Како изоловати под на балкону: 4 главна материјала за рад

Након завршетка загријавања пода на балкону, можете га учинити удобнијим и удобнијим.Када почети подну изолацију на балкону? Ово питање је веома често заинтересовано за станаре. Загревање пода није процес који захтева много посла, најважније је да се подигне одговарајући материјал како би се обезбедила топлотна изолација. Ако то урадите по први пут, треба да се консултујете са стручњацима и следите њихове препоруке. Још једна важна нијанса је да подно грејање на неизолираном балкону је бесмислено и бескорисно.

Подно грејање на балкону: изаберите материјал

У овом тренутку, тржиште представља велики асортиман материјала који ће помоћи да се оздрави под. Оно што је погодно за овај посао је свакоме посао. Да бисте разумели детаље, потребно је да се упознате са материјалима за изолацију.

При избору материјала за подно гријање на балкону потребно је узети у обзир његову величину и намјену

Постоје 4 врсте:

  1. Први материјал који може адекватно одржавати температуру је минерална вуна. Полагање овог материјала не одузима много времена, а истовремено се ради веома лако. Али у исто време, такав закључак захтева додатне акције, као што је хидроизолација. То би требало прво да се спроведе. Ова мјера осигурава заштиту минералне вуне од влаге. Следећи корак ће бити уградња дрвених трупаца и полагање минералне вуне. По завршетку радова изводи се инсталација парабеарера, а трупци се набијају даскама. На завршеном подуможете обрадити.
  2. Најпопуларнији материјал за подно гријање на балкону је пјена. Многи корисници тврде да је пена боље загрејати балкон од било ког другог материјала. Можете га ставити на неколико начина. Први је исти као код минералне вуне. Једина разлика је у томе што се пјена мора мијењати величином резањем, а спојнице пухати монтажну пјену. Друга опција укључује кошуљицу, затим положите три слоја рубероида, пјене и парне бране. Све је то прекривено цементним омотачем.
  3. Материјал Фооплек, који се појавио на тржиштима не тако давно, је најлакши, јер су његове плоче једноставно сложене на поду и осигуране вијцима. Једини услов за његово полагање је савршено глатка радна површина.
  4. И последњи материјал, који се такође појавио на тржиштима не тако давно, је пенофол. Његово слагање се може вршити директно на бетону. До данас је ово најквалитетнији материјал, чији су произвођачи одговорни за одржавање температуре на дуже вријеме.

Асортиман материјала није тако мали. Са чиме ћете тачно радити, одредите временом.

Самопоправљиви под на балкону

Након што сте прочитали сваки од материјала и сазнали начин њиховог зидања, можете разумјети и како да загријете балкон властитим рукама. Наравно, можете почети да гледате специјалне видео записе за почетак и погледајте следеће инструкције.

Одлично решење је изолација балкона уз помоћ минералне вуне

Процес изолације је следећи:

  1. Прије укључивања у рад, под на балкону мора бити пажљиво припремљен. У ту сврху се уклањају стари премази и површина се чисти. Затим, под се протрља влажном крпом и очекује се сушење.
  2. Процена стања површине. Ако постоје пукотине, потребно их је проширити и затим затворити цементним малтером. Запамтите, све мале пукотине смањују топлотну изолацију, без обзира на то како је премаз направљен.
  3. Након сушења површина је покривена хидроизолацијом.
  4. Прегледајте површину на спојевима плоча и третирајте их монтажном пјеном.

Ови моменти припремају под на балкону за даљи рад са материјалом и дораду. Ова упутства треба третирати пажљиво, јер зависи од ових корака, у пуној мери или у мери у којој ће изолација функционисати.

Поузданост и једноставност: подно грејање на балкону са експандираном глином

Материјал који се најчешће користи у раду са балконима је глина. Има много позитивних страна, невероватну једноставност у процесу изолације и одличне сопствене карактеристике.

Цлаидите је довољно лаган, издржљив и савршено држи топлину дуго времена.

Цлаидите има одлична термоизолациона својства, па је погодан за изолацију балкона.

Да би се овај материјал ставио у све потребне металне профиле, песак, цемент и сам материјал. Прво, профил се поставља хоризонтално и причвршћује на вијке. Следећиглајдите заспи док се цела кутија не напуни. Одозго се излије цемент. И последњи корак је обрада површине, материјал по дискрецији власника.

Кашњење монтаже: подни грејач на балкону

Зашто је заостајање потребно? Пошто неки материјали имају ниску густину, застоји помажу да се значајно смањи притисак на њих током примене.

Ако се користи фолијски грејач, на материјалу се уграђују заостаци. Између њих се постављају и други материјали.

Пре постављања каше, ставите мембрану која ће извршити функцију хидроизолације. Да бисте уштедели новац, можете користити дебели полиетилен. Затим изрежите шипке, које се обрађују посебним ватроотпорним раствором, и уклопите у ширину плочице.

Помоћу монтажне пене можете поставити заостатке на балкону

Глина, која је обложена шипкама, помаже да се поравна цијели систем. Ако постоји потреба, испод ових заостатака се постављају мале шине.

Висина целог система треба да одговара термоизолационим панелима. Такође је веома важно осигурати да ниво топлог пода не прелази праг.

Да бисте причврстили трупце можете користити саморезне вијке, а ако постоји потреба за монтажом на зид, користе се ламеларни носачи који ће створити трајнију конструкцију.

Подно грејање на балкону сопственим рукама (видео)

Рад на изолацији пода на балкону је веома важан и користан. Гдје не на балкону, можете дисати свјежеваздух, док се не боји да се замрзне. Радећи овај посао властитим рукама није тако тешко као што се на први поглед чини. Будите стрпљиви, прочитајте све потребне инструкције и почните, и будите сигурни да ћете све то извући.