Како направити стол за ручавање својим рукама

Направите стол за ручавање својим рукама - лако је! Његове димензије могу бити произвољне. Стандардни су следећи: висина од пода до врха стола је 730 милиметара, ширина радног стола је 650 милиметара, дужина 1200 милиметара.

За израду дрвеног стола властитим рукама, потребне су борне плоче и дрво из истог материјала. За радну површину је потребна даска дуга 1 250 милиметара и укупна ширина већа од ширине стола за 50 милиметара. Таква маргина ширине ће бити утрошена када се једна плоча добро уклапа у другу. Граница дужине ће се користити за резање величине ормарића. За краљевски стол ће требати двије плоче у дужини од једног метра и двије дуге 48 центиметара. Ширина дасака је обично око десет центиметара.

У почетку се плоче и шипке саде на заједничку машину и обрађују на замајцу. Већ калибриране плоче се режу по величини.

Производња подножја стола састоји се од прикључка за ноге ногу стола. За такву везу користи се неколико метода:

- Класична веза се сматра шиљастим жлебом. Код таквог споја у нози стола постоји продубљивање - утор, а на штитнику је избушен шиљак. Када је нетачна израда једне од компоненти - јака веза неће бити, што ће резултирати колапсом табеле.

- Најсавременији је уопште прикључак без истурених делова, помоћу прикључка са завртњима који се увијају под углом. Овај начин повезивања је најбржи, али прилично слаб. Његова употреба ће битиВеома је важно да брзо решите питање како направити једноставну табелу.

- Најбоље би било повезати "реп". Као што се види на слици испод, са таквом везом, произвољни излаз краља са ноге стола је практично елиминисан, таква веза је направљена користећи ручни млин и одговарајући резач за неколико минута. Шарани су фиксирани помоћу столарског љепила.Затим пређите на производњу радне плоче. Да бисте добили добру слику о структури стабла или текстуре, потребно је да одаберете плочу да бисте добили узорак и елиминисали оштар прелаз боје између плоча.

Када су одбори већ изабрани, они се продају. Да бисте то урадили, долазећа радна површина се састоји од предње стране и плоча са бројевима. Тада плоче наизменично чине два и фугу са ручним клипом да би се добила равна струготина по целој дужини плоче. На тај начин можете постићи чврсту везу између плоча, потпуно одсуство пукотина.То су сви састојци стола спремни. Да бисте коначно направили сто за ручавање својим рукама, остаје да фиксирате стол на подножје стола. Учините то на различите начине - уз помоћ металних углова, вијака, малих чавала. Након тога треба прекрити заштитно-декоративним слојем (нпр. Лаком). На овом процесу израда овог намештаја може се сматрати завршеном.То је све што сам хтио рећи о томе како сам направити стол за ручавање. Нема потешкоћа! Онда га можете ставити у рад.