Како осликати плафон бојом на воденој основи без развода

Завршни плафон - један од највећих радова поправке. Уколико имате било каквих питања о томе шта се сликам у плафону купатила и другим местима, читајте даље. Ако не желите да платите више, можемо испунити овај изазов миру. Један од највише трошкова и опцију временски тестиран је бојења плафон латекс боје. Како да носити ову врсту брзо и прецизно ћемо испитати у овом чланку.

видео: фарбање плафона са рукама латекс бојом. Неки Трицкс

Изаберите алатку и материјала

Ако одлучите да обоји таваницу водоемулсионкои, морате да одлучите шта је погодан у вашем случају врста боје. У латекса боје су неколико варијетета:

 • Минерал;
 • силикатни;
 • силикон;
 • Акрил.

који је "дисање" ових сорти су силикат боја, такође је најтрајнију и атмосфероустоицхива. Акрил страх од воде, јер за разлику од других врста погодна само за унутрашње радове. Али силиконска боја успешно користи у подручјима са високом влагом због високих парних-доказ својства. Минерална боје лепо леже на различитим врстама површина, али различите краткотрајне животу.

Пре куповине материјала потребног за израчунавање колико боја вам је потребно. Материјал боље купити са разликом да је било довољно да се боји целу површину, као различите стране могу имати дивергентне нијансе. Боја је стандарднавхите цолор Ако желите да добијете другу нијансу, користите боју.

За лакирање потребно је:

 • мердевине;
 • пладањ за боју;
 • ваљкасти нокат или лопатица за боју;
 • четка за флауту;
 • шкотски папир;
 • брусни папир;
 • боја на бази воде.

Такође, приликом фарбања препоручује се употреба специјалне одеће и заштитних наочара. Ако не знате шта да одаберете ваљак за бојење, онда препоручујемо ваљак од вуне или пенасте гуме.

Како припремити плафон прије сликања. Да ли је неопходно да се гарантује пре рада

Осликавање плафона бојама на бази воде на себи укључује неколико фаза рада, од којих је прва и најважнија припрема површине. Ова фаза укључује чишћење стропа од старог премаза.

Ако је плафон направљен од листова сухозида, тада није потребан претходни рад. Можете радити са бојама одједном.

Ако је длака била коришћена као креч , онда би је требало натопити и темељито очистити широком металном лопатицом до саме базе. Када је површина правилно очишћена, треба је добро опрати и осушити. У супротном, ако сликате у бјелило, боја може касније нестати заједно са избјељивањем.

Ако је плафон залијепљен са тапетама , онда га морате уклонити, претходно намочене водом. Тада је пажљиво очистио и опрао остатке старог љепила.

Ако је плафон обојен воденом или уљном бојом , треба га уклонитипотпуно на саму основу, јер се стара боја не може применити. Лако је кренути од места где је стари покривач умочен. Затим се помоћу лопатице уклања поклопац са целог плафона. Затим пажљиво очистити и испрати цијелу површину.

На грубу површину стропа потребно је нанијети слој кита и након његовог потпуног сушења пажљиво полирати. Тада се таваница чисти од прашине и заснива се. Употреба прајмера не само да ће побољшати приањање материјала на површину, већ и смањити његову потрошњу.

Технологија бојења водених боја

Пре фарбања плафона, боја треба отворити, добро промијешати и улијевати малу количину у посебну посуду. Ако је боја превише густа, треба је разриједити водом. Даљи радови на сликању се изводе на један од два начина:

 1. ручно бојење ;
 2. сликање инвалидским колицима .

Ручни методтреба да почне са мрљењем тешко приступачних места четком. Затим је цео плафон обојен цик-цак покретом са ваљком. Почетак је бољи са прозором. Први слој се наноси преко сунца, а други слој. Слојеви боје морају бити једнаки и хомогени.

Лакши начин за фарбање плафона јепомоћу кабине за бојење . Овај алат омогућава савршено сликање без закрпа и пруга. Пулпа боје на послу је распоређена тако да између ње и површине стропа није мања од 70 цм, а поток треба бити окомит на површину.Боја се наноси чак и кружним покретима.

Сликање у неколико слојева

Радови фарбања и сушења треба да се изводе у топлој просторији у одсуству пропуха. Бојење следећих слојева може се извршити тек након сушења претходног (не мање од 8-10 сати).

Дефекти боје и разлози њиховог појављивања

Често након што се површина стропа ослика властитим рукама, постоје различити дефекти премаза. Ако желите да научите како да насликате плафон бојом на бази воде без развода, мрља, мрља и пруга, онда је вредно почети да схватате узроке њиховог настанка.

Токови, закрпе и разводи често остају са благим превртањем ваљка за бојење. Избјегавајте такве дефекте да се темељито ваљају ваљком готово до потпуног одсуства боје на њему. Такође је неопходно равномерно расподелити притисак са обе стране ваљка. Траке различитих нијанси могу сигнализирати лошу комбинацију боје.

Мјеста на површини стропа се често јављају због површинских неправилности. Да би се искључио настанак таквих дефеката, неопходно је контролисати квалитет поравнања плафона у фази припреме површине за бојење.

Употреба алата и материјала који не задовољавају стандарде такође могу бити узрок разних недостатака у покривању. Да би се постигла глатка и прелепа плафонска облога, морају се поштовати све карактеристике ових радова, као и материјали поузданих произвођача.