Како направити строп са сухозидом са позадинским освјетљењем

Спуштени плафон са сувим зидом са позадинским осветљењемдо данас је једна од најпопуларнијих одлука сваког дизајнера. Иако изгледа веома лепо и тешко, заправо се ради веома брзо и лако. Стога, ако први пут користите електричне апарате, немојте очајавати - сви ћете успјети! Пратећи једноставна правила, можете самостално направити равандвослојни плафон са освјетљењем .

Типи стропов с осветление:

1. Са отвореним осветљењем.

2. Са затвореним осветљењем.

Прва врста је прилично једноставна - лампе које су уграђене или обешене на суву зиду. Њихова тежина не би требала бити већа од 10 фунти, јер овај материјал неће моћи издржати велику масу. Потпуно другачија опција -дизајн плафони са затвореним позадинским осветљењем.У овом случају, светлосни уређаји се налазе у одвојеним припремљеним рупама између 2 нивоа сувог зида. Свјетло од њих није усмјерено директно у просторију, већ према сухозиду из којег се приказује рефлексија, стварајући тако чудну атмосферу. Ове лампе пружају удобност у кући и дају апартману прекрасан поглед.

најбоље осветљење

Најпопуларније опције су ЛЕД или флуоресцентни уређаји. прва имавише користи. Оне укључују:

1. Практичност и мала цијена, али истовремено пружају нормално освјетљење.

2. Високаенергетску ефикасност

3. Основна инсталација.

4. Контрола на удаљености регулације осветљења.

Категории и рамки за спуштени плафон

Инсталација почиње цртежом и монтажом оквира. За њега се профил метала користи, међутим, потпуно исти као и за други тип плафона.

Алгоритам за формирање оквира:

1. Провести централну линију у цијелој области, она треба бити само хоризонтална.

2. На њему причвршћујемо основни профил на зидове.

3. Инсталирамо суспензије, којима причвршћујемо оквир из основног профила.

4. Након што је добро причвршћен са својим конекторима и вијцима, они су омалтерисани сухозидом.

Дакле, сви главни плафон нивоа 1 је потпуно спреман. Да би ово осветљење остало, потребно је направити други ниво. На плафонском нивоу 1 правимо белешке 2. границе. Потребно је да се повучете из линије белешке негде 50 мм, профил причврстите на плафон нивоа 1. Да поправи његову одлуку. У практично готовом оквиру за постављање профила за суву градњу и интеграцију у једну цјелину. Угасите рупе за лампе са стране. Постављање спојева између делова материјала за плафон и уклањање оштећења може се извршити и пре уградње и након њега. Упркос свему, инсталација не захтева много труда. Завршава се учвршћењем самог прибора.

Усклађеност са овим правилима помоћи ће вам да у свом стану направите удобан и практичандвоетажни плафоносветљење . А осим тога, он ће бити учињен својим рукама.