Како користити акрилне боје (57 фотографија): како се боји и који лак покрива, колико се суши на дрвету, да ли је могуће наносити на уљану боју

Шта год да су хемичари и технолози покушали да створе нове врсте премаза за боје и лакове, обавеза људи да користе уобичајене материјале није нигде за децу. Али чак и најтрадиционалније одлуке треба мудро примењивати, пажљиво се придржавајући технологије и основних захтева.

апликација

Боје на бази акрила препоручују се за примену на зидовима и плафонима дневних соба. Осим интеријера, могу се користити у умјетничком третману дрва и других површина. Аутомобилске радионице и приватни занатлије често користе патроне са таквим композицијама да би обезбедиле жељену боју металних или пластичних делова. Акрилна боја интеријера је цењена због формирања савршене текстуре и великог броја нијанси.

Осим тога, примјењивати га довољно једноставно да га цијене врло запослени људи и професионални сервисери.Производи на бази акрилних смола помажу иу разним декоративним и примењеним радовима, уз њихову помоћ је лако направити слику високог квалитета намештаја. Имајте на уму да ће бити потребно пажљиво припремити дрво, али је занимљиво да се појава сјаја појављује само са строго дефинисаним углом гледања, са одређеним карактеристикама осветљења.

Након цртања смеђег слоја могуће је или обојити сто, ормар или их обрадити у техници декупирања.Акрилне боје се такође могу користити на гипсу, ово решење помаже да се главни материјали за завршну заштиту заштите од штетних дејстававоде. Због тога се може наносити чак иу купатилима, где сама жбука не показује себе на најбољој страни. Можете обојити и мат и сјајне варијанте акрилних боја, обје су подједнако добро на зидовима и врховима просторија. То значи да се и даље можете ослободити бриге око декор стропа, од болног избора најбоље опције за њега.Оригинална верзија употребе акрилне боје је њена примена за маникир; пажња стручњака привукла је велику разноликост боја, а купци сами цијене једноставност рада и способност самосталног обављања свих потребних манипулација. Друге важне предности таквих боја су одсуство отровних компоненти, једноставност корекције након наношења, способност да се обоје биолошки и синтетички нокти.


Која се боја може наносити?

Нису увек грађевинске боје, укључујући акриле, употребљене на потпуно чистим површинама. Често се дешава ситуација када је земљиште већ осликано раније. Лако нанесите акрилни премаз на уљану боју; Да би се повећало приањање између њих, зид је боље полирати и третирати први слој.

Прије тога, побрините се да је оригинална боја чврсто затворена, с најмањим одвајањем је исправно прво исправити дефект или потпуно уклонити слој боје, а тек онда почети радити.

Допуштено је примијенити акрилне формулације на водено-емулзиону боју искључиво саодсуство најмањих деформација, посебно стратификације и прегорелих места. Ако је изражена повреда интегритета слоја исправна, потпуно ће је уклонити, а затим извршити нову боју од нуле.
Ако се претходно користила за бојење исте површине алкидне боје, употреба двокомпонентних акрилата у бојању је неприхватљива; Могу се користити једнокомпонентна средства за бојење, укључујући аеросол. Али у овом случају, потребно је попрскати завршни слој најмање пола сата након наношења алкидних смеша.

Питање да ли је могуће покрити латекс боје акрилном бојом, и да ли уопште постоји ризик, је важност случајева. Као иу другим случајевима, у одсуству очигледних недостатака или безначајности, таква комбинација опасности не представља. Када почетни слој - емајл, све зависи од квалитета акрилне боје, од тога колико је јака адхезија.

Све сумње помажу да се испита боја мале површине површине, по могућности скривене од посматрача.

Превентивне мере

Без обзира на квалитет градње боја, сви они могу наудити особи ако је састав нетачан, да би се прекинула технологија рада. Парови било које боје су отровни; одређене супстанце које су дио њих, могу изазвати алергијски напад различите снаге, иритирати кожу и чак понекад довести до опекотина.

Са најбољом опцијом, потребно је проветравати просторију која је обојена како би се избјеглапрекомјерна концентрација опасних твари. Чак и ако се прозори редовно отварају, потпуно је оправдано ношење респиратора или бар газа.

Осим тога, увијек користите гумене рукавице, уске одјеће, и што је најважније, пажљиво бирајте састав боје, преферирајући производе познатих произвођача.

Како мешати?

Поред сигурносних разлога, људи су природно заинтересовани за комбинацију боја акрилних боја. Чињеница је да је апсолутно оригиналан и јединствен у смислу тоналитета често кошта превише. Рјешење је само да се међусобно мијешају дијелови основне палете. Да бисте добили апсолутно било коју боју, довољно је само седам основних тонова; да бисте направили боју маслине, морате комбиновати жуте и зелене боје.

Тачне пропорције могу бити изабране само на основу сопственог искуства, развијајући визуелну перцепцију и просторно размишљање, иначе неће бити могуће разумети како ће боја створена на зиду или на плафону изгледати.

Да бисте избегли грешке, ако још немате неопходно искуство, требало би да постепено унесете боју, а након сваког дела процените резултат на површини коју не требате. Али у овом случају, журба је контраиндикована, сачекајте отврдњавање контролних мрља да бисте знали тачно каква ће бити боја завршне обраде.

Замена личног искуства и посматрања неће помоћи чак ни у детаљнијим и пажљивијим табелама комбинација боја.


Како сликати: детаљна мастер класа

Када је мјешавина спремна, врло је важно правилно га примијенити, иначе ће се изгубити сви напори и прикупљени подаци. Техника наношења акрилне боје помоћу лакирнице није превише компликована, али ће се морати стриктно придржавати редослиједа рада. Као и код уобичајене шеме боја, све ставке које се не могу померати, као и сви архитектонски елементи који нису подложни боји, морају бити затворени полиетиленом, штанцањем спајалицама.


Могуће је радити само при нормалном вискозитету композиције, која треба потпуно да тече из левка за тестирање током 26-28 секунди. Ако је боја исувише густа, треба је додатно разриједити водом.

Затим подесите компресор, фокусирајући се на потребне перформансе. Почетак пробног рада је обавезан, с њим се шири боја близу површине зида на 0,4-0,5 м и види да ли постоје значајне мрље. Када их откријете, морате смањити интензитет напајања смеше боје.


За почетнике је боље користити акрилне боје у епруветама. Обратите пажњу да са таквим композицијама добро раде четке и природне и вештачке природе; Лако се користи за фарбање мастичина, а ако је специјална технологија за разблаживање боје, можете користити и аирбрусх. Имајте на уму да ће се боја брзо суши и уклонити је из епрувете онолико колико можете применити у наредних неколико секунди.

Ако је палета сува, потребно је додатно прскање да би се боја овлажилаповршине.
Међутим, сликари још увијек користе боје на воденој основи. Треба пажљиво прочитати упутства произвођача, што је довољно да се постигне добар резултат.

Композиција за бојење гел-лака се користи приликом стварања маникира; у правилу самој слици претходи уклањање кутикуле, постељина нокта и одмашћивање површине. База се суши под ултраљубичастим зрацима 120 секунди, затим се примени изабрани декоративни препарат.Враћајући се на употребу акрилних боја током изградње и поправке, треба рећи нешто о тако уобичајеном задатку као што је бојање резбарије на дрвету. Мешање са бојом врши се према општим правилима, а припрема површине за завршну обраду се врши, импрегнирајући га жуто-смеђом четком. Обавезно направите три различита састојка креме, сваки следећи ће бити лакши од претходне. Затим њежно, користећи четку или аирбрусх, обојите све ситне детаље.

Основни услов у овом случају није журба јер је цена грешке веома висока.припрема површине

Бојење даје добар резултат, а створени слој изгледа привлачно само када се, уз употребу добре боје, задовоље захтјеви за припрему материјала. Различити премази морају бити припремљени на посебан начин, али први корак је увек пажљив преглед. Побрините се да је бивши слој за бојење заиста јак, метал ће вам помоћиспатула Ако не уклони стари премаз, мораће се уклонити, понекад је потребно користити специјалну бртву.

Важно: брусни папир је у овом случају неучинковит.


Да бисте обријали оригинални материјал, а затим и боју, требали бисте је полирати дуго времена, са много прашине. Немојте почети са ношењем завојнице од газе, већ респиратора. Од врата, зидова и других површина, морате уклонити сваки нокат, други носач, ако не постоји таква прилика - уроњен је што је више могуће у материјал. Водите рачуна о свим производима за заштиту од рђе са антикорозивним испирањем.

Наношење акрилне боје на бетон је сасвим могуће, али прво га је потребно полирати јер је сама површина груба на додир.

Напомена: само потпуно суви бетон се може обојити.Ако треба да возите четку на шперплочи, морате уклонити прашину и пиљевину. Као иу претходном случају, површина мора да се добро осуши, у супротном постоји велики ризик да ће се лим промућкати. Јефтине сорте не само меље, већ и увијек осхкуриват.

Дешава се да је потребно наносити акрилну боју на пластичне ствари. Пластични производи се увијек морају опрати и одмашћити, испарити контаминацију у посебној ћелији.

Ако је било потребно фарбати иверицу, или наносити акрилну боју на влакнасту плочу, прво уклоните све пукотине, огреботине и пошто су шавови даље заптивени. Као и увекослободите се свих масних трагова, коре и мрља.И пре него што насликате креч, то се провјерава, посебно се огреби како би се утврдила снага. Када сте приметили штету или открили суптилност покривања, боље је да одбијете свој план.

Пјена је добро обојена модерним бојама; али ће морати да уклони прашину, паук и друге загађиваче, ако то није нови материјал и претходно инсталиране блокове и декоративне производе. Било који технолошки шав, било који спој између блокова пажљиво схпаклеву, ако је потребно, запечаћена с посебним рјешењима. Препоручује се наношење пене у два или три додатка.


Важно је: бојати топле батерије за грејање ни на који начин, не само да штетно утиче на својства премаза, већ и пријети опекотинама. Површина се припрема на исти начин као иу другим случајевима када се ради на металу или пластици.


Посебан случај је обојеност акрилних опека. Главни материјал се темељно третира антисептичким лијековима како би се избјегла појава гљивичних колонија.

Треба имати на уму да је могуће зидати циглу не раније од 12 мјесеци након завршетка радова на изградњи или поправци.


Наношење акрилне боје на стакло је потпуно дозвољено. Али прво, неопходни производ се пере и чисти (уклања се маст). Након прања, остаци влаге се уклањају чистом, сувом крпом, без ослањања на природнуиспаравање


Завршава наш преглед припреме за сликање тапета. Површински рељеф је обрнуто пропорционалан одговарајућој величини пилота у кориштеном ваљку. Подна облога је заштићена картоном, органалитом; нежељена заштита филмских слојева дрва за дуго времена. То је планирано и платбандс ће спасити боје траке.

Да би се површина разложила без развода, довољно је испунити сва горе наведена правила и нијансе.

Пример

Да би се гарантовао дрвени улични зид помоћу воде на бази воде, неприхватљиво је само уље. Препоручујемо да се земљиште користи само од познатих произвођача - његова цена је у потпуности оправдана.

Алати и материјали

Прави део успеха у коришћењу акрилних боја зависи од коришћеног алата. Један ваљак ће га ограничити, потребно вам је најмање два - са скраћеном и продуженом или телескопском дршком.

Поред ових адаптација, основни сет ће нужно укључивати и неколико пикова, који се разликују по дужини, широком филму и обојени врпци.

Шиљак боје је потребан само за рад на великој површини.


паинтинг

Акрилни премаз дрвених површина се врши хоризонтално. Зид, фасада или плафон, као и под су осликани од угла. Када треба да направите слој боје на дрвету који сам користио у намештају или у декоративном предмету, обојите једну ивицу.

Погодностспрејеви - не заборавите да их треба уредно возити, на истој удаљености. Акрилна боја се добро осуши, а да би се брзо осушила, прилично обична, могуће је наносити ваљке за боју танким слојем.

Ако немате искуства у професионалном сликању, употреба сикатива се не препоручује.

Какав лак за покривање?

Зависи од врсте заштићених производа - дрво је прекривено лаковима за намјештај, природним подним паркетом, вртном гарнитуром за јахте. Уљани магацини савршено се приказују у обради дрвета, али се суше веома дуго. Алкидни лак се мање истроши и не толико влажан, брже суши. Акрил служи онолико колико омогућава микроклими у просторији.

За више информација о врстама и примени паинтбалл-а, погледајте следећи видео