Како изоловати кућу од цигле напољу? детаљно анализирамо

Прије него што је потребно унапријед изолирати циглену кућу методама и материјалима за загријавање. За практичност, можете направити прелиминарну прелиминарну процену. Истовремено, најбоље је провести неко вријеме и пажљиво размотрити неколико опција. Тако ће бити могуће одабрати најпрофитабилнији и најефикаснији пројекат.

Кућа се може загријавати и за вријеме монтаже и за вријеме када се кућа дуго користи. Најефикаснија и најјефтинија је топлотна изолација циглене зграде у фази изградње или ремонта, али у складу с тим и није увијек прихватљива. Избор оптималне опције зависи од више фактора.

Поређење различитих метода

  • Изолација током изградње или ремонта. Приликом изградње зграде, размислите о квалитетној изолацији. У овој фази је погодно спровести многе радове, неки ће и даље бити недоступни или ће постати много радније. Већина радова захтева посебна знања и вештине и има много нијанси, тако да ако радите сами, потребно је претходно проучити технологију и припремити се.
  • Спољна топлотна изолација. Има своје предности, али постоје бројни недостаци. Ако волите изглед цигле, а префабриковани зид изгледа прилично елегантно, онда ова метода није погодна, јер ће изглед фасаде дефинитивно променити. Поред тога, спољни рад је сезонски. Извршење спољних радова може бити одложено због лошег времена. Чак и због чињенице да су материјали ипремази се експлоатишу у неповољним условима, потребно је користити стабилније и сходно томе скупље грађевинске материјале. Главна предност је трајност под условом да је правилно инсталирана.

Изолација циглене зграде током изградње

У току монтаже могуће је поставити гријач у зид. Из тог разлога се између пола зида причвршћених пинова ствара посебна комора. Затим се напуни компонентама за топлотну изолацију. Може бити глина, синтетичка пена и минерални изолатори и други. У овом случају, морате одабрати најтрајније материјале. Упркос чињеници да су ефекти медија на унутрашњи пуњач сведени на минимум, њихова замена је практично немогућа. Стога је једна од најбољих опција за такве потребе цлаидите. Он је прилично јефтин, има одличне перформансе (ниска топлотна проводљивост, мала тежина, негоривост) и практично нема ограничења у животном веку. То можете урадити и ако одлучите да поставите циглу која се већ гради у оквиру великих поправки.

Избор материјала за топлотну изолацију

Прво, неопходно је разумети како ће изолација циглене куће изнутра и извана бити најефикаснија. Да бисте то урадили, упоредите различите врсте изолационих материјала. Избор доброг и погодног топлотног изолатора је изузетно важан.

Материјали који се користе за топлотну изолацију:

  • Минерална вуна. Базалтно влакно се полаже у посебну кутију, након чега се затвара вањским украсом. Прос: јефтин, еколошки,Незапаљив, погодан у транспорту, не захтева поравнање зидова пре монтаже, не повећава значајно оптерећење темеља. Недостаци: недовољно издржљиви, са благим кршењем парне баријере значајно губи своја својства и постаје неисправна.
  • Проширена полистиренска пена или пјенасти пластични панели. Могу се полагати иу кутије, или полагати на зид, након чега се прекривају гипсом и декоративним премазима. Професионалци: Плоче су лагане, не дају велико оптерећење на темељ, релативно лако се инсталирају, универзалне, високе звучне изолације. Против: потребно је поравнати зидове прије уградње, запаљиви, при изгарању могу емитирати штетне твари, не еколошки, захтијевају посебне увјете кориштења, прилично крхке, имају ниску паропропусност,
  • Екструдирана полистиренска пена. Синтетички материјал, сличан по својству пени, мање је популаран. Професионалци: високи показатељи топлотне и звучне изолације, лагани, не подложни дјеловању гљива, корозије и трулежи, издржљиви. Против: висока запаљивост са отпуштањем отровних материја, стварајући ефекат стаклене баште, прилично скуп.
  • Топлински изолациони малтер. Може се наносити, као ручни алат, и специјалне пиштоље за прскање. Треба напоменути да спољни слој завршног материјала мора имати довољан степен заштите од влаге. Професионалци: Не захтева темељну припрему зидова (потребан је само први слој, примењују се светлосни сигнали), што доводи до практично једнаке површине, запаљивости,нетоксичност, еколошка прихватљивост. Мањак: због велике густине значајно повећава оптерећење зидова и темеља, у случају неправилног постављања може врло брзо постати неприкладно, могућност наношења само малог слоја на вријеме, потреба за додатном заштитом од влаге.
  • Гријачи плута. Није погодан за вањске радове, боље је загријати зидове куће изнутра. Професионалци: еколошки, природност, висока звучна изолација, недостатак ефекта стаклене баште. Против: опасност од пожара, предиспозиција за труљење, могу бити оштећени штеточинама, краткотрајни.
  • Гријач на напухавање. Погодан за изолацију зидова, кровова и подова, када су сви пројекти већ подигнути и њихово уклањање је немогуће или непожељно. Често се користи за изолацију подова, јер је потребно само створити релативно малу рупу како би се попунила празнина између заостатака.

Спољашња изолација зидова

Да би се одлучило шта је боље изоловати кућу од цигле извана, треба узети у обзир неколико различитих материјала. Свака од њих има своје предности и недостатке, тако да је за сваки појединачни случај потребно направити избор на основу индивидуалних карактеристика зграде. Такођер, при одабиру узети у обзир климатске увјете, дебљину зидова и структуру кориштене опеке, врсту зидане конструкције, сустав гријања, прорачун. Не треба да проклињете и мокру и паразитацију. Одлука о томе како уредно изолирати циглену кућу извана узима се појединачно, јер не постоји дефинитивно универзалан начин.

Постоје триглавне методе спољне изолације: оквир (ветлируемии фасада), изолација са материјалима панела, примена топлотно изолационог малтера.

Унутрашња топлотна изолација

Да би се зид од опеке изоловао изнутра, неопходно је изабрати материјале који су еколошки најприхватљивији. Поред тога, они би требали бити најмање запаљиви, јер се већина жица, мрежних каблова и других комуникација врши унутар кутије испод гријача. Утичнице су у сваком случају згужване унутар зида и жице су у контакту са материјалом за пуњење. Стога је избор високо испарљивих материјала непожељан. Такви изолатори су погодни за случајеве када се користе на потпуно изолован начин. Можете комбиновати неколико различитих материјала, што може помоћи да се постигне жељени ефекат.

Овај чланак ће помоћи да се одреди избор како изоловати циглену кућу извана да би се одабрали релевантни материјали и методе. Пре него што почнете са радом, потражите најдетаљније инструкције корак по корак ако намеравате да радите сами.