Како пробити бунар након бушења: 3 фазе за успјешан рад

Како каменити бунар након бушења треба знати оне који су се одлучили за аутономни извор свјеже воде на свом подручју, на примјер, оптимално рјешење за аутономно снабдијевање водом за властити дом или кућицу ће бити избор за бушење бунара. За обављање добро опремљених радова потребно је имати квалификације и посебна знања, због чега су стручњаци укључени у реализацију таквих радова. Али чак и ако су специјалисти испунили све потребне радове, користећи специјалне алате при томе, онда је потребно ријешити проблем са извијањем бунара. А акције потресања могу се изводити независно и без додатног плаћања специјалистима.

Бушење бушотине након бушења: процесна основа

Многи људи мисле да је водоносник слој који тече из славине, али није. У природи, водоносни слој је пјесковито-глинена мјешавина, која се стисне заједно с јухом и глином. Из ове мешавине се издваја вода, која се чисти помоћу механичких филтера. Али, нажалост, најмање честице мрежастих филтера не могу се очистити. И поред чињенице да филтер не чисти мале честице, они такође продиру у средину филтера и убијају га изнутра.

На крају, власник праве бушотине и опремљен би требао испумпати ову смјесу на дно, чиме се повећава ефикасност филтера и квалитета воде.

Филтер пумпа мора ротирати нову бушотину и, закретањем, створити услове за будуће операције.тиме

Исто тако, када се љуља, пијесак се испере, не само из цеви, већ из околине слоја. И управо због ваљаних рупа које окружују није муљевита суспензија, већ слој чисте воде, али да би се постигао такав резултат, потребно је уложити напоре.

Процес бушења бушотине

За успешан пренос пумпе морате знати 3 основна правила:

  • Прво је време чекања које је потребно да се бушотина пумпа;
  • Друго правило које треба да знате је шта пумпа треба да уради;
  • И треће правило је како организовати процес пумпања: када треба покренути пртљажник, гдје је боље осигурати пумпу и тако даље.

Стручњаци истичу да ако се бунари правилно изврше тада ће бити могуће уклонити све најмање честице из водоносника, који се налази непосредно поред цијеви. Повећање новог бунара са малим задужењем, сан сваке летње резиденције, може се обавити на вибрирајући начин, најважнија ствар неће направити грешке, посебно током зиме. Када се бушотина избуши, потребно је испрати воду која се пумпа. То се може урадити без проблема властитим рукама, детаљним описом како се ријешити пијеска у води, сијати муљ, као и повећати проток чисте воде, можете сазнати видео.

Како пумпати бунар након бушења и зашто је потребно

Супротно Вашим очекивањима, чиста вода ће одмах отићи, није то прије свега у цијеви има воде која није погодна за пиће,захтева чишћење. Ако не донесете никакве одлуке о чишћењу, бунар ће ускоро бити замрзнут и неће бити погодан за вађење воде.

Водоносни слој садржи не само велико камење и песак, већ и небројене количине малих честица које филтер не може очистити. Такве честице лако пролазе шљунак и мрежни филтер, а затим се спуштају до дна бунара, чинећи га мање дубоким и озбиљно смањују продуктивност.

Бушотина по бушотата нужно се поплави

.

Након завршетка бушења у бунар добија се врло магловита вода и током постепеног прања ова течност постаје лакша и постаје прозирна.

Време за љуљање бунара зависи искључиво од врсте тла на које сте наишли и може трајати 12 сати. Ако пјесковито тло и бунар није јако дубоко, онда неколико тједана, а ако се избуши у глини или вапненцу и довољно дубоко, онда ће се овај процес продужити за неколико мјесеци.

Власници земље која се налази на глиници, веома занимљиво питање, како се бунар може скинути кроз глину. Такво пумпање ће бити веома дуг процес, јер се током бушења и накнадног пумпања брзо формира раствор блатне глине. Он се такође дубоко проциједи у слој водоносног слоја и тешко га је испрати. А за пумпе тако добро може потрајати недељама или чак месецима. Толико много времена ће се испумпати огромна количина коцкица мутне течности, што ће резултирати успешним завршетком процеса чишћења.

Издвајамо: какопроверити дубину бушотине после бушења

Постоји неколико опција за мерење дубине бунара, као и разлика у тачности, сложености и приступачности.

Постоји и механичка опција, она је доступна скоро свакој особи, а има више технолошких метода мерења, али се користе за посебне студије.

За механичку методу неопходно је имати: равнало или рулет, уже. Да бисте проверили дубину бунара, метално оптерећење је благо спуштено до дна ужета (кабла). Потребно је смањити оптерећење до тренутка када се шавови уже почну смањивати, након чега се мјери дубина равнала оматањем ужета. Такођер можете сазнати количину воде у бунару на мокром дијелу ужета.

Дубина бунара се може верификовати на више начина

Али са овом једноставношћу постоје значајни недостаци. Први недостатак је могућност мјерења бушотине не више од 10 метара. Други недостатак је што влажни део ужета даје могућност да сазнате статички ниво воде, а за динамичко урањање пумпа мора бити динамична.

Могућност мерења помоћу кабла кратког споја са магнетним етикетама. Овај метод је веома сличан претходном, али се ради са другачијим приступом. У овој методи користи се завојница са каблом и читачем. Магнетне ознаке се примењују на овај кабл преко растојања, а те ознаке се обрађују на пријемном уређају, што даје тачне информације о локацији оптерећења.

Васхбушење бунара после бушења

Бушотине се изводе помоћу цеви које се спуштају на дно, а довод воде на највиши могући притисак. Притисак воде је испран муљем и свим прљавштинама које су се сакупиле у процесу рада бушотине. При прању се акумулиране честице прљавштине подижу на цијевима и извлаче ван.

Приликом израде овог механизма коришћен је метод који је коришћен у пожарном систему. Количина воде која улази у бунар је ограничена.

Када је испирање бушотине било зачепљено током бушења, веома је важно водити рачуна о томе да се не оштети филтер.

Испирање бунара под високим притиском и уз помоћ цеви

Није препоручљиво опрати бунар прије почетка поступка, јер стијене могу почети да се колабирају, што ће довести до зачепљења уста.

За заптивање процеса прочишћавања потребно је да се пумпа причврсти на врх цијеви, да се на њу постави адаптер, а овај адаптер се причврсти са цијевима вијцима у износу од 4 комада. Количина искоришћене воде у потпуности зависи од димензија и карактеристика бушотине, као и од степена загађености.

Како преузети бунар након бушења (видео)

Као што можете видети из чланка, љуљање добро није тако једноставно. Ако немате специфичне вештине, најбоље је да тражите помоћ од професионалаца који ће бити у могућности да испуне читав низ висококвалитетних послова. Наравно, можете се упознати са основама обављања посла сами, али питањеквалитет ће остати отворен, а посао ће морати да се преради.