Како ради контролна јединица гријања у сеоској кући?

Независно грејање - ово је хитна потреба за власницима сеоских кућа које се не могу спојити на аутопут. Као и свака опрема, она захтева прецизно подешавање, што ће постићи максималну оперативну ефикасност. Савремене технологије омогућују даљинску уградњу јединице за контролу гријања у приватним кућама, путем мобилног телефона, интернета и других комуникацијских метода. Овај приступ вам омогућава да брзо примате упозорења о ванредним ситуацијама, даљински обезбедите команде за искључивање система, подесите температуру слањем порука у складу са њиховим захтевима.

Основни принцип рада

Главни део у целој шеми је електронска контролна јединица која обезбеђује слотове за инсталацију стандардних мобилних СИМ картица. У технолошким модификацијама постоји и конектор који повезује електрични кабл на интернет. Слично томе, температурни сензори, индикатори притиска, пожарни аларми и други сигурносни системи повезани су са овим модулом. Наравно, да би се обезбиједила повратна спрега и сама јединица мора бити повезана са котлом.

Даљинско грејање се спроводи према некомплицираној, генерално, шеми. Почетно подешавање рада се врши, након чега централни процесор снима исправне радне услове система у меморији. На пример, ако један од повезаних сензора шаље сигнал о промени ових условатемпература почиње да се смањује, текстуална порука се шаље на мобилни телефон власника. Власник, заузврат, може позвати и свједочити друге сензоре како би у потпуности процијенио ситуацију, пошаљите одговарајућу командну текстуалну поруку како бисте онемогућили уређај или наставили радити у нормалном моду.

Систем управљања грејањем може се заснивати и повезати коришћењем Интернета. Да бисте то урадили, морате унапред инсталирати посебну апликацију на мобилни телефон који има приступ глобалној мрежи, која приказује све стварне системске параметре у реалном времену.

опипљиве користи


Размотримо неколико ситуација у којима је шема гарантована корисна:

 • Враћате се у кућицу са седмичним пословним путовањем или годишњим одмором, за које време нико није живео тамо. На путу од аеродрома шаљете текстуалну поруку, шаљете сигнал о потреби за покретањем грејања. По доласку, микроклима у свим собама ће бити што угоднија и угоднија.
 • Инсталирате котао на економичан начин, који елиминише замрзавање расхладне течности у цевима и вожњу. Неочекивано квар, расхладно средство се брзо хлади, модул поправља незгоду, шаље вам поруку. С друге стране, пошаљите одговарајућу наредбу за поновно покретање котла. Ако овај догађај није донио резултате, позовите хитну службу. Овај метод елиминише вероватноћу смрзавања расхладног средства у цевиманеизбежно ће довести до раскида и огромних трошкова финансијског опоравка.
 • Ако желите да знате тренутну ситуацију код куће, пошаљите одговарајући тим. У одговору, порука садржи информације о температури ваздуха у контролисаним областима, нивоу влажности, тренутној температури система за хлађење.
 • Постојала је опасна ситуација са гасним бојлером: круг напајања горивом је био под притиском, дошло је до високе концентрације композиције. Као одговор, порука шаље систем гријања на стандби извор напајања, проблем је елиминисан од стране специјализираних сервиса.

Скуп модула и могућности инсталације

Даљинско гријање у ГСМ стандарду претпоставља сљедеће елементе:

 • Блок опремљен прорезима за уградњу мобилних картица и енергетских каблова.
 • Помоћна даљинска антена која побољшава квалитет сигнала.
 • Интегрирана батерија која подржава снагу уређаја приликом искључивања централизираног напајања. Скрећемо пажњу да када је аутономна исхрана значајно смањена функционалност. На пример, јединица неће моћи да сигнализира поновно покретање гасног котла, једноставно нема довољно напона. Уграђена батерија би требала бити довољна за око 3 дана. Многи модели захтевају додатно напајање.
 • Температурни сензори. У већини случајева њихов максимални број је ограничен на пет.
 • Додатни сензори за сигурносни и пожарни аларм,фиксатори за прекиде у снабдијевању водом, неовлаштено отварање прозора и врата.

Дакле, кућа може бити формирана не само као систем гријања, већ и као комплетан сигурносни комплекс.

Ако говоримо о нијансама инсталације, онда се не појављују посебне тешкоће. Сви уређаји су фиксирани што је лакше могуће. Да бисте елиминисали вероватноћу квара, препоручујемо да монтирате контролну јединицу у просторију у којој се снима најстабилнији и најчистији сигнал мреже. Такође је вредно контактирати оператера тако да промотивне поруке са непознатих бројева не стигну на СИМ картицу у блоку, а ове интервенције су често узрок кварова.

Функционалности


Минимални скуп функција које контролишу и подешавају систем грејања вишеспратне зграде је следећи:

 • Подешавање температуре ваздуха у просторијама и температуре расхладног средства;
 • Формирање текстуалног извјештаја са назнаком свих радних параметара и накнадно слање на телефон власника;
 • Одређивање стабилности напона у кућној електроенергетској мрежи;
 • Управљање инструментима у случају опасности, укључујући хитно искључење котла;
 • Подршка собне температуре на одређеној ознаци, даљинско подешавање.

Додатна функционалност зависи од тачног модела јединице за аутоматизацију, скупа повезаних сензора. Пракса показује да су следеће функције најкорисније:

 • Контрола притиска и нивоагориво у уређајима за дизел и дрво;
 • Праћење неовлашћеног приступа;
 • Активирање пожарног аларма са појавом отворене ватре, дима, наглог пораста температуре;
 • Ток протока.

Скрећемо пажњу на то да неки блокови претпостављају везу не са једним бројем, већ одмах са девет, израчунат на спратним зградама.

Да резимирамо

Испоставља се да је аутоматизација система гријања - обострано корисно и оправдано рјешење. Повећана је ефикасност рада, елиминисан је ризик од ванредног стања, удобност живљења достиже максимални ниво. Уз све ове предности, трошкови постављања таквог система су демократски, уређаји ће се исплатити за само једну или двије сезоне!