Како одабрати модерне завјесе: 3 карактеристичне значајке

Модерне унутрашње завесе савршено одговарају унутрашњости високе технологије, а светска изложба у Паризу, одржана 1900. године, учинила је стил сецесије популарним широм света. Данас тај стил није изгубио своју важност. Сматра се једним од најслободнијих и универзалних стилова. Пре него што изаберете овај стил за дизајн дневног боравка, морате се упознати са његовим карактеристикама. Завесе модерног стила разликују се у детаљима, асиметрији и елеганцији. Многи дизајнери се окрећу сецесијском стилу како би простор учинили оригиналним и јединственим.

Карактеристике завјесе у стилу модернизма

Да бисте сазнали који стил завјесе припадају, могуће је у њиховој форми, врсти тканине, наборима и линијама које они стварају. Посебност модерног стила је асиметрија линија, што ствара помало занемарени изглед завјесе. Таласи, који слободно падају на под, обично се сакупљају украсним врпцом.

Једна од главних карактеристика завеса су заобљене линије које понављају цртеж, који је украшен завесама или самом завесом.

Завесе у сецесијском стилу добро су комбиноване са великим и малим прозорима

При избору завеса треба платити на њихове карактеристике, посебно ако су завесе спремне. Важно је напоменути да се тканине у завесама могу поставити асиметрично. Могу се повезати на различитим нивоима, што доприноси укупној атмосфери оригиналности.

Карактеристика завес:

 • Не-симетрија.Драперија завесаможе се формирати произвољно. Тканина треба да ослободи таласе.
 • Вишеслојни.Завјесе се обично састоје од двије врсте материјала: двоструке и композитне завјесе.
 • Хармонична боја. Материјали од завеса не би требало да буду превише контрастни.

При одабиру тканине обратите пажњу на његову текстуру. Тканина мора бити једнобојна или украшена живим узорком. Линије и кривине на тканини треба да глатко прелазе једна у другу. Завјесе у овом стилу обично су објешене на вијенце, врхове и игле које су оштрог облика.

Како изабрати модеран стил за завесе: фотографија

За шивење завјеса у модерном стилу изузетно је важно успјешно бирати материјале. Приликом избора величине платна, треба обратити пажњу на чињеницу да се стил разликује у богатству набора. Стога, величина платна мора бити довољно велика - боље је узети тканину са залихама.

Избор боје у великој мери зависи од стила у ентеријеру и од личних преференција власника просторије.

Ако је соба велика, могуће је одабрати модерне тамне завјесе

Дизајнери се обично саветују да изаберу тканине пастелних нијанси за шивење завеса у стилу модерне уметности. За оне који воле светла решења, врх је један - можете изабрати светле боје, али оне треба да изгледају складно. Завјесе у модерном стилу одликују изузетна, умјетна непажња.

Завесе за разне интеријере:

 • Савремени.Ако су зидови направљени у белој бојибоја, за шивање завјеса најбоље је одабрати тканину ружичасте боје. Па, ако је пастел.
 • Цлассиц.Ако су зидови уређени у свијетлим бојама, на примјер, беж, а боја намјештаја није превише свијетла, за шивање завјеса савршено пристају тканине зелене, свијетло зелене и бијеле.

Боја завеса и завеса може бити иста као боја унутрашњости уопште, али онда би тканина требала бити полутона или тон светлији. Ролете могу бити украшене четкама, металним прикључцима или кукама за тканину, израђене од конопа или густог ужета. Да бисте направили оригинални ентеријер, можете експериментисати са бојама завеса и завеса.

Како нацртати завесе у стилу сецесије за дневну собу

Арт Ноувеау стил је рођен у прошлом стољећу. Није имао времена да стекне велики размјер, али је већ у нашем времену успио оживјети. Разликује се по лакоћи и грациозности, луксузу и елеганцији. Завјесе у модерном стилу чине унутрашњост комплетном и интегралном.

Од других врста завеса, стил сецесије карактерише филинг и посебан начин украшавања. Арт Ноувеау стил има различите карактеристике које неће дозволити да буде замењен са било којим другим стилом завеса.

Завјесе у модерном стилу карактеризира глаткоћа, сложеност линија, асиметрија. Лака непажња резултат је мукотрпног рада дизајнера. Софистицирана композиција, фантазија и естетизам - све су то карактеристике модерних завеса. Једина слика која надопуњује свеукупну унутрашњост, појављује се, ако је дизајн завјесенема строге геометрије, а набори пролазе кроз природне обрисе.

Могуће је да се дневна соба учини удобнијом тако што се висе завјесе од беж боје

Савети за састављање дневне собе:

 • Када радите са крпом, можете дати фантазијску фантазију. Тканина може бити украшена бројним драперијама, ламбрекинима, жабама, декоративним брањем.
 • Важно је да се декор разликује у динамици. Модеристички стил се манифестује у псеудо-хаосу.
 • Одличан у дневној соби ће изгледати завесе, стављене на ковани вијенац, украшен животињским или вегетативним елементима.
 • Регистрација боје мора бити изабрана у зависности од тога како је дневна соба опћенито украшена.
 • Препоручује се дизајнерима да користе дубоке, засићене, тамне тонове. Посебно лијепи изгледат ће на великим прозорима, у дневном боравку с великим простором.

Главна ствар при дизајнирању дневне собе - не плаши се експериментисања. Важно је бити у стању створити лагани немар који разликује стил од свих осталих. Потребно је обратити пажњу на величину дневног боравка, стил у којем је уређен, геометрију простора, боју намјештаја и намјештај.

Одличне карактеристике завеса за кухињу у модерном стилу

Они који желе украсити кухињу модерним завјесама, требају обратити пажњу на то да ће стил завјеса за кухињу бити другачији од стила у којем је салон или дневни боравак. Карактеристика модерних завеса у кухињи је недостатак вишеслојне тканине и одбијање компликованих драперија. Дугачке и тешке завесе у кухињи ће једноставно бити неприкладне.

Забоље је користити лагану, прозирну завјесу, с уредно пресавијеним наборима.

За кухињу прикладне и кратке и дуге завесе у стилу модернистичке

Можете да изаберете тил или органзу за кројење завеса. У кухињи можете покупити тканину са оригиналним узорком. Да бисте побољшали унутрашњост, можете играти контраст. За украшавање прозора у кухињи не можете одбити асиметрију.

Карактеристике завесе у стилу модерне кухиње:

 • Практичност.Материјали за завесе морају се лако очистити, отпорни на прљавштину.
 • Функционалност.Тканина треба да штити собу од продирања сунчеве светлости, као и да штити од чудних погледа, ако је кухиња у приземљу.
 • Украсно.У кухињи смо често, па завјесе требају бити не само функционалне него и лијепе.

При избору завеса треба обратити пажњу на њихове карактеристике. Овај стил није погодан за сваку кухињу. У кухињи не стављајте завјесе у сецесијском стилу, чији је унутрашњост битно другачија.

Модерне завесе модерне (видео)

У ходнику, спаваћој соби или кухињи могу се објесити севоу завјесе. Избор завјеса зависи од просторије и укупног стила његовог дизајна. За завјесе у сецесијском стилу карактеристичне су лагане, елеганције, елеганција и лагани немар. Завјесе одликују асиметрија и богатство драперија. Популарност Арт Ноувеау стила сугерише да изгледа елегантно у ентеријеру.Да би завјесе изгледале импресивно важно је купити довољну количину тканине, јер модерна "воли" пуно текућих набора. Коврчаве линије и украси су неке од главних карактеристика модерних завеса.

Дизајн хале у модернистичком стилу (фото))