Где купити спортске голубове

Свака особа барем једном у животу је хранила птице. Ослобадјајући их, човек осећа право задовољство и радост. Посебна пажња је посвећена плави, она симболизира љубав и мир. Раније спортски голубови називали су се поштанским птицама, доносили су људска писма, до данашњег дана многи су волели свој узгој. У свету постоје такмичења када се пуштају голубови, и они, пошто су летели широм света, морају се вратити кући. Победи тамо птица, која ће се најбрже вратити.

Ако се одлучите за узгој спортских голубова, онда морате знати како правилно уредити за њих собу. Боље ако је поткровље са вентилираним системом. Морате купити одговарајуће ћелије. Не заборавите на чишћење у поткровљу. Храњењем птица различитог зрна, у исхрани морају бити присутни сви корисни елементи.

Шта треба да буде спортски голуб

Не обраћајте пажњу на бојење птица, главно мјесто је њихово тијело. Аеродинамичке карактеристике спортских голубова сматрају се приоритетом. Врат птице треба да буде веома јак са много перја. Леђа су широка, реп је нешто дужи од крила. Перје треба да се чврсто уклопи у тело птице. Као што је свако имао времена да примети, спортски голуб није само птица света, он симболизује снагу и енергију. Сваке године се појаве нове и нове врсте голубова које привлаче љубитеље ових птица.

скринсхот_09-10-2017_191249.пнг

Купи спортски голуб на међународним изложбама

Најчешће се троше у великим градовима земље. Наши домаћи спортски голубови су веома популарни чак и међу страним голубовима. Не може се рећи да су нам страни спортисти доносили своје птице за изложбе. Купите професионалног голуба за 10.000 рубаља. Такође треба напоменути да је садржај ових птица релативно мали у новцу.

Један спортски голуб треба 35 грама хране и мало воде дневно. Лутке из великих градова суочавају се с главним проблемом - гдје ставити птице? Често, локалне власти не дозвољавају изградњу патуљка у граду, а људи се морају кретати градом.

скринсхот_09-10-2017_191411.пнг

Један патуљак може примити око 100 птица. Иначе, треба напоменути да су најбољи резултати показани од стране руских голубова, да ће победити пред страним птицама. Голуб може да прелети преко 4 хиљаде километара! Неколико птица живи заједно цијели свој живот, тако да се голуб увијек враћа у њихов голуб.

Голубог голуба можете купити не само на изложби или сајму, можете га купити путем онлине трговине или преко познатих голубова.

Узгој голубова је веома занимљива лекција, а власници дивних птица од њега добијају невероватне емоције. Да би почели радити голубове је врло једноставно, потребно је само имати мало припремљено мјесто за птице и новац за куповину почетне породице голубова.