање.
 • Крајеви жица су спојени у круг са утичницом и инсталирани су на његово место.
 • Све шаре се полажу гипсаном гипсом, а затим се врши даљња обрада.

Носач се затим монтира, телевизор је објешен и све везе се изводе. Телевизор на зиду је спреман за употребу!

Кабловски канал

Мање елегантно решење ће бити коришћење кабловског канала, али не све тако јасно - овај артикл се може направити за себе или можете пронаћи не-стандардну трговинску опцију, што је чини интегрални део ентеријера. Плус, не заборавите да ће реализација таквог подухвата бити много лакша и бржа.


Канал за каблове од алуминијума је одличан за сваки модерни стил

Након проучавања асортимана електронике, можете пронаћи следеће типове кабловских канала:

 • Најједноставнија опција је из ПВЦ-а . Све су их видели - то је једноставна пластична кутија беле или друге боје, са поклопцем који се може скинути и који се држи на бравама. Да би се такав производ успјешно унио у унутрашњост може бити само ако ће се комбинирати с околишем на схеми боја - спојит ће се с њим или обрнуто ће бити свијетли контраст.

Кабловски канал из МДФ-а

 • МДФ моделису прилично ретки, који се могу ефикасно комбиновати са околином.
 • металне варијанте- чешће је то алуминијум, који је приказан на једној од фотографијагоре. Овај производ изгледа довољно спектакуларно да постане део футуристичког ентеријера.

Структура у свим моделима је веома слична. Причвршћују их директно на зид помоћу шрафова, након чега се сви прикључци заједно са жицама скривају испод декоративног поклопца.

Као што је већ поменуто, у неким случајевима је корисно направити кутију са властитим рукама. Квалитет изведбе и коначни изглед зависит ће у потпуности од ваше способности да рукујете алатом, као и од врсте материјала који се користи у обради просторија.


Самостални кабловски канал

Горе приказана фотографија показује веома једноставан и истовремено импресиван начин да се направи таква кутија. Израђена је од равних плоча, између којих су положене све жице. Поврх њих, можете поставити било какву декоративну облогу, а саме плоче обојити у било којој боји како би биле потпуно невидљиве.

Хоризонтални дрвени кабелски канал

специјални намештај


Главна ствар је да се стигне до излаза

Произвођачи намјештаја такођер нису заобишли проблем и понудили купцу њихове одлуке.

Као што видите, сорта је веома велика, а недостаје и стандардна опрема за намештај. Делимично, они нису у стању да сакрију све комуникације и још увијек захтијевају стробање, али са оваквим приступом прљавштина ће бити много мања, тако да се прибећи овој методи може чак бити у реновираној просторији, чинећи све што је могуће прецизније.

Креативни приступрешење проблема

Па, и слатко, нудимо вам неколико опција које не само да могу бити дјелотворне, већ вам и омогућују да додатно украсите собу.

Декорација

Врло занимљив излаз из ситуације није сакривање жица од телевизора на зиду, већ њихово декриминализирање, односно њихово учешће у унутрашњости.

Ево неколико занимљивих примјера:

Постоји много опција за украшавање, па чак и произвођачи нуде своја рјешења. А ако имате довољно искуства и маште да створите и реализујете своје планове, можете створити право ремек-дело за новчане јединице.

Најједноставнији начин уметничког пејзажа биће следеће опције:

 • Делови жица могу бити постављени на намештај, причвршћен за њега са леђа траком или спајалицама;
 • инсталирати живе биљке под телевизор;
 • Користити лакирано кукичање;
 • Направити огрлицу од жице, стављајући на њу велике перле;
 • Нанесите готове пластичне причвршћиваче од произвођача;
 • И још много тога.

украсне кутије

Ако вам саме жице не сметају много, али овдје су масивни наставци и екстензије које "опонашају" очи, онда ће оригинално рјешење за питање бити њихово постављање унутар декоративне кутије коју можете сами направити, или купити спремну опцију. Иначе, упутства за монтажу једног од ових решења биће дата у видео прилогу уз чланак.

Такође су веома ефикасни разни уређаји који вам омогућавају да сакријете и поправите највећиделова на нејасним местима.

Ево неколико фотографија са сличним решењима:

Овде, у принципу, све што смо хтели да вам кажем како можете да сакријете или маскирају антене жицу на ТВ и другим кабловима. Нема потребе да трпиш вредност! Иди да се бави умом, а резултат неће трајати дуго!