Како одабрати улазна метална врата у кућу: стручни савјет

У савременим условима, улазна врата, која су инсталирана у стану, више не могу послужити као показатељ каква је материјална ситуација њен власник. Данас, структура врата обезбеђује заштиту и личну безбедност. Стога је веома важно знати како правилно покупити улазна метална врата. Следеће препоруке ће помоћи да се овај проблем поједностави.

садржај

 • Избор изгледа врата
 • Топлотна и звучна изолација врата
 • Како одабрати браве за улазна врата?
  • усисне браве
  • цилиндарске браве
 • Монтажа улазних металних врата
 • Професионални савети: избор металних врата
 • закључак

Избор изгледа врата

Предложена врата данас се могу поделити на два типа: дрвени и метални. Ако је купац заинтересован запроизводе од челичних врата , онда може да схвати како ће изгледати. Избор можете зауставити на платну са премазом у праху или бојом обрађеном вештачком кожом, облогом и МДФ плочама.

Основа прашкастог премаза од полимера и метала, процедура за њену примјену проводи се у посебној комори, а након њеног настанка врата постају поуздана заштита и естетски изглед. Многи произвођачи имају готове шаблоне за спољне облоге за врата, која имају широк избор боја. По жељи, власник може изабрати дизајн на бази калупа, који је конвексни елементи, чији је распоред у одређеном редоследу обликован шаблоном или цртежом.Дјелотворно рјешење може битигалванизација вањског поклопцапредњих врата, што омогућава додавање слоја злата или сребра на његову површину.

Мање кориштене опције за завршну обраду вањске површине врата, укључујући кориштење материјала као што су винил цемент, фурнир, облоге. Најчешће се могу наћи у моделима који представљају стил "ретро".

Са МДФ плочама можете да вратите оригинални дизајн.

С обзиром на различите опције за изглед улазних врата, власник треба да се усредсреди на своје преференције и укусе. Пожељно је узети у обзир све параметре, не ограничавајући се на изглед одређеног производа.

Да бисте купили метална врата која дуго трају, морате бити сигурни да је њен дизајн довољно јак и поуздан елемент. Обично у свом саставуразликују следеће компоненте:

 • Лични и задњи челични лим. Пожељно је да врата користе холистички материјал, који не би требало да буде шав. Ако су доступни, нападач ће моћи да савије зглобове зглобовима помоћу ручног алата, а онда се они лако могу оштетити. Ако се врата уграђују у градски стан, дебљина челика треба да буде 2-4 мм. Да би се бавили дебљим челиком, арсенал крекера би требао бити аутоген. А таквој опцији је мало вероватно да ће успети у граду.
 • Плоче. Њихова главна сврха је да искључе приступ рупи између врата и кутије.
 • Унутрашњи ходник. Они такође не дозвољавају да дођете до ове празнине када су врата у затвореном положају. Још једна од њихових функција је заштита од утицаја шљама и фомкои.
 • Оквир - основа за причвршћивање челичних лимова.
 • Ребра чврстоће. Њихова функција је да додају дизајн потребне стабилности и снаге.
 • Полиуретанска пена. Овај материјал се користи за побољшање карактеристика топлотне заштите конструкције.
 • Материјали за звучну изолацију. Међу њима су вата, пена, пенаста гума.
 • Заптивна маса. Његов задатак је да се заштити од продора у мирисе.
 • Лоопс анд Пинс. Због њиховог присуства пљачкаш ће имати потешкоћа да уклони врата. Приликом одређивања количине потребно је узети у обзир тежину производа. Да би петље трајале дуже време, лежајеви морају бити присутни у њиховој конструкцији.
 • Вертикални и хоризонтални завртњи. Они пружају подршку за читав дизајн. Употреба одстојника спречава деформације.
 • Цастле.
 • Око.
 • Ручка.

Препоручује седа има ову листу када иде у радњукако би се осигурало да је свака ставка представљена у дизајну предмета у фази одабира.

Топлота и звучна изолација врата

Избор производа за врата треба да се заснива на параметрима као што су бука и топлотна заштита. Овдје слиједеће точке заслужују највише пажње:

Ваш стан ће одржавати топлу и мирну атмосферу само ако су врата направљена уз употребу квалитетних материјалањен унутрашњи простор ће бити попуњен. Често се врши улога таквих материјаламинералне или базалтне вунеи полиуретанске пене. Међу предностима својственим овом гријачу, треба истакнути негоривост, високу апсорпцију буке, добре топлотно-заштитне особине, због којих стан неће бити топао, а унутар хладног зрака неће продријети.

Најефикасније решење проблема буке је коришћење декоративних панела на бази МДФ плоча или шперплоче, као и настелника.

Да бисте искористили све позитивне квалитете које поседујете врата, моћи ћете само ако ће се њихова инсталација извршити у складу са свим захтјевима технологије. По завршетку монтажних радова, морате се побринути да нема пукотина и пукотина, јер ако су на располагању, ваш стан неће само почети да губи топлоту, већ ће и споља почети да прима хладни ваздух и спољашњу буку. Применазаптивних маса на силиконској основи може бити предвидљива мера у том погледу .

Треба ријешити проблем с празним простором који ће се формирати између отварања врата и његове кутије. Овај задатак се решава помоћу монтажне пене.

Како одабрати браве за улазна врата?

Да бисте решили проблем безбедности стана, требало би да одаберете метална врата, опремљена посебним бравама. Најбоље је ако на њему постоје различите врсте ролетни. Изабрана брава мора узети у обзир карактеристике модела улазних врата, његову тежину,изведбу конструкције , могућност смештаја, као и материјал који се користи за његапроизводња.

 • На основу овог параметра, као што је тип носача, све браве се могу класификовати у мортисе, изнад главе и на шаркама.
 • На основу типа механизма, могу се поделити на полугу, цилиндар и шифру.

полуге браве

Они чине основу неколико плоча, које покрећу избочине које су доступне на привјеску за кључеве. Посебност дизајна овакве браве је присуство засуна, чија се позиција контролише помоћу ручице. Захваљујући клину, обезбеђује се чврсто пријањање дизајна према заптивачу. При испуњавању захтјева за уградњу браве може се постићи глатко затварање врата, што не мора снажно гурати ручку.

цилиндарске браве

Од посебности ових бравица, потребно је издвојитимале величине . У њиховом дизајну постоје игле које се могу приморати само на одговарајући кључ. Ако се уметнути део цилиндра поквари, онда се његов проблем замене не појављује. Истовремено се препоруча и вањска заштита уз помоћ оклопа. То ће смањити вјероватноћу његовог нокаута.

Мед произвајалци браве са високом заштитом најбоље се препоручују следеће компаније:

 1. Компанија Мул-Т-ЛоцкТеррариа - позната као произвођач најквалитетнијих цилиндричних и шарки браве, алатних машина и машина за сечење кључева.
 2. Немачки концерн Икон - компанија специјализована за производњу браве за улазна врата као и за балконе и прозоре.
 3. Кинеска фирма Мастерлоцк -Предности својих производа су приступачна цена, добар квалитет, атрактиван изглед - све ове особине својствене њему издају зглобне алуминијумске браве.

Ако су предња врата опремљенамеханизмима за закључавање различитих типова , нападачима ће бити знатно теже ући унутра. Могуће је повећати ниво заштите ако се системи закључавања користе од различитих произвођача. Најбоље рјешење је када су на вратима уграђене двије браве, при чему је прва полуга, која обавља главну заштитну функцију, а друга је цилиндрична.

Монтажа металних улазних врата

Да би се поједноставио задатак избора улазних металних врата, власник може, ако знате о нијансама његове инсталације. тако даулазни блокобезбеђује највиши ниво заштите и ствара озбиљне тешкоће за пљачкаше, најбоље је да посао инсталације врата обављају квалификовани стручњаци.

У присуству такве прилике, неопходно је упутити инсталацију врата исте фирме у којој је производ купљен. Могућа ситуација када су врата неисправна. Међутим, у овом случају, на њима лежи сва грешка, с обзиром да су инсталацију обавили специјалисти њихове компаније.

Поступак уградњеулазних врата захтијева разматрање сљедећих важних тачака:

 • Са дебљином зида не већом од 15 цм, и присуством базе на распаднутом материјалу, требало би да се уздржите од инсталације тешких метала. У сличној ситуацији, потребно је направити посебан оквир, која врата су уграђенаДизајн ће омогућити да остане стабилан.
 • Ако постоји потреба да се прошире врата, не прибјегавајте шок методама. Могу оштетити греде лежаја. Најпогоднији алат за ову сврху је бугарски са специјалним дисковима.
 • Почиње монтажа мјерења које треба извршити стручњак предузећа. Он ће такође израчунати одговарајуће димензије за структуру врата, саветовати како правилно припремити врата и демонтирати стари блок улаза.
 • У процесу рада, уклоните неједнакости пода у близини отвора за врата, што захтијева креирање естриха.
 • Затим пређите на инсталацију кутије за врата која је причвршћена сидрима. Употреба сличних причвршћивача ће сигурно осигурати структуру у том подручју.
 • За уклањање шупљина користите монтажну пену. У очекивању сушења потребно је третирано место прекрити гипсом.

Професионални савети: избор металних врата

Посебно пажљиво бирајте улазна врата, јер ће грешка бити озбиљно оштећена. И овде је неприкладно и штедљиво. Да би се изабрао прави произвођач врата, морају се узети у обзир следеће тачке:

искуство компаније . Најбоље је купити производ произвођача који нуди услуге на тржишту улазних врата најмање 5 година.

асортиман . Ако желите да се бавите озбиљном компанијом, онда имајте на уму да међу својим приједлозима треба навести каонајједноставнијих варијанти и модели ексклузивних перформанси.

Индивидуален пристоп . Када радите са искусном компанијом, запамтите да радови на инсталацији врата треба да почну са мерењима које обавља стручњак у овој компанији. На основу резултата, он ће израчунати трошкове изградње, предложити најпогоднију опцију, која ће задовољити ваше захтјеве, и рећи ће вам какве ће се тешкоће морати сусрести током процеса инсталације. Ако је ваша фирма спремна да понуди таквог стручњака, онда можете без сумње ступити у контакт са овом компанијом.

Сопствено производство . Међу свим компанијама које нуде улазна врата, најбоља је она која има своју радионицу. У том случају, ако наиђете на проблеме и проблеме у дизајну улазног блока, не морате дуго чекати док их стручњаци фирме не отклоне. Такође, процедура поправке врата ће трајати минимално времена, јер неће бити потребно неколико недеља да врата стигну у фабрику где ће се отклонити кварови, након чега ће вам бити испоручени. Већина продавача врата не обраћа пажњу на овај тренутак, због чега се купац мора носити с таквим потешкоћама сам.

. Ако се обратите професионалцима, онда размислите о томе да ће им требати шест сати да произведу јединицу за унос једноставног дизајна, док за викенде и празнике неће остварити попуст. Клијент им је увек на првом месту и зато су спремни да га испуне у сваком тренуткуред

Сервис и одржавање . Када купујете улазна врата, запамтите да ће она морати да обезбеди одговарајућу негу и одржавање. Ако закључавање не успе, потребно је ажурирати спољашњи поклопац, или имате других проблема везаних за врата, онда не би требало да сами радите ове послове. Довољно је контактирати компанију, а стручњак ће ријешити потребан задатак много брже и квалитетније. Ако компанија има такву услугу, онда се можете носити с њом.

закључак

Улазна врата су важан елемент у кући, стога јој треба приступити веома пажљиво. Овдје је потребно узети у обзир много параметара, као и обратити пажњу на то тко ће обавити рад на његовој инсталацији. Имајте на уму да само улазна јединица која задовољава све захтјеве које ви направите, док поштујете технологију инсталације, може осигурати сигурност вашег боравка.