Преплавили сте напетост: шта да радите

Ако сте преплављени сусједима на врху, онда ће напетост стропа задржати воду, тако да намјештај и технологија неће трпјети. направите голу бетонску плочу са савршено равном површином. Међутим, у нашим животима има таквих инцидената као што су поплаве водом. Шта урадити ако је вода под напрезањем? У ствари, ситуација није тако страшна као што се чини на први поглед.

Напонски плафон задржава воду: истинит или мит

Чињеница да је затезни строп од висококвалитетне ПВЦ-тканине способан да држи велику количину воде - истина је! Међутим, не треба мислити да вода тамо може остати неограничено. Наравно, постоји вјероватноћа да ће вода ући у просторију. Шта учинити у ситуацији ако примијетите да је напетост стропа испуњена водом.

Напонски плафон може држати воду 2-3 дана

 • Искључите струју у просторији у којој тече плафон.
 • Ако капи воде продру у стан кроз рупе за учвршћење, ставите велику посуду за сакупљање воде.
 • Сада, де-енергију цијели стан, као под стропом вода могла продријети у друге изворе електричне енергије, осим за стропно освјетљење.
 • Сада идите до стана гдје сусједи живе одозго. Нека знају шта се дешава ако нису ажурни. Ако у стану сусједа постоји поплава повезана с комуналним системима, ондахитно позвати одговарајућу хитну службу и помоћи у суочавању са протоком воде. Не заборавите искључити струју у стану сусједа ако је потребно.
 • Да би се сачувала горња граница, требало би позвати групу за хитне случајеве из фирме која је производила плафон. Листа њихових услуга укључује одлазак у случају поплаве.

Ни у ком случају не пробушите балон који је настао као резултат поплаве. То ће резултирати огромном неповратном рупом на платну.

Колико воде се одржава помоћу затезног плафона

Постоје различите верзије способности тензионог плафона да задржи воду: основне информације су засноване на хипотетичком обиму, једнаком стотинама литара. Међутим, број може варирати у зависности од неких фактора.

Напонски плафон може издржати око 100 литара по квадратном метру. метер

\ т

Шта утиче на потенцијалну количину задржане воде:

 1. Површина површине плафона.Што је већа површина, то је мања количина воде која може држати плафон.
 2. Квалитет платна.ПВЦ може имати различиту способност задржавања воде, у зависности од њеног квалитета. Наручите плафон само од доказаних фирми.
 3. Сила напетости.Што је јаче, платно је затегнуто, постаје тање. Према томе, танки плафон ће бити мање поуздан.

Платнени плафон нема начина да задржи воду. Након велике поплаве, највјероватније ће се морати мијењати таваница тканине. Винилне тканине у том смислу ће значајно победити испред тканине.

Самодопуст воде из затезног плафона

Акотеоретски замислите ситуацију да немате где да се обратите за помоћ и да се потопљени плафон мора сам сачувати, онда је, наравно, потребно развити акциони план за такав сценарио. Генерално, ситуација када се водени балон мора борити сам, пожељно је искључити, јер без посебне опреме за исправљање ситуације није тако једноставно. Међутим, ту ситуацију треба размотрити.

Потребно је 2-3 особе да пумпају воду из тензионог плафона

Что виполнить, че останеш сам с поплавленим стропом винила:

 • Након што искључите напајање и откријете извор поплаве, можете покренути главни дио посла.
 • Припремите довољну количину празне амбалаже за воду.
 • Пронађите партнера за контролу поплаве.
 • Припремите мердевине или високи сто.
 • Ако количина воде није велика, можете испустити воду из природних отвора на плафону. Да бисте то урадили, извадите сијалицу или лустер и подесите воду на отвор.
 • Ако има много воде и строп је јако оштећен, тада ће пумпа за аутомобиле за пумпање горива помоћи да се уклони течност. Пренесите воду из капсуле са водом у празну посуду.
 • Ако је ваш плафон интегрални, онда морате да ослободите ивицу платна испод багета.
 • Након што сте исушили воду, потребно је осушити унутрашњу површину платна и загријати је да би форма била нормална. Овим процедурама најбоље верује стручњак који се може очекивати када се већ ријеши главни проблем.

Боље је не журитирестаурација плафона. Као резултат неправилне монтаже, може се оштетити. Позовите стручњаке да поврате површину винила.

Како осушити строп напетости након поплаве

Након што се ријеши главни проблем, поставља се сљедеће питање како обновити горњу границу. Рестаурација углавном укључује сушење платна.

Да не би чекали да се напетост стропа суши природно, потребно је користити обичан фен за косу

 1. Технички. Позовите компанију за уградњу плафона, и она ће брзо и квалитетно вратити строп нетакнуте стање.
 2. Немојте допуњавати горњу грану стропом неколико дана док влага не побегне природним путем. Како би се убрзао процес обнављања отпадних подручја, обичан кућни фен за косу ће бити погодан због недостатка конструкције.

Ако се топла вода акумулира у стропу, ризик за винил ће бити критичан. Деформације узроковане топлом водом могу бити неповратне.

Плафони за растезање тканина: после поправке лежишта

Тканина је веома слабо поплављена. Ако би количина воде била велика, највероватније би се плафон морао промијенити. Међутим, постоје случајеви у којима је цурење мало. Тада можете направити "малу крв", и направити мале манипулације за претварање тканине.

Ако је плафон напетости тканине поплављен, препоручује се позивање стручњака који ће процијенити његово стање и подузети мјере

како би се уклонили недостаци,

Шта

 • Мали развод од прљавштине и хрђе, можете покушати чистити меком крпом помоћу детерџента.
 • Народни лек против рђе на тканинама је малтер.
 • Чишћење површине усисивачем за чишћење. Присуство таквог уређаја значајно ће поједноставити рад таванице и одржавање домаћинства уопште.
 • Бојење плафона. Тканина се може обојити! Ово својство ће постати неопходно ако се на плафону појави велика мрља од хрђе. Сачекајте да се тканина потпуно осуши и покушајте да фарбате.

Ако знате да поплаве у кући могу бити честа појава, боље је инсталирати винилни плафон.

Снажно поплављени плафон (видео)

Залив винил плафона изгледа грозно. Међутим, пумпање поплављеног плафона је стварно. Поред тога, тензиони плафон ће бити спас за цео стан. Ово је далеко од свих разлога за уградњу затезног плафона, међутим, чињеница да ПВЦ-тканине штите од поплава у кући, значајан је аргумент у прилог таквом плафону.

Напонски плафон поплављен (примери фотографија)

)