Како направити сталак са свјетлом властитим рукама у дневној соби!

Ако постоји жеља за стварањем нечег оригиналног у вашем дому, онда можете размислити о томе како направити рацк са позадинским освјетљењем властитим рукама, а осим тога, направљен је од листних материјала - ГКЛ или СМЛ. Сличан дизајн у соби ће изгледати лепо и обављати своје функције ...

Погледајмо пример како да направите сталак са позадинским осветљењем сопственим рукама. Тачније, главне фазе извођења таквог рада - од почетка до "побједе".

дизајнирање

Као иу сваком другом случају, ова фаза је основна. Шта се у овом тренутку појављује, онда у крајњој линији, највероватније, и добије се.

Ми процјењујемо димензије просторије, точније зид или зид (у случају конструкције угаоне), гдје се планира израда регала сухозидних или стаклених плоча, као у овом случају. Одредите локацију и измерите димензије додељене површине за аранжман. Затим се на основу мерења утврђује гранична величина будућих полица (висина и ширина). Ове податке снимамо на комад папира и почињемо да стварамо. Наиме, долазимо до изгледа пројектованог дизајна у складу са специфицираним димензијама.

Према томе, исцртан је лист папира са назнаком величине. Затим можете почети да монтирате оквир из профила. Али боље је прво померити слику до самог зида. То јест, узимамо ниво и оловку и уз њихову помоћ нацртамо пројекцију сталка према наведеним величинама. Да бисте монтирали каркасу за претовар без непотребне конфузије, требали бисте одмахОдредите стране које су означене на површини зида. На пример, хоризонталне линије за означавање одговарају доњој ивици металног профила и вертикалним на левој страни. Онда, знајући такву градацију, посао ће бити мање напоран и тежак.

Монтажа оквира

Сада се окрећемо реализацији планова. За почетак, потребно је направити оквир за осветљене полице. У овој фази ће бити потребни материјали:

  • стабилни профили;
  • стартни профили;
  • метално-метални вијци на 13мм;
  • вијци за дрво-метал или гипсани метал на 25мм (ако имате бетонске зидове и под, умјесто вијака требат ће вам типле и вијци)

И из инструмената:

  • одвијач;
  • маказе на металној или електричној пили са пилом за сечење метала.

Прво, фиксирамо почетне профиле на под, у складу са димензијама цртежа, добијеним у првом кораку. Затим, испод ознаке пројекције, монтирајте вертикалне водилице на зид. Након тога, фиксирамо краткоспојник са сталка или стартног профила на плафон и монтирамо сталне водилице предње стране оквира на ниво.Након што су инсталирани сви вертикални профили оквира, можете прећи на хоризонталу. Прво, инсталирајте оне који се причвршћују на зид. Већ имамо маркуп, зато га само причврстите и затегните - све је једноставно.

Затим причврстите водоравне водилице на вертикалу на предњој страни оквира. Да бих постигао ригидност дизајна, урадио сам следеће: То јест, сваки хоризонтални профил који сам изрезао 5 центиметара више него што је потребно. Тада су на свакој страни макије на металу направиле резове од 2,5 цм и пропала ивица. Као резултат ове методе причвршћивања оквир је добио добру крутост. Наравно, ту је много додатног посла, али нам је такође потребна чврста и чврста уградна полица из профила за собу. Као резултат, требало би да стигне следећа слика:Важно! Ако постоје полице на сталку, које ће бити озбиљно оптерећење или како би се повећала чврстоћа и чврстоћа полица, тада се оквир регала може ојачати. То значи да је потребно фиксирати неколико попречних пресека, тако да се СМЛ или ГКЛ под утицајем оптерећења не сломе. Слика изнад показује колико је то мјесто за ТВ.

полагање каблова

Када се склоп оквира доврши из профила, треба га положити каблом за утичнице, прекидаче, рефлекторе, антене и друге уређаје. За то је потребно бушити рупе помоћу бушилице и гурати жице у њих. То треба урадити управо сада, јер ће у будућности такав рад бити или компликован или чак немогућ због врло једноставног разлога - оквир ће бити зашивен сухозидом или осмехом. облагање оквира

Осигурајући да су све жице положене, можете прећи на сљедећу фазу - инсталацију СМЛ или сухозида. У овом случају, користи се стакло-жива. Уопштено говорећи, рад са овим материјалом практично се не разликује од рада са ГКЛ. Али, он је мање крхак него познатији и распрострањенији суви зид.

ЗаЗа причвршћивање лима ће бити потребни вијци од гипс-метала величине 25 мм. Такође је вредно напоменути да ће бити доста пиле. Требало би да буде морално припремљено за овај напоран рад.После завршетка сечива, полуге за облагање почињемо да их причвршћујемо за оквир полице од профила. Да би се спречило ломљење лима испод завртања вијака, можете ићи на два начина. Први је да се претходно избуше рупе на месту фиксирања. Али такав приступ је веома радно интензиван и значајно продужава вријеме извођења радова. Други начин је да прекидач за затезање поставите на одвијач у позицији 7-9. У овом случају, саморезање неће бити оштећено сухозидом или СМЛ.На тај начин фиксирајте све обрадке (унутрашње и спољашње). У овом другом случају, постављени су уски елементи, који се налазе на предњој страни оквира.

преклопни отвори

Пошто је већ могуће да направите сталак са осветљењем својим рукама, па чак и положите жице за овај случај, онда је потребно направити одговарајуће отворе. Односно, у будућим просторима расвјетних тијела са бушилицом са уграђеном круном избушимо потребне отворе. Одмах можете инсталирати под-носиоце. Не заборавите да направите и друге отворе који су планирани за ваш пројекат (на пример, за каблове између полица).

прехистоваиа обработка

У овој фази представљамо примљену конструкцију уму. То јест, полажемо све пукотине и недостатке. Да бисмо то урадили, стављамо гипсани гит на уграђени сталак са позадинским осветљењем сувог или СМЛ-а,претходном обрадом целокупне површине прајмера раствором. Уопштено, спајање зглобова сухозидом је радно интензиван процес који може трајати дуго времена.

Као што знате, кит је лош да лежи на металу. А ако постоје подручја регала с великим пукотинама и отвореним оквиром, онда се могу унапријед напунити монтажном пјеном. У овом случају гипсани кит неће имати директан контакт са металним профилом и, сходно томе, биће добро чуван.Будући да је уградни сталак са осветљењем елемент више украсне декорације, зидови и углови треба да теже савршеним показатељима. Али након спацкинга (чак и неколико нивелационих слојева) на њему постоје мањи, али добро видљиви дефекти. Да бисте их уклонили, потребно је и фино шмиргл папир или грађевински сунђер.

Након грубе припреме, цела радна површина треба бити добро очишћена, уклањајући прљавштину и прашину. И као припрема за декоративни третман поново покријте изграђену полицу сувог или СМЛ прајмера.

Декоративна декорација

У принципу, већ је јасно како да направите полице властитим рукама! Остаје само да одлучите о декоративном премазу и примените га. У овом случају кориштена је фактура боје бијеле боје, исти покров боје и зид иза изграђене конструкције, који даје ефект цјеловитости и монолитности цијеле зоне подизања.Уопштено, избор декоративног премаза је чисто лично питање. Он је љубоморан на личнопредности. То могу бити тапете, боје, гипс, плочице или нешто друго. У овом питању, како кажу, ко је способан.

Монтажа електричних апарата и испитивања

И ту је завршна фаза епског назива "Како направити рацк са свјетлом властитим рукама" - уградња утичница, прибора, антене кабловске телевизије, као иу овом случају, уградња термостата за топли под и гријање бунара.Након инсталације, укључите струју и проверите ефикасност.Па, то је заправо све! Уграђено позадинско осветљење сопственим рукама је направљено и спремно за обављање основних функција. Такав дизајн се разликује не само због добре функционалности, већ и због својих декоративних особина, што је одличан украс просторије.