Како поправити зидну утичницу - детаљна упутства

Ако је уградња утичнице направљена лоше, а затим временом, она ће једноставно изаћи из зида након вилице, која се из ње извлачи. Пре него што поново поправите утичницу, морате да утврдите зашто се то дешава да не би исти посао урадили неколико пута.

Шта могу бити грешке приликом постављања утичница

Да бисте разумели како да поправите испуст, морате прво да обратите пажњу, он виси сам или са под-носиоцима. Ово су две различите сметње и оне морају бити елиминисане на свој начин.

Правилно инсталирана утичница се монтира на одређену технологију, а ако је један од корака погрешан или ако узмете неприкладне материјале, онда се ускоро може показати да посао треба прерадити.

Грешке могу бити у следећим фазама инсталације:

  • У зиду се избуши рупа која би требала бити нешто већа од вањског промјера под-носача - тако да се између њих може излити фластер или цемент. Постоје случајеви када помоћни чувар улази у зид у чврстом стању и стиче се утисак да је он тамо седео чврсто. Затим је извршена завршна монтажа, али након неког времена цијела конструкција је излетјела из зида, јер је сва спојка била задржана на неколико мјеста.
  • Унутрашња површина рупе је прекривена мастиком и у њу је уметнут подлој. Ако има мало лака, не поставља се преко читавог подручја судара или се само припрема лоше решење, онда ће се монтирати пукотина.
  • Монтажа унутрашњости утичнице. Овај дизајн се чува унутра на рачунклизне бркове које су притиснуте вијцима. Сходно томе, ако се лоше уврнути вијци или причвршћивачи клизе дуж унутрашње површине под-носача, тада ће цео излаз брзо почети да виси и испада.
  • Постављање вањског, видљивог дијела утичнице. Често, ова фаза инсталације не може утицати на њен губитак у будућности, али понекад се дешава да унутрашњи део није поравнат са зидом, али мало дубље. У том случају, приликом затезања вијака за причвршћивање, унутрашњи део ће се померити према под-носачима или ће га сам померити.

Пример исправног инсталирања под-ставки у овом видеу:

Али овде разматрамо како да инсталирамо утичнице у под-дилеру:

Када испадне унутрашња утичница из зида, главни разлог за то је одмах видљив - под-носач пада или је затезање бркова фиксирања лоше. У оба случаја постоје неке нијансе које треба узети у обзир приликом рјешавања проблема.

Ако се под-носилац не чува у зиду

У овом случају, метод поправке се бира у зависности од тога који је подинсталатер инсталиран и од кога је зид.

Ако под-носач није "посађен" на отопину, тада је величина рупе у зиду "близу" и треба је мало проширити, тако да постоји мјесто гдје треба размазати смјесу гипса или цемента. Онда морате погледати сам под-носач - у модерним моделима постоје утори за растезање каблова. Налазе се по цијелој површини, а ако се мало прође кроз њих, то ће бити додатни поправак. Ако је подлој глатка, онда је могуће направити уметке на његовој спољашњој странистрана за коју је отопина заплењена.

У екстремном случају, ако при руци нема потребних материјала, а пожељно је да хитно поправите утичницу, можете једноставно причврстити под-носач на зид помоћу вијака. Нијансе су само једна - рупе за типле избушене су из угла и остављене да се одврне, како се касније не би сломиле.

У неким случајевима, можете покушати да поправите падајући слој на течне нокте, као што је приказано на следећем видео снимку:

Када уопште нема подређеног

Ријетко, али то се дешава и да - утичница виси, а када је ријешите, испада да она само лежи уз размакнице антена у зиду, добро ако је бетон.

Једино рјешење проблема је једна ствар - инсталирати подмапу, јер ће челични бркови на крају испуцати и најјачи бетон, а утичница ће пасти ван.

Ако не постоји други избор осим да поправите зидну утичницу (нема под-продавца и купите је нигдје), можете направити самостално направљени носач за зидну утичницу. Да бисте то учинили, морате направити Цхопиц: од густог линолеума, брусног папира или пар комада дрвене даске - по могућности не пресушити, како се не би раздвојили приликом затезања вијака за причвршћивање.

  • Потребно је пробати на било којем мјесту у зиду размакница, а пажљиво сакупити мале депресије.
  • Величина насталих јама је одрезана за Тцхопик. Ако је то линолеум или насдацхка, пожељно је да се два пута скрате са глатком страном, тако да храпавост додирује зидове и фиксира бркове. Дрвету се једноставно даје жељени облик - за разлику одОви цилиндрични цилиндрични цилиндрични би требало да буду правоугаоног облика.
  • Надаље, Цхопикси се убацују у сидриште, на њих се испоручује утичница и затеже се вијци који причвршћују антену за фиксирање.

Овај метод може бити ефикасан чак и за зидове који нису од најтежег материјала, као што је бешавна цигла, али, ако је могуће, ипак је препоручљиво направити исправну монтажу уз употребу под-носача.

Шта учинити са самом утичницом

Могу постојати два основна разлога: недовољно стискање сидрених бркова и глатки унутрашњи део под-носача, на који се прикључци једноставно клижу.

У првом случају, причврсни елементи једноставно не доспију до зидова под-носача или притискају малу силу како би се осигурала цјеловитост цијеле конструкције. Ово се може десити због хабања или неусклађености модела или модела када је утичница мања од подрезивача.


причвршћивање антена утичница

Ако је утичница још увијек закључана у под-носаче, али се онда извуче из утикача, тако да нема довољно силе за стезање. Довољно је да мало затегнете причврсне уши - по облику наликују слову "Г", али уз мало савијања горњег дела. Ако га мало повучете, онда ће се сила стезне силе повећати. Да би се то урадило, потребно је одврнути вијак за подешавање, овај дио ће сам испасти из утичнице и може се причврстити помоћу клијешта. Онда се све може подесити обрнутим редоследом. За гарантовани резултатМесто где ће се одолети ушима за фиксирање, могуће је направити неколико матица - нож или лемило.

Када је сама подморница, чак и добро причвршћена у зиду, много већа од утичнице у зиду, или је морате или потпуно промијенити или поново направити Цхопик и направити зарез на унутарњој страни.

Често се дешавају случајеви када је површина помоћног чувара на месту контакта са брисачем за одстрањивање простора једноставно осветљена. Дјелотворно средство за рјешавање је добити под-носач и инсталирати га даље, али под кутом од 90 ° у односу на првобитни положај. Још је лакше окренути утичницу - двоструку и троструку, а често и поставити - у хоризонталном положају.

Пре него што одлучите шта да урадите ако утичница испадне из под-носача, морате да прегледате кућиште овог другог - у модерним моделима постоје причврсни вијци, који се једноставно спајају на њихово тело.

Разлике између старих и нових продајних мјеста

Еуро виљушка (са леве стране) има дебље игле, а утичнице чврсто притиснуте

Зидни прекидачи су причвршћени на исти принцип, али испадају много рјеђе. Разлог је једноставан - приликом укључивања и искључивања, напор се увијек примјењује у смјеру зида. У утичницама све остало - када је утикач уметнут у њих, напор је усмерен ка зиду, а када је уклоњен, онда назад.

У старим утичницама, овај проблем није био толико акутан, јер су били дизајнирани за уређаје са много нижом потрошњом енергије. То је аутоматски значило недостатак строгих захтјева за снагупритискањем контаката - утикачи су убачени и уклоњени из утичница са много мање напора - од тада и навика многих корисника да извлаче утикач за кабел је нестао. Ископавање утичнице на овај начин сада је забрањено и раније није било дозвољено, али са старим утичницама било је довољно залиха снаге, стога често за такве захтјеве једноставно није обраћала пажњу.

У савременим утичницама користе се опружни контакти, који су чврсто притиснути на дијелове чепова који носе струју. Чак и након свих правила утичнице, утичница ће се постепено уздрмати, па је препоручљиво да је у сваком случају држите за руку када извлачите утикач.