Како изоловати под помоћу експандиране глине? За и против изолације подова у дрвеној кући, критике

Топлина у кући увелико зависи од стања пода. Хладни под може да апсорбује од 10 до 15 процената топлотне енергије коју производе грејачи. Стога, током изградње, овај елемент дизајна треба темељно изолирати.

Одличан тип грејача је глина. Ако не знате како да га користите у ту сврху, препоручујемо да прочитате овај чланак.

Мало историје

Појава глидита је због разбијене цигле. Почетком прошлог стољећа, индустријска производња црвене опеке. Када је трајање топлотне обраде повећано или је температура премашила дозвољено, цигла је изашла из увијеног, проширеног. Не-кондензација је дробљена и коришћена као пунило бетона.

Ако у нашој земљи није постојао понор цигле који није био погодан за градњу, онда су у Америци специјално направљене порозне глинене плоче. И користили су их на исти начин као и наш брак.

Тридесете године КСКС века биле су обележене чињеницом да је ова технологија надограђена. Совјетски инжењер је предложио да се направе мале порозне фракције одједном. Гранулати глине су подвргнути топлинској обради у ротационим пећима. На њиховој површини појавио се чврсти слој. Грануле су биле од малог значаја, јер је унутра било много струјања ваздуха. Дакле, постојала је експандирана глина.

карактеристике материјала

За домаћинства, глина је једноставно неопходна. Користи се у уређењу система за одводњавање, постављају се вртне стазе које се користеландсцапе десигн. Али, пре свега, овај материјал је познат као првокласни грејач.

Порозне грануле, у зависности од величине, подељене су у три групе:

 • Мале од 5 мм до 10 мм су главне компоненте блокова керамзитобетоне. У грађевинским радовима погодни су за постављање подне облоге.
 • Средње величине 10 до 20 мм користе се као подни гријач и подни прекривачи у приватним кућама.
 • Највећи од 20 мм до 40 мм прелазе у подну изолацију у подрумима и гаражама.


У форми и структури, материјал има три варијанте:

 • Керамзит шљунак, Карактеристичне карактеристике - порозност и округли облик. Величина куглица варира у распону од 5 до 40 милиметара.
 • Клејдитни песак. Величина честица не прелази 5 мм. Састоји се од остатака шљунка. Користи се као пунило за цементне малтере и ултра-лагани бетон.
 • Крш. Димензије су сличне шљунку, али се честице одликују присуством углова, чипова, рупа. Испоставља се приликом исецања превеликог шљунка. Долази да попуни светли бетон.

За и против

Гранулирани расути материјал има многе предности. Најважније је вероватно однос показатеља квалитета и вредности. Нажалост, то није било без недостатака. Дакле, можете чути мисли о и против употребе.

Неоспорне заслуге експандиране глине:

 • Добра својства топлотне изолације. Глина, од које се прави глина, је у стању да одржи топлину. После пенеФормира се зрак испуњен зраком, због чега је топлотна проводљивост значајно смањена.
 • Мала тежина. Упркос чињеници да се код изолације грађевинских конструкција глајдит излије са прилично дебелим слојем, оптерећење на бази његове тежине је мало.

 • Једноставан за употребу. Рад са материјалом не захтева посебне вештине и употребу специјалне скупе опреме.
 • Незапаљивост. Цлаидите не гори. Када се загрева, не емитује токсине и непријатне мирисе.
 • Неприкладно за глодавце и инсекте. Гријач се неће срушити од напада разноврсних бића.


 • Отпорност на загревање и хемикалије. Грануле не уништавају на врућини или хладноћи, не губе топлотну изолацију приликом интеракције са кућним хемикалијама.
 • Звучна изолација. Заједно са својствима гријача, експандирана глина значајно смањује продор буке.
 • Екологија. Апсолутно безопасан за људе и кућне љубимце.
 • Трајност. Керамзитоваиа јастук у складу са правилима полагања може трајати и век!
Оштећења грејача се испољавају током инсталације. Да би се постигао жељени резултат, грануле су сипале дебели слој - од 10 до 40 цм, у овом случају, строп постаје много ближи поду, што није увек пријатно, а понекад једноставно неприхватљиво.

У одсуству или оштећењу чврсте љуске унутар гранула влаге продире. Сирова глина је неприкладна за употребу, и исушује се веома дуго. Да би се спречила апсорпција влагеизолатор током инсталације ће узети додатне материјале: хидроизолацију одоздо и парну баријеру преко изолације. Непоштовање правила ће довести до продирања у грануле влаге. Онда се глина запуши, тежина ће се повећати, и она ће се ширити на местима. Корисна својства нестају.


Карактеристике слагања

Постоје три различита начина да се користи грануларни грејач.

Најсуши пут је најбољи у дрвеним кућама. Шљунак је помешан са керамзит пијеском и сипан у празнине између заостатака. Због различите величине честица простор је испуњен што је могуће чвршће. Недостатак одобрења гарантује поуздану изолацију. Сува метода је најбржа. Он тјера људе без искуства, не кошта много.

Мокра метода је везана за три компоненте. Два дела песка су помешана са једним делом цемента и три дела експандиране глине. Смеша се добро помеша са водом и сипа се добијени раствор на поду. Присуство у колекцији порозних куглица обезбеђује изолацију подова.

У помоћним просторијама се користи слична технологија: гараже, радионице, шупе. Метода је радно интензивна и скупља у односу на суву.


Комбинованим поступком, суве грануле су обложене само цементним малтером. Тако добијте чак и чврсту површину. Након сушења направити комплетан естрих.


Да би се темељ, под, плафон или плафонски изолирали глиненом плочом, користе се сличне технологије. Првоизравнавајућа тла, на којима се планира сипање керамзита. Затим се поставља хидроизолација, то може бити полиетиленски филм или други ролни материјал који не пропушта влагу. Да би хидроизолација постала интегрална, спојеви су пажљиво лепљива трака.

Дебљина слоја топлотне изолације зависи од конструкције пода. Што је слој дебљи, то је боља изолација и више топлоте у просторији. Понекад висина попуне треба да буде ограничена на суму заостајања, понекад зависи од већ постојећег улаза, када додатни центиметар постане баријера за врата.
У великим подручјима је тешко осигурати уједначено учење експандиране глине. Проблем се решава постављањем дрвених шипки или лагуна. Застоји су поравнати са нивоом у хоризонталној равни. Затим се поставља хидроизолација. На њега сипати грануле. Ниво се користи више пута, али сада за правилну дистрибуцију растреситог производа дуж линије хоризонта. Ако експандирана глина оде испод естриха, горњи слој се пуни цементним малтером. У поступку сувог полагања, парна брана се поставља на врх, на пример, пергамент.

За загревање димњака потребно је подићи одговарајући облик кућишта цеви. Дно треба да буде густи негориви материјал, на пример, плоча од азбестног цемента. Цлаидите се убацује у простор између димњака. Горњи део кућишта је покривен поклопцем од истог материјала какав је.

изолациона технологија

Са свим сличностимаслагање расутог материјала има неке одличне карактеристике.

на земљи

Приземље је погодно за гараже и подруме. Зими такве просторије неће бити превише хладне ако обавите одговарајући посао.

За лечење пода на земљишту, уклоните плодни слој, равнајте земљу и темељно је збијете. На кованом подручју улијте слој дробљеног камена и песка. На тај начин долази до додатног изравнавања површине.

Висока хидроизолација подземних вода ће заштитити хидроизолацију. Треба га ставити на припремљени јастук. Тада се глајдит сипа и поравнава тако да је висина цијелог подручја јединствена. Фиксирање горњег слоја се врши импрегнацијом са цементним малтером. Следећи је слој парне бране.

Завршава изолација тла са ојачаним дренажом за цемент. По жељи, може се ставити на даску након што је потпуно суха.


дуж лагуна

Трупци са изолацијом од глине су двоструки. С једне стране, погодно је изравнати пуњење, ас друге - служе као основа за груби под.

Обложена гранулирана фракција се полаже на бетонским подлогама. Прво, радни простор се ослобађа за чишћење бетона. Било које мрље су елиминисане. Пукотине се премазују отопином, спојевима и кутовима ако је потребно замагљено. Лагови су претходно третирани антисептиком, а затим су углови причвршћени за базу. У том случају, горње границе дрвених водилица приказане су у једној хоризонталној равни.


Асможе се користити хидроизолација:

 • рубероид;
 • полиетилен;
 • Полимерне мешавине;
 • Битуменски китови;
 • Гумена гума.Бетонска површина и заостаци, као и зидови дуж обима простора су на висини која је нешто виша од висине дрвених дијелова. У случају бетона за течне гуме, за најбољу гаранцију приањања. Ако се користи филм, он се причвршћује на хефталицу за шипке. Изолатор пада у синусе, тако да нема слободних места, а висина је свуда иста. Покривена парна брана од експандиране глине. Затим је инсталиран претходни кат, а завршетак је такођер на њему.

На балкону

У суштини, балкон - то је ограђена армиранобетонска плоча. Стајање на бетонском поду је неугодно чак и током лета. Власници станова често одлучују о изолацији балкона. Лагане грануле су погодније за ову сврху боље од осталих гријача.

Није потребно поравнати земљу. Главно је да нови секс нема никакву склоност. Да бисте то урадили, бетон, прекривен изолацијом, инсталирајте трачнице. Светионици се могу причврстити на плочу малтером или гипсом. Удаљеност између паралелних шина не би требало да пређе дужину правила. Што је корак између светионика мањи, то је лакше обавити посао.


Висина топлог слоја је једнака сигналима. Готов јастук је испуњен цементном композицијом. Након стискања одозго направите пуну подлогу. Опционално на лођи и на затвореном балкону на врху кравате може битидрвени под.


У дрвеној кући

Цлаидите се широко користи у приватном сектору. И то није изненађујуће, јер је материјал толико непретенциозан да власници кућа раде са њом сами.

Цлаидите загрева подове првог спрата и поткровља. Гранулирани материјал се користи за подно гријање у парној соби, остави и стамбеним просторијама. У другом случају, важно је осигурати да прашина настала током шљунка не продире у просторију.


Камена или бетонска зграда је изграђена на темељима и има подрум или подрум. У таквим зградама, подови се не загревају стално. У оквирној кући која је изграђена на шрафовима, без топлинске изолације, немогуће је живјети. Да би се обезбедила удобност у сличној структури мораће да ради.

Средства која се уштеде на темељима темеља треба темељито изолирати. Као хидроизолација овдје не треба бити најједноставнији кровни материјал или полиетилен, већ сувремени поуздани грађевински материјали. Парно-пропусне влажне и отпорне на ветар мембране ће бити одлична заштита од негативног утицаја. Остали радови се изводе слично као и остали типови подова. Исто тако, за исте радове на изолацији пода потребна је дрвена дрвена кућа.


Рецензије

Они који још нису сигурни у могућности керамзита, вреди прочитати рецензије. Корисници користе цлаидите као подни гријач у гаражи. Због тога не самоунутра постаје све топлије, али аутомобил остаје у одличном стању дуже.

Они који су се попели на под у стамбеној згради кажу да је дошло до значајног смањења трошкова гријања, иако би се површина за гријање могла повећати.

Употреба глина за изолацију подрума омогућава да се радни предмети држе што дуже, упркос чињеници да се зими на екстремно ниским температурама може уочити на термометру.

Добри примери и опције

Мокро полагање експандиране глине значајно олакшава рад на подовима са великим разликама у висинама. У овом случају, грануларни пуњач бетона значајно смањује оптерећење третиране површине.

Истовремена употреба гранула различитих величина (великих расута са малим) доприноси продирању честица гријача, чак иу тешко доступним мјестима.

У стамбеним подручјима, када је под прекривен глином, увијек се користи комбинирана метода. Јачање горњег слоја цементним калупом спречава продирање најмањих честица грејача у ваздух. Непоштовање овог захтева може довести до респираторних болести.

Цлаидите - велики топлотни изолатор. Лак је и јефтин, нетоксичан и издржљив. Ове особине се не могу игнорисати. Због тога ће гранулисани грејач бити тражен и увек потребан.

Како опремити под од лође с експандираном глином, погледајте сљедећи видео.