Како одабрати електричне топле подове: 5 врста

Електрично подно гријање има дуги вијек трајања и изврсне перформансе, а становници различитих земаља и различитих континената дуго су се протезали до мјеста гдје су се могли сакрити и загријати. Не мења се од појаве човека на планети и до данас. Сви ми, такође, тражимо удобност и топлину, градимо велике топле куће и покушавамо да их усавршимо у складу са њиховим жељама, након што смо направили грејање. Неко купује скупе висококвалитетне грађевинске материјале, неко инсталира додатне елементе система гријања (батерије, цијеви, итд.), Нетко осигурава стан или кућу изнутра додатним материјалима, а неки постављају у својим домовима топли под. Многи су чули да такав топли под, као што је погодно с њим и половина оних који су га слушали, сањају да то инсталирају у свом дому. Ово је посебно добро за породице са децом. Топли подови неће вам дозволити да се бринете о томе да ће се беба прехладити док игра на поду.

Врсте топлих подова: што је боље

Треба изабрати одговарајућу топлу подлогу, јер куповина није за један дан, већ за много година. Пре него што одаберете који ће спрат боље да стане у стан и испуните све жеље и очекивања, треба да се упознате са постојећим типовима топлих подова на савременом тржишту.

Топли подови могу бити и водени и електрични

види:

 • кабл;
 • термомати;
 • инфрацрвено;
 • вода;
 • Филмови.

Кабловски топли под је грејни елемент који је посебанкаблови и делови за грејање. Кабл може бити и једножилни и двоструки. Термомати - врста кабловског пода. Инфрацрвени под је једна од подврста електричних топлих подова за куће и станове. Ради по врсти таласног зрачења топлоте. Материјал је најчешће представљен у облику инфрацрвених филмова. Водено-топли под - подно гријање је због циркулације топле воде, подсјећа на рад радијатора у класичном гријању куће.

Предност воденог секса је у чињеници да се може инсталирати чак иу већ изграђеној кући, то јест, без обзира колико живите, већ у вашем стану или у вашем дому, у сваком тренутку можете инсталирати гријање.

Филмска верзија са грејањем - је врста електричног пода. Подно грејање је посебно дизајниран даљински управљач произведен у облику филма. Такав филмски материјал се лако може поставити испод пода без икаквих додатних манипулација. Само ако боље погледате које су разлике и нијансе у свакој врсти топлог пода, можете изабрати оне које ће се показати бољима од осталих за ваш дом.

Предности топлих подова и како их одабрати како треба

Много килограма на цијену топлога пода, али у исто вријеме заборавити позитивне особине овог типа гријања просторије у цјелини, јер ће топлота из подних облога бити неумољиво распоређена иу стану. Стога је вриједно знати које додатне погодности ћете добити инсталирањем испод подне облогегрејни елемент електричног типа.

Приликом одабира топлог пода потребно је узети у обзир врсту пода

нианси:

 1. Топла и равномјерна расподјела топлине у гријаном простору.
 2. Пошто је топли под карактеризован присуством грејног елемента у целој области, топлота која долази из ње ће такође бити распоређена по целом подручју.
 3. Ако разматрамо гријање само на рачун акумулатора за централно гријање, у овом случају, топлота ће се углавном концентрирати у подручјима која су што је могуће ближе батерији, док ће у удаљеним мјестима соба бити много хладнија него близу.

Ако нема потребе да се просторија у потпуности загреје, онда инсталирањем грејних елемената на одређени начин могуће је загрејати зоне - такозвано сондирање загревања просторије.

Инсталирање електричних грејних подова, нема потребе за било каквим посебним аранжманима са канцеларијама и комуналним услугама, нити је потребно креирати посебне пројекте.

Многи становници кућа и станова воле да инсталирају топли, топли под, али у поређењу са њим, електрична опција ће бити много сигурнија, барем не морате бринути да ће, ако неочекивани квар поплави ваше сусједе. Стога се може примијетити да се при избору спола треба рачунати на оно што се може догодити и како постићи минималне ефекте истих кварова и поправака.

Фирме које производе најбоље топле подове

Многи становници, када бирајутоплом поду у вашој кући или стану, погледајте подну производњу коју компанија нуди. Као што знате, сваки произвођач има сопствену тајну технологију за производњу грејних подова. Неки произвођачи могу бити компетентнији у области водоотпорних подова, док други производе солидну опцију, итд.

Пре него што купите топли под од једног или другог произвођача, потребно је да о њему прочитате рецензије на интернету

Посмотреть компании, създаване с производството на етали с грејањем:

 1. Унимат.
 2. Теплолук.
 3. Деви
 4. Цалео је јужнокорејска фирма за производњу подних облога. Њихов коњ је инфрацрвени електрични филм гријаћи материјал у основи топлог пода.
 5. Енсто - компанија из Финске, није била прва година која се доказала на модерном тржишту топлих подова за станове и куће.
 6. Рехау - немачка фирма са топлим подовима за грејање просторија. Одликује се висококвалитетним материјалима.
 7. Енергија.
 8. Национална удобност је руска компанија, широко заступљена на домаћем тржишту. Има позитивне повратне информације од купаца.

Размотримо детаљније домаћу компанију Теплолук. У арсеналу фирме налазе се грејни елементи као што су каблови, филмови, термо-мат. Контрола квалитета се врши према врсти сценског система. Производи компаније задовољавају захтеве квалитета не само у нашој земљи, већ и ван њених граница.

Поред тога, компанија има своје специјалне бар кодове, који имају за циљ заштиту купаца од фалсификата лошег квалитета.

Заљубитељи страних уређаја за гријање, постоји и велики избор производних компанија. То могу бити фирме из Данске, Њемачке, Италије, па чак и Јужне Кореје. Посебно се купци издвајају по топлим подовима производње у Јужној Кореји, истичући квалитет употријебљених материјала и дуги гарантни период, на примјер, кабел твртке Деви до 20 година.

Који топли под је боље изабрати под керамичким гранитом

Керамички гранит - материјал за покривање пода, који је у стању да акумулира топлину. Због тога је под такав материјал пода могуће ставити одређене елементе за гријање.

Под керамическим гранитом електрическое топлотно дърво е доброто

Наиме:

 • кабл;
 • Танак термомат;
 • Инфрацрвени филм;
 • Бојлер за воду.

Добро решење за топли под испод керамичког гранита биће за купатило, кухињу или топли ходник. Замислите само како ће бити пријатно, излазећи из топле воде, улазећи на топло подно гријање у купатило. Поред тога, то ће бити одлично решење ако има деце.

Вриједи знати: која је електрична топлота пода боља

Дакле, хајде да закључимо. Када купујете топли под за стан или кућу, купци гледају на тип грејног елемента - који су типови грејних елемената, које већ знамо.

Произвођач је такође важан фактор приликом куповине подног грејања. Цена - многи траже економичну опцију, поготово ако се у свим стамбеним просторијама претпоставља топли под.

Електрични топли под је лакшинаслагати више од воде

Што се тиче пода који је најбољи, вреди решити, на основу ваших могућности и жеља, нијанси ваше куће или стана, планирање.

Али треба имати на уму да није увијек јефтин под вриједан уштеде новца. Понекад је боље провести једно вријеме на куповини него провести неколико пута на поправцима. Поред тога, сваки поправак ће захтијевати радове рушења на поду уз накнадну монтажу. То значи да сваки пут морате растављати и скупљати подне облоге. Такође ће бити потребно време, а понекад и додатни материјални ресурси и грађевински материјал.

Критеријуми: како одабрати електрични топли под (видео)

У цјелини, куповина топлог пода за стан или кућу ће бити одлично рјешење, које нећеш пожалити, јер када купиш топли под, бићеш сигуран да ће домаћинства увијек бити у врућини, чак и они који воле да ходају по поду босоноги која не препознаје кућне папуче.