Како направити дневни боравак у поткровљу

Преуређење поткровља у поткровљу у дрвеној кући - сан за сваког власника приватне куће са хладним поткровљем. Многи желе повећати животни простор куће због уређења поткровља. У ту сврху припремили смо веома занимљив материјал за израду дневног боравка у поткровљу.

Поткровље у старој сеоској кући сматра се мистериозним и језовитим мјестом. Нажалост, многи служе као спремиште за све врсте смећа и ствари које нису потребне. Да би се поткровље претворило у удобно место, искористите наш избор идеја за реконструкцију у спаваћу собу, дечију собу, библиотеку итд. Прочитајте све детаље и погледајте касније у овом чланку.

Како направити собу за дјецу у поткровљу

Неупотреба простора испод крова приватне куће - прави луксуз. И прва жеља код већине парова је опрема тавана за дечију собу. У принципу, таван је савршен простор за најодважније дизајнерске идеје. Спаваћа соба, радна соба или библиотека, дјечја соба или ормар само су дио идеја које су на првом мјесту.

Прво правило модерних дизајнера - сваки метар у сеоској кући и стану треба искористити у корист, до максималних функционалних могућности. Али, пре свега, вреди размотрити како да се поткровље у кући исправно изолује, која изолација је боље користити, итд.

Опције за пројектовање и реконструкцију тавана

Многи велики пројекти не дозвољавају претварање у стварност малогподручје поткровља. Фокусирајте се на једноставне облике и једноставне задатке интеријера. Примарни задатак поновног планирања ове просторије је да се направи висококвалитетна топлотна изолација забата и кровова у поткровљу, да се утврде максимални високи плафони и да се звучна изолација међу-спуштених плафона направи са минутом.

Како опремити поткровље овиси о вашим жељама и захтјевима чланова ваше обитељи, као ио његовој величини. Ако је поткровље вођено љествама с оградом, онда можете направити спаваћу собу или играоницу за дјецу. Сва домаћинства ће имати срце да организују собу за одмор у поткровљу, где ће бити музички центар, кућни биоскоп, караоке или билијар.


Пхото Како опремити таван у дому за децу

Данас на Интернету постоји много опција за преуређење поткровља у дневној соби, само треба да одаберете најпогоднији пројекат за вас. Након дефинисања функције и дизајна поткровља, испланирајте зоне у соби, покупите одговарајући намјештај и намјештај.

Како опремити таван за дневну собу

Преуређење поткровља у просторију властитим рукама врши се у неколико фаза. Будите стрпљиви, јер ћете морати потрошити много новца и времена на овај посао. Али пре него што почнете реконструкцију, замислите и покажите на папиру како би изгледао ваш таван након поправке. Искористите услуге дизајнера или потражите одговарајућу опцију за вас на Интернету.


Изолација поткровља зими властитим рукама

1. Степеницетаван

Након израде скице, слободно наставите да трансформишете таван. Прво, потребно вам је поуздано степениште, које је најбоље поставити у ходник. Степенице могу бити израђене од метала или дасака, што је материјал поузданији, сигурније ће се попети степеницама. Данас можете купити готове степенице, наручити појединачну производњу или направити самосталне љестве на тавану.

2. Скилигхтс

Прозори се могу инсталирати директно на кров или на бочне стране. Кровни прозори ће коштати више, али изгледају много импресивније. Наручите прозоре за вас на тавану и покупите рупе. На педиментима, пластични прозори могу бити инсталирани самостално, у крову за инсталацију таванског прозора је много комплицираније. Ако немате довољно искуства, боље је да контактирате професионалце.


Пхото Како опремити таван за дневну собу

3. Собни оквир

Оквир просторије је од дрвета и плоча. Не заборавите да би поткровље требало добро оздравити. За изолацију, можете користити базалтне гријаче или пјенасти полистирен, можете прочитати више у чланку: "Како изолирати поткровни миниват". Оквир за под је направљен од греде, између које се налази звучна изолација, затим лагуне обложене грубим подом плоче, шперплоче или ОСБ-плоча.

Увијек боље проводите изолацију на отвореном - штити структуру од смрзавања и спријечити појаву кондензације.

4. Ожичење

Ожичење и осветљење на тавану треба водити до зида од гипсаних плоча. Одредите где је убићете кућни апарати и прекидачи за осветљење, и поставите потребан број утичница и прекидача. Ако немате искуства у инсталирању ожичења, боље је користити услуге искусних електричара. Сигурност у овом случају је изнад свих трошкова.

5. Облагање сувим зидом


Пхото Облагање поткровног гипсаног картона сопственим рукама

Изолација водилица за суву градњу изводи се на изолованој конструкцији будуће просторије. Правац на зидовима са негативним углом треба да се инсталира на сваких 200 мм. Тада ће се чврсто држати листови сухозида, а шавови између њих неће се временом разбити. Обојите шавове мрежом боје и покријте целу површину сувог зида китом.

6. Завршна обрада

У посљедњој фази потребно је поставити завршну подну облогу или залијепити или обојити зидове и плафон. Инсталирајте расвету, прекидаче и утичнице на зидове. Па, уредите сав намјештај према оригиналном пројекту.