Како направити лозу са својим рукама

Многи вртлари покушавају да узгајају величанствено грожђе на својој локацији. И таква ревност је потпуно оправдана, јер ова биљка ствара одличну сенку и даје богату жетву. Али да би се могли навикнути на то - неопходно је да му обезбедимо све услове, а подршка грожђу својим рукама није изузетак. Створити потребне вјештине и посебан материјал.

Гране грожђа треба да се замрзну, да створе слободан пад сунчевих зрака. Овај ефекат се може постићи само коришћењем специјалних тапета за грожђе својим рукама.

Обратите пажњу!Приликом лоцирања грана, размислите о оптималном простору између њих, јер ће они почети да расту, и према томе могу ометати један другог.

Постоји неколико врста подршке:

1. У једној равни - најкомплицираније структуре. Скупљају се веома брзо, не требају помоћ специјалиста, гроздови се налазе на таписерији, до грма можете доћи са било које стране.

2. двоструке равни - можете да засадите другу биљку за грожђе. Загађење је много лакше. Под конструкцијом можете поставити клупу.

3. Директна подршка за колоне.

4. Полица полукружна.

5. Арцх.

Предност тапета

Ова опција је погодна за подручја гдје то подручје не дозвољава узгој великих количина грожђа. У овом случају, подршка је такође нека врста рекреативног простора. Половина дрвне грађе вам омогућава да садите грмље само у једном реду. Ове зградедати вртлару могућност да узгаја неколико грмова различите зрелости. Да би се такав лук учинио тежим него, на пример, да се направи директан отпор од стубова.

Како да направите равну колону позадину за грожђе са својим рукама

Да бисте га креирали, не морате да позивате додатне специјалисте, све се може градити самостално. Пажња ће се морати посветити поузданости структуре. Биљка се односи на вишегодишње биљке, а тапете би требале бити дуги низ година.

Метални стубови ће служити као одличан материјал. Да би их заштитили од рђе - стубови прекривени битуменом. У јами закопајте око пола метра. Да би их чврсто држали - темељ се излије цементом. Најбољи пречник стубова је 10 центиметара. Међутим, они би требали бити мало већи на рубовима носача. Између њих оставите раздаљину од око 3 метра.

Следећи корак је повлачење жице. Одмах се припремите - мораће да потроши много. Одлична опција ће бити жица са цинком. Она ће вам служити дуги низ година и неће промијенити свој облик. Прстенови или углови се користе за причвршћивање жице. Кабл је затегнут у неколико редова на удаљености од 50 цм, а готово сви вртлари се заустављају у три реда. Међутим, подршка од 5 редова се сматра најбољом.

Стварање такве зграде захтева велику одговорност, пошто количина и квалитет ваше жетве директно зависи од тога. Поред тога, обратите пажњу и на исправност веза винове лозе са ослонцем.