Како направити селф-маде фото-тисак строп

Плафон са фото штампачем је одличан за сваки ентеријер, јер свака слика може да делује као слика. Најбоље је користити фотографски отисак или нацртати необичну композицију на стропу. Можете декорисати и суве и пластичне површине. Ако имате обичан ожбукани плафон, најбоље је користити акрилне боје. Брзо су обучени, релативно јефтини и лијепи.

Матирани плафони и штампа: производна технологија

Мат или сјајни стилови штампања фотографија изгледају веома лепо. Овај дизајн треба користити приликом обраде дневне собе. Фотографски отисак се наноси на платно помоћу посебног штампача.

Ако желите да користите фото штампу, боље је да купите мат бешавно платно. Имају добру структуру и лако се монтирају. Поред тога, бешавне плоче имају високе стопе отпорности на хабање.

Испис фотографија чини мат строп живљим, тако да се не чини монотоним

Декоративни матирани плафони се изнесуваат, кот следно:

 1. Прво морате узети одговарајућу композицију. Слика постављена на панел треба да се хармонично уклопи у ваш ентеријер. Најбољи избор је слика природе или звезданог неба.
 2. Извршавају се даљња мјерења у просторији. Ово је потребно да би се добила бешавна мрежа одговарајућих величина.
 3. Затим су готова матирана платна украшена узорком. Да урадимо овопроцедуре користе специјализовану опрему.
 4. Након тога се конструира оквир и монтирају се пластични панели.

Плафон са цртежом неба

Ако вам се не свиђају готове слике са сликама неба, можете сами повући облаке на површини. За то ће вам требати порозна спужва, ваљак, четке, акрилна боја.

Пре фарбања, потребно је одмашћити површину и очистити строп од прљавштине. Ако приметите недостатке на основној површини, уклоните их китом и заптивачем.

За собу направљену у еко стилу, фотографски отисак са облацима је савршено погодан

Технологиа да се направи слика на строп:

 • Раширите боју.
 • Помоћу ваљка за нокте нанесите плаву боју на основну површину.
 • Затим нацртајте облаке на плафону. Да бисте то урадили, користите белу боју. Пустите да се боја мало осуши.
 • проветрите просторију.
 • Након што су уметничке таванице направљене, исправите композицију.

Како направити строп с цртежима цвијећа

Стаклени или пластични плафони могу бити украшени цвијећем (лилије су најприкладније). Лептири ће такође изгледати лепо. Да бисте их примијенили, морате користити посебне гумене марке. Могу се купити у било којој грађевинској радњи или сами направити фину гуму.

Кад се користи печат љиљана или лептира, примјењујте како слиједи:

 1. Оперите печат у боји.
 2. Затим причврстите производдо таванице и лагано притисните печат.
 3. Покријте цијелу површину на сличан начин. Ако приметите да је слика искривљена, уклоните је влажном спужвом.

Фото штампа са сликом цвећа чини собу оригиналном и подиже расположење власника куће на рачун сјајних нијанси

Наношење гуменог печата на дуже време. Алтернативно, можете користити посебну машину, направљену од два ваљка. На један од ваљака, нанесите боју и још један цртеж.

Технологиа за цртање на стропни ваљак:

 • Оперите ваљак у боји.
 • Уклоните вишак боје и уметните ваљак у машину.
 • Поставите машину на површину. У овом случају ваљак с узорком треба бити окренут према стропу.
 • Покријте цијелу површину стропа узорком.

Како применити волуметријске слике на плафону

Како показују многе изјаве, обимне композиције изгледају најбоље на плафону. Можете сами креирати 3Д слику. За то ће вам требати диопројектор, оловке, боја и четкица.

Прво треба да поставите контуру будућег састава на основну површину. Да бисте то урадили, користите посебан слајд пројектор. Кружите слику оловком.

Изненађујуће решење је употреба масовног штампања фотографија са сликом глобуса

 1. Боју растворите до кремасте конзистенције.
 2. Напуните четкицу бојом.
 3. Затим лагано заокружитекруг и почну да слика слику. Прво морате да примените тамније боје. Препоручује се да прво офарбати велике детаље слике.
 4. Када се боја осуши, почињу да сликам мале делове слике.
 5. Ако се формирају неправилности, онда их уклоните са влажним сунђером.

За одабир слика на штампање фотографија на плафону и припремити површину

Пре него што почнете инсталацију, морате да изаберете одговарајући слику за штампање. Да бисте то урадили, морате узети у обзир неколико нијанси. Пре свега, треба узети у обзир функционалну сврху просторије. За декорацију спаваћа соба боље користити слике морског пејзажа или простора. У дневној соби унутрашњих боље одговара апстракције, геометријски дизајн или репродукције познатих фресака.

Такође имајте на уму величину просторије. Ако је соба мала, најбоље је да украсите плафона унпретентиоус обрасце, знакове или апстракције.

За расаднику добро прилагођен штампање са вашим омиљеним животињама дете

У припреми подлога мора

 • испрати стару малтера. За ово, користите велику лопатице.
 • Нанесите на пенетрације површине длаке. Ова операција треба да се уради само ако обоји плафон руком. Када користите позадине или фото штампе панела са је потребно примењена прајмер.
 • Ако је плафон је неравна, горњи слој прајмер треба применити малтера финиш. ТакођеПрепоручује се наношење акрилне боје на кит. Боја боје и боја позадине композиције морају се подударати.

Фото штампа на плафону: каталог и методе цртања

Ако се одлучите за куповину готових фото-штампарских панела, потребно је прегледати каталог. У њему ћете наћи детаљне информације о техничким карактеристикама панела. Поред тога, каталог ће садржати информације о техници штампања на платну.

В кухни се препоръчва да се на строп се намира тематски фото-отисак: чаша каве, воће или поврће

Штампа се може применити на 3 начина:

 1. Са ваљком за штампање. Ова метода се користи ако ширина платна достигне 5 метара. Међутим, боја коју користи штампач у роли папиру није потпуно сигурна за особу.
 2. Коришћење табличног плотера. Такав уређај може да примени слике на било који материјал, било да је у питању пластика или тканина.
 3. Са ултраљубичастом штампом. Таква техника цртања слике појавила се релативно недавно, али је већ постала раширена. Када се користи ултраљубичаста опрема, користе се само еколошки прихватљиве боје.

Ако имате довољно новца, боље је користити методу ултраљубичасте штампе. Тканине произведене овом технологијом не захтијевају додатно сушење. Поред тога, када се користи ултраљубичасто штампање, боје постају засићеније.

Креирајте плафон са штампањем фотографија (видео)

За украшавање стропа најбоље је користити готова платна с исписом фотографија. Са најновијом опремом можете применити скоро сваку слику. Ако желите да направите 3Д плафон, боље је да користите диопројектор. Њиме можете сами да примените било који цртеж. Неће вам бити потребна специјализована опрема да бисте направили најједноставнији украс, звездано небо или облаке. Слика ће бити употребљена од стране гуменог шаблона или самосталне машине са 2 ваљка.

Примери штампања фотографија на плафону (фото дизајн)

)