Како опрати сјајни напонски плафон код куће без развода? Од тога да се опере и како да се брине, посебности бриге

Модеран ентеријер - велики број изузетно лепих материјала, од којих неки заузимају стропове. Имају много предности у односу на друге методе обраде, које су постале тако популарне. То је леп изглед и дуг радни век, и релативно ниске цене у присуству само једног недостатка - посебна нега. Током поправки, власници кућа не размишљају ни о томе како да се добро брину о сјајним тензијама како би сачували лепоту дуги низ година.

узроци загађења

Пре него што пређемо на пречишћавање контаминаната, неопходно је разумети природу њиховог порекла да би се правилно покупила средства за чишћење. Премаз је подељен на два типа: тканину и ПВЦ. У првом случају, трошак материјала је прилично висок, али истовремено можете постићи глатку површину, која изгледа као једно платно и нема карактеристике многих материјала "шавова".

ПВЦ плафони се често називају једноставним филмом, одликују их посебна издржљивост и могућност примјене фотографског исписа. Имају широке могућности у погледу боје и дизајна, као и отпорности на воду када се поплаве од сусједа.

Растезљиве конструкције су распоређене тако да се употријебљени материјали нужно импрегнирају са посебним рјешењима која спречавају појаву различитих загађивача (мрље, ломове, прашине).


Када се правилно инсталирају, својства материјала се похрањују, али с временом боје се затамњују,јер су прекривени слојем прашине, а овдје без чишћења не може.

Неугледан изглед сјајног затезног плафона такође обезбеђује воду из воде као резултат дечјих игара са воденим пиштољима, спрејом из соде воде или ефектом поплаве од стране суседа.


Врло често, када су у кухињи уграђени затезни плафони, контаминација настаје као резултат влаге или испаравања масти током кувања.

Стручњаци препоручују да се строп чисти најмање једном мјесечно, барем за уклањање прашине.

особености бриге

Чишћење затезног стропа код куће је једноставан процес, али захтијева посебан приступ, јер је премаз врло лако оштетити, али обнова изворног изгледа у овом случају неће успјети. Свако безбрижно кретање може уништити лијепи премаз без могућности даљњег опоравка, тако да морате слиједити одређена правила.

Пре него што почнете са чишћењем, морате се побринути да се накит не налази на вашим рукама.

Прстенови и наруквице имају избочене делове који лако могу оштетити премаз. У најбољем случају, то ће бити само огреботине које нису толико избачене у очи, у најгорем случају - рупа која се неће смирити.

Неопходно је одмах напустити агресивна средства и прахове који имају велике честице чишћења које могу проузроковати озбиљна оштећења на плафону.

Исто важи и за четке и спужве које ће битикористи се за чишћење загађивача.

Препоручује се чишћење шавова само дужином, а не ширином, и то са посебном пажњом. Кретање треба да буде кружно и углавном НЕ притиска, да не би направили рупу у плафону. Ако је парцела запрљана чађом и масноћом, онда ће за почетак морати да буде мало "намочена", након чега је већ време да се почне са активном акцијом.

Концентрисани раствор се не наноси на површину плафона, а чишћење је због велике количине пене која искључује могућност различитих оштећења.


Припрема: инвентар

Прашина, прљавштина и развод озбиљно кваре изглед таванице, тако да морају да се носе са доказаним методама, што захтева посебну опрему.

Таква злоупотреба захтијева пажљив приступ, укључујући одабир инструмената и материјала за чишћење. Пожељно је да се нападну прије почетка радова на прочишћавању, јер ће бити изузетно неугодно пронаћи потребне елементе у процесу. Ништа не би требало одвратити пажњу од таквог мукотрпног посла. Прво и најважније, потребне су мердевине или мердевине, које би у овом случају требало да буду практичне, практичне и квалитетне да би се избегле несреће и неугодности током рада.

Лестве треба да обезбеде удобан положај, иначе је могуће или оштетити површину плафона услед оштрих и непромишљених покрета или пада и повреда.

Треба схватити да ће све манипулације са стропом морати да се изврше у позицији у којој су обје рукеслободни и укључени у случај. Само у овом случају, можете се фокусирати на процес и правилно очистити плафон без непотребних потешкоћа.

Друга важна ставка у попису инвентара је средње крута спужва, углавном различитих величина за цијели плафон и за сваку велику контаминацију одвојено.

Немојте претјерати и крпице, имати природну композицију и мекани поклопац, али истовремено темељито ослободити мрља и развода.

Додајте листу детерџената без великих абразивних честица, крпу и, ако је могуће, усисивач са меким млазницама. Све ово - кључ за безбрижно чишћење сјајних плафона у апсолутно било којој просторији.


Детерџенти

Посебну пажњу треба посветити детерџентима, јер они укључују готова решења специјално дизајнирана за чишћење стропова и варијанти напетости, које се често називају "народним средствима".

Најпогодније опције за чишћење плафона су обична вода или сапун.

Они нису застрашујући за фину структуру површине и истовремено су у стању да се носе са прашином, мада се ради о комплекснијим тачкама. У случају сапунског раствора (на бази благог сапуна за бебе) могу се оставити неугодни разводи који се могу уклонити уз помоћ обичног амонијака. Разблажује се у води у слабој концентрацији, јер агресивна средства у било ком облику нису погодна за покривање напрезања.

Борите се и са прашином и мањим контаминацијамаПомагала за стакла и огледала, која немају агресивне елементе у својој структури. У случају масних мрља и чађе, уобичајено средство за прање посуђа, које је мало у текућој води, савршено помаже.

Приликом прања затезних плафона, погодно је користити отопине ​​које су изливене у амбалажу која има пиштољ за прскање. На тај начин је лако распоредити уређај на површину, елиминишући могућност наношења превише отопине, због чега постоји мала уштеда.

процедура клиринга

Приликом чишћења затезних плафона важно је придржавати се правила не само за детерџенте и инвентар, већ и за редослијед акција и фаза. То ће вам помоћи да брже и ефикасније перете строп.

У присуству мале количине прашине, чишћење почиње са површинским брисањем једноставном сувом крпом од меког материјала. Може бити антилоп или микрофибер. У присуству остатака прашине, могуће је поновити манипулацију крпом, намакањем у текућој води. То је згодно да се то уради са пластичним преклопним мопом, где се уобичајена тканина замењује аналогним микрофибером. Лако уклања прашину у било ком углу плафона и значајно штеди време. Ако је потребно, углови и спојеви се трљају одвојено, али рукама.

Различите мрље, ломови и капи захтијевају пажљивију бригу, која се изводи са крпом и сапуном. Добија се само пена погодна за чишћење, која настаје мешањем воде и сапуна,јер нежно и пажљиво уклања мрље без остављања огреботина. Раствор сапуна се уклања чистом влажном крпом, након чега се цео плафон трља папирном крпом како би се избјегли разводи и капи.

Ако је цела површина чиста, али прекида само једну тачку, може се уклонити памучном крпом. Прљаво место се утрљава, након поновљеног поступка, описаног горе.

Избјегавајте развод допустити да се алкохол из јантара, који се додаје у отопину сапуна, или након свих манипулација из дијела за прочишћавање водом.

Приликом прања сјајних затезних плафона потребно је пратити степен притиска на мјестима гдје се налази контаминација. Они би требали бити лагани и боље је извршити кретање у кругу, постепено чистећи цијело подручје.

Пре него што почнете са чишћењем, препоручљиво је тестирати одјећу детерџента на дискретном мјесту како би се избјегли проблеми с неочекиваним оштећењем.


Шта се не може опрати?

Постоје многе заблуде о сјајним тензијама и методама чишћења које се могу применити на њих. Неке од њих су безопасне, али барем половина може пружити оштећени премаз.

Прашак за прање и сви производи у праху

Треба искључити детерџенте који садрже абразивне и довољно агресивне честице. На интернету често можете пронаћи савјете гдје је препоручљиво користити детерџент за уклањање чађе и посебно масних мрља са стропа, али то је велика погрешка, цијенашто је оштећени плафон. У стварности, мале честице ће оставити ружне огреботине, које више неће бити уклоњене.

Сенф

Сенф је посебно популаран алат који се препоручује за уклањање контаминаната. Њихова гледишта, такви савјетници тврде да недостатак малих честица у саставу хране сенфа. Наравно, сенф се користи као средство за чишћење, али не и за плафон.

У ствари, овај алат доводи до деформације хировитог и нежног материјала, разних развода и значајних промјена у боји.

Последице пречишћавања нечистоће сенфа посебно су приметне на црном премазу, где се његова интеракција са премазом манифестује у виду белих тачака.

Посуда за домаћинство или сапун

Сапун је најчешће коришћени лек за различите загађиваче који се користе деценијама. Често, љубавница је пожурила да опере растезљиве стропове решењем комерцијалног сапуна, не знајући да такав поступак може бити врло опасан за изузетну покривеност. Као и потапање сапуна, оно доводи до деформација, промена боје и погоршања квалитета производа. Из тих разлога, треба да одбијете употребу такве врсте сапуна.


ацетон

Ацетон се савршено носи са остацима боје на било којој површини, па се погрешно почиње примењивати и као средство за чишћење затезних плафона. У свом саставу, ацетон је веома агресивно средство, што доводи до тога да домаћини имају деформације на површини стропа, видљиве тачке иоштећење материјала, које се не може обновити.

хлор

Клор користе многи станодавци у свакодневном чишћењу станова или кућа. Лако уклања мрље, дезинфикује неопходна места, али је оштар алат за сјајно прекривање затезних плафона. Због свог незнања, користи се као детерџент за уклањање тешких мрља на плафону, након чега се уништава структура материјала, а прекрасна и изузетна облога практично се уништава.

Поред тога, изузетно је штетан за здравље, посебно за кожу руку и респираторних органа, и стога доноси више штете него стварне користи.

Сода

Сода је позната по својим својствима од давнина, тако да се активно користи за уклањање мрља и прљавштине, док се мијеша с другим супстанцама и истовремено добија веома дјелотворно средство, али не иу случају чишћења напетог стропа.

Деликатна и деликатна превлака не толерише употребу малих честица, што је сода.

Сјај неповратно трпи, добија разне огреботине и пилинг. Са посебном марљивошћу можете оставити и деформирати подручја која се не могу исправити.

Типс

Поступак чишћења затезног плафона одвија се дуж путање из једног кута у други или у секцијама, ако је структура стропа сложена и има неколико нивоа.

Приликом уклањања тканине у угловима, саветује се да се не користи усисивач, јер се као велики уређај може лако оштетитицовер

Користећи крпу за мокро чишћење, потребно је пратити интензитет притиска, јер сваки погрешан покрет гарантира рупу у премазу, и то упркос високој чврстоћи материјала.

Упркос ревности и компетентном приступу случају, може доћи до ситуације када се прекине напетост. У овом случају, не морате сами да решавате овај проблем, али на прву прилику треба потражити помоћ од провереног стручњака. До његовог доласка дозвољено је само да се пробије са обичном траком, али не више.

Зрцална површина стропа захтијева пажљиву бригу него мат изглед.

Тешко је обавити чишћење без развода, али слиједећи препоруке специјалиста сасвим је могуће избјећи такве неугодне посљедице жетве. Након прања морат ћете се опскрбити чистом текућом водом, неколико крпица и бескрајним стрпљењем. За почетак, потпуно уклоните сапунску отопину, након чега се цијела површина протрља сухом крпом. Ако овај метод не спречава развод на плафону, онда се процедура са текућом водом и сувом крпом понавља, али у води ће морати додати мало амонијака.

Посебну пажњу треба посветити зглобовима шавова, јер злоупотреба ових деликатних мјеста доводи до непријатних посљедица.

Тешко их је опрати. За вршење било каквих покрета за прочишћавање потребно је само дуж шавова, као што је иначе уизлит ће воду, а можда и детерџент. То ће у будућности довести до делимичне деформације и потребе за комплетном заменом премаза или компликованом делимичном поправком.

Кухиња је мјесто високе влажности и загађења. Специфичности просторије су такве да брига о сјајним премазима у овој просторији буде потпуно другачија. У кухињи постоји велика количина испаравања у процесу кухања, што резултира густим слојем вруће, чађи и масти на стропу. Многи сматрају да се овај проблем лако може ријешити уз помоћ капуљача, а дијелом су и исправни, али и даље се загађују стропови.

Поред слоја чађе, на плафонима у кухињи се често јављају масне и друге мрље као резултат неправилног руковања опремом, производима или пићима. Желудац се може ставити и апсолутно случајно, на пример, отварање бочице шампањца или печење производа, али је много теже извући га.

Препоручује се прање плафона у кухињи чешће него у другим просторијама, тако да се нечистоћа не акумулира, а процес чишћења је много лакши.

Детерџенти се користе исто као иу другим областима, иако су сапунске отопине ​​примјењивије од конвенционалне воде. У присуству масних мрља, потребно је направити сапунску отопину користећи сапун или детерџент за прање посуђа, а затим насталу смјесу пјенити и нанијети на мрљу. Сви га оставите неколико минута, а затим их обришите неколико путаочистите влажну крпу и завршите чишћење сухом спужвом или убрусом како бисте избјегли развод.

Не треба притискати и трљати мрљу, боље је сачекати још један минут.

Са излијевањем у кухињи и купатилу, лако се рукује са парном чистачем или парним чистачем, али овај метод захтева опрез. Чишћење је лако када се користи држач од микровлакана. Сви покрети иду дуж шава, а не обрнуто. Пара пара мора бити усмјерена директно на плафон, након чега се сав нагомилана кондензована текућина уклони сухом крпом или убрусом.

Што се тиче купатила, главни непријатељи сјајног премаза су каменац, развод и прскање, као и висока влажност.


Стручњаци препоручују да се обришете плафон сваки пут када се један од чланова породице истушира. То ће вам омогућити да брзо и глатко одстраните раставе и прскање сапуна који се формирају током процеса купања, јер их је изузетно тешко ријешити након неког времена.

Глосси стретцх стропови - ово је један од најљепших начина унутарње обраде просторије, који има много предности, али треба пажљиву бригу. Свако чишћење је плански и припремљен процес у којем свака ситница може одиграти велику улогу.

О томе како да ефикасно оперете сјајни тензиони плафон сами, погледајте следећи видео.