Како хранити телад од рођења до три мјесеца

подизање теладије веома тешко и тешко занимање, у зависности од исхране, како ће расти, како ће се појединац формирати и када ће доћи до развоја. Са годинама, храна се мења, јер се телад мења. Да би се осигурало да узгајивач не направи грешке, потребно је знати од којих се производа састоји омјер телади. У овом питању принцип не функционише - што више, то боље. Потребно је знати мјеру, тако да се телад НЕ прехрањује, па ћемо у чланку размотрити питање - како хранити телад од рођења и до три мјесеца.

Такође је неопходно да се избегну оштре промене у храни. Појединци ће постати слаби и болесни.Храњење младих телади је подељено у три фазе:

1. колострум(10-15 дана након рођења).

2. Млеко(4-5 месеци након рођења).

3. после-млекарство(до 1,5 година).

Фаза лолосума садржи све неопходне компоненте за развој животиње. То се зове тако јер телад треба хранити колострумом. То је 8 пута боље од једноставног млека. Храна штити појединце од инфекција и помаже да се телад производи квалитетније и брже. Млеко је корисније од млека.

Обратите пажњу! Седмог дана, крава почиње да даје колострум ниског квалитета. И може се изједначити са обичним млеком. Први пут младо теле треба да једе 2 литре колострума, ако се не осећа добро, онда довољно и једног литра. Осим тога, производ би требао бити само од краве која га је родила! Немојте претјеривати са овим производима ако је превишемного у телу, онда ће појединац почети да пати од пробавних поремећаја.

Сваки појединац је смештен у посебан кавез. Првих 7 дана младих се хране 6 пута дневно, следећих дана - 4 пута. Први пут колострум се даје у посуди за пиће, а затим можете користити нормалну нормалну канту.

Пазите! Стила би требала бити чиста, а пијанице и хранилице стално се прале.

Након првог периода млади могу бити засађени не једним, већ неколико појединаца у кавезу. Овај садржај траје до краја друге фазе. Храњење телади до 3 месеца треба да се састоји од пуномасног млека или његове замене. Његова укупна количина зависи од сврхе узгоја телади. Одмах изаберите појединце за садржај млечних производа. Искусна стока држи да је природна замена за млеко много боља, тако да не утиче значајно на здравље младих животиња, али се материјални трошкови смањују неколико пута.

Од првих дана рођења млади могу добити замјене, као што је кисело млијеко (80 г дневно). Ако не можете да га купите, онда је кисело млеко стварно направљено од једноставног млека. Међутим, овај производ се може хранити само мјесец дана након рођења. Потребно је почети давати производ са 100 грама, а након пребацивања на 1,5 кг.

Дво-недељне особе су сретне да једу зобену кашу. Чим су стари 10 дана - можете додати и посебно сено, које је обогаћено витаминима. Од једне недеље старости, животиње се инхалирају са сено текућином. Направите га од провјерене квалитете сијена.До три месеца појединац треба да прима 1,3 кг сена сваки дан.

Не заборавите на исјецкане коријене, оне се додају у прехрану 30 дана након рођења. Љети се уводи мала количина зеленила. Пун оброк са травом је могућ само 60 дана након рођења. Ако храните телад, онда ћете добити здраве и активне животиње.