Како направити септичку јаму без пумпања и мириса

Постоји могућност израде септичке јаме властитим рукама без пумпе, за коју одржавање не треба да изазива посебну опрему, тешко је живјети у граду, у земљи, на примјер, без удобног канализационог система. Да бисте имали проблема са овим, морате користити септичке јаме. Да би их сачували често раде своје руке, организовали су септичку јаму тако да је могли учинити чак и врло искусним у таквим пословима људи.

Принцип деловања: како се септичка јама испушта

Чиста, непречишћавајућа септичка јама састоји се од неколико резервоара. Септике су обично двокоморне и трокоморне. Први резервоар обавља функцију таложника, и обично траје три четвртине целокупног дизајна, ако је двокоморна, или полу-ако трокоморна.

Дизајн који не захтева редовно испуштање одвода састоји се од неколико суседних резервоара

У првој просторији, отјецања пролазе такозвано прелиминарно чишћење. Тешке фракције се таложе на дну, а оне које су лакше улазе у други резервоар чим се попуни прва. Па, последњи резервоар се користи да се заврши отпадна вода, након чега условно чиста вода одлази у поља за филтрирање, или улази у дренажни бунар.

Све септичке јаме, изузев ове друге, су чврсте. У последњој комори се праве рупе у зиду или на дну дна. Они су потребни за уклањање вишка влаге, као и за избегавање редовног одлагања отпада. Међутим, кућни отпад се мора повремено очистититалог накупљен на дну септичке јаме. У овом случају користе се домаће пумпе за дренажу. Понекад се излучени талог користи као ђубриво.

Десна септичка јама без мириса бетонских прстенова

Израчунавајући величину септичке јаме, морате узети у обзир промјер армиранобетонских прстена. Често се за један резервоар користи 4 бетонска производа, не више. Тешко их је сами инсталирати, обично се користи специјална опрема. Прстове треба ископавати секвенцијално.

Главна комора је комора №1, у којој се шљиве добијају из канализационог система, генерално, то је септичка јама, ау херметичком окружењу долази до анаеробног кретања канализације

.

Рад са бетонским прстеном:

  • Када је први елемент инсталиран на локацији, испод њега је подрезан;
  • Када се први прстен спусти, постављају се следећи елементи;
  • Сви делови су причвршћени спојним елементима;
  • Спојеви између прстена се обично полажу са раствором, а такође се покривају хидроизолацијом.

Дно таквих структура је увек конкретно. Да бисте затворили шавове између прстена, можете узети битуменски мастикс, као и средства за хидроизол, Хидротекс и сличне материјале. Дакле, изградивши потребан број резервоара, између њих су положили љеване цеви. Камера је затворена одозго са отворима. А да би се обезбедила већа поузданост дизајна, препоручује се да се направи "брава од глине" око ње.

Шта је још септичка јама у земљи властитим рукама без пумпања

Летња резиденцијаКанализација и њено уређење понекад захтевају невероватну креативност. Стварност је да се за уређај септика користе не само бетонски прстенови, већ и егзотичнији предмети. Један од њих је аутомобилска гума. Уграђују се на принципу истог бетонског прстена. Варијанта је врло једноставна, ограничење за употребу може бити само гума са малим пречником.

У септичку јаму мора бити уграђена септичка јама. Да би се спречило хладноћу, најбоље је да се постави испод тачке смрзавања земљишта

Такодје, септик који не мора да испумпава може да се уради са:

  • цигле . Оно што може бити разумљивије од једноставног и јефтиног опеке. Величина дизајна може бити различита, што је веома погодно.
  • монолитног бетона . Ова опција је издржљива, а за разлику од истих бетонских прстена, може се направити и без посебне подршке. Међутим, излијевање бетона има своје специфичности, које треба избјегавати.
  • пластика . Иначе, Еурокупови. Ове модерне технологије допринеле су овом сложеном процесу. Можете изабрати било коју величину, ширину, капацитет, издржљивост, водоотпорност и ниску цијену. Лако се монтирају, осим тога могу издржати агресивну околину.

Дакле, то није мит, септик може бити конструисан независно. И канализација ће бити у реду, а ви ћете бити сигурни у квалитет рада. Могуће је изградити и двокоморну и трокоморну септичку јаму. И што је најважније, није потребна помоћна помоћница.

Само-исправљање: какобистра септичка јама без пумпања

У аутономном дизајну, све би требало промислити, укључујући и систем пумпања. Слање канализације може се вршити ручно или уз помоћ специјалног усисивача. Када су у питању модерне септичке јаме, такви уређаји са биолошким пречишћавањем опремљени су аутоматским системом за дистрибуцију тешких и чврстих укључака неорганских материја директно у резервоаре. И одатле, они неће уклонити свој рад.

Микроорганизми пропадају, таложе се на дну у облику муља. Због тога је потребно периодично уклањати седимент из система

Данас није тешко набавити слоес за уклањање. Они су подељени у неколико категорија. Постоје биолошки производи који садрже сојеве бактерија, различите биологије које разграђују органску материју. Постоје и хемикалије које садрже посебан коагулант, кроз који се мале честице стапају у велике елементе, а затим се спуштају до дна.

Вредно је напоменути да је немогуће изградити чучањске јаме и септичке јаме. Потребно је координирати њихову инсталацију са одвојеним инстанцама. Дозвола мора бити у вашим рукама, написана и са печатима.

Типови септичких јама без сиса (видео)

За многе почетнике, ријеч септичка је повезана с ријечју антисептик и друге медицинске теме. Али чим дође до канализације, све нијансе инсталације ће бити пажљиво проучене.