Како правилно убризгати ињекцију у водоводну цев: 4 узастопна корака

Рез у доводу воде под притиском има бројне карактеристике које је потребно проучити прије рада.Понекад је потребно проширити довод воде. Тада се одлучују да повежу друге цеви. Често се мора радити под притиском. Поступак санитарног печаћења има своје особине: потребно је користити специјалне алате, поседовати потребне вјештине и добити одговарајућу дозволу.

Нужност добијања дозволе за увођење у водовод

За почетак, потребно је да се упознате са планом локације. То ће вам помоћи да сазнате које су комуникације под земљом. Примљени документ заједно са папирима о кући и простору треба доставити уреду водоканала.

Неопходни услови за рез:

 • мјесто планирања;
 • пречник цевовода;
 • Остале компоненте које утичу на сврху везе.

Да би се смањило снабдијевање водом, неопходно је прибавити све потребне дозволе

Прикупљени подаци се шаљу СЕС-у, након чега се врши регистрација и регистрација процјене и пројекта. Сам рад је незаконита мјера. Да бисте то урадили, морате потражити помоћ од професионалца.

Незаконито уношење без одговарајућих дозвола кажњава се административном и материјалном одговорношћу.

Постоје бројни радови који су забрањени. То укључује лажну везу за заобилажење рачуноводствене машине, у великом цјевоводу мреже кичма, која зависи од снабдијевања храном код куће. Такодје је и незаконито убацивање у водовод, који није повезанканализација

Суштина палице у постојећем водоводу

\ т

Линије су класификоване према материјалу цевовода. Типично, такав материјал је пластика, метал, пластика, гвожђе. Мора се успоставити веза за повезивање рупе. Када се ови послови изводе под притиском, логично је да се вода из рупа формира. Због тога се користе стезаљке које су опремљене у зависности од материјала цеви.

Основна правила која треба поштовати приликом резања:

 1. Пречник срушене цеви и бушилица се морају у потпуности поклапати;
 2. У овом случају, цијев коју треба одводити мора бити мања у односу на ону у којој је направљена рупа.

Кад је процес убризгавања под притиском, употреба стезаљки је обавезна

Радови на повезивању зависе од врсте водоснабдевања. Најчешће се користе заварене стезаљке.

При раду са пластичним цевима користе се гасно и електрично заваривање.

Процес заваривања је праћен заваривањем спојнице и резбарења. Ове ручице су даље причвршћене на ове делове. Приликом извођења ових радова воду треба спустити, а сам довод воде се искључити.

Редослед цевовода до постојеће мреже

У случајевима када је немогуће блокирати воду, потребно је обавити рад под притиском. Сам процес је много компликованији. Апсолутно је неопходно прићи обрезивању и потпуно се придржавати сигурносних мјера. Наравно, мора да има искусноггосподару, не аматеру.

Секвенца на имплементациата на повезание:

 1. Прва фаза је чишћење радног мјеста и уклањање изолације. Важно је да је пречник рушења цијеви мањи од водоводне цијеви.
 2. На водоводној цеви треба да се монтирају стезаљке, цеви и прирубнице. На ове елементе постоји прикључак уређаја за гашење. Део цеви за бушење је монтиран на рези.
 3. Засун се отвара, кроз њега и заптивке прирубнице глухих, неопходно је уградити резач. Његова величина треба да се подудара са величином рупе. Након отварања резача, резач више неће бити потребан, може се уклонити.
 4. Затим закључајте уређај да бисте га затворили и уклонили.

Важно је придржавати се свих правила и редослиједа рада при резању водоводне мреже

Опћенито, посао је довољно брз. Уређај за закључавање помаже у одржавању притиска воде.

Да бисте се повезали на тренутну мрежу, потребан вам је посебан алат за бушење дизајниран за такав рад.

Када су челичне цеви затворене, уређај је монтиран на заварену цев, а не на стезаљку. После свих радова, проверите шав на недостатке. Ако их има, онда морате мало заварити.

Карактеристике дебла у главном водоводу

Рад на повезивању са главним водоводом зависи од материјала водовода. Зато технологија може бити другачија. Размотрите уметање у гвоздену цев. Овај материјал је тврђа пластика, али у сваком тренутку може пукнути.

За време бушењаЦеви не морају да забораве да периодично мењају посебну плочу, јер су крунице тупите и не могу да обављају своје директне функције

Технологија облагања у главном водоводу:

 1. За почетак, припремите радно мјесто. Демонтирајте цијев и очистите је. На мјесту прикључења потребно је резати горњи слој сировог жељеза бугарским.
 2. Цев мора бити опремљена са подељеним седлом. Између њега и стезаљке мора бити гумена бртва, која ће осигурати отпорност на воду.
 3. Даље, потребно је уградити запорни вентил који се причвршћује на прирубницу. Проћи ће кроз њу.
 4. Следећа фаза је директно изрезивање.
 5. Оно што завршава посао је да се извади резни алат, вода која се преклапа.

За бушење рупе у цеви користити посебну круну са специјалним плочама. Само они су способни да секу гвожђе.

Како исећи воду под притиском (видео)

Није лако успоставити везу са постојећим системом снабдијевања водом властитим рукама. Важно је узети у обзир материјал за снабдијевање водом. Верзија од ливеног гвожђа, на пример, има своје карактеристике и захтева специјалне алате. Исто важи и за пластику и метал. Пре него што посао почне, потребно је да добијете дозволу, иначе ће се поступак сматрати незаконитим и резултирати ће последицама.