Како естетски затворити цијев за гријање у соби: 15 фотографија

Након што сте спустили цијев за гријање, могуће је знатно побољшати његов изглед, а комуникација звучника је прави непријатељ естетике. Многи не знају како лијепо украсити и побиједити цијев за гријање. Али увек можете сакрити батерије у зиду или кутији, користећи решетке да не бисте претрпели топлоту. Поред тога, добра опција је да се прикрије декор.

Маскирање цеви за грејање у зиду

Цеви, водови и грејне батерије могу се маскирати на неколико начина. Веома популарна опција је да се сакрију комуникације у зиду или на терену. У овом случају, битно је да се прије таквих радова замијене старе цијеви новим у стану. Боље је изабрати пластичну комуникацију. У супротном, постоје цурења која су прилично скупа за поправку.

За прикривање грејне цеви у зиду може се урадити сувим зидом

Редослед уградње цеви у зид:

 1. Прво, креирајте шему комуникације. У том случају, водите рачуна о пресјеку цијеви, изолацији и дебљини слоја зида, који мора бити затворен.
 2. Затим морате направити рупу у зиду. Ово је посебно продубљивање у којем ће бити размјештене комуникације. Обезбедите места за скице и теес.
 3. Затим се изолација ставља на цијев и монтира у предвиђену нишу. Комуникација треба бити осигурана сигурно, осигуравајући поуздану фиксацију.
 4. Причвршћивање цеви врши се помоћу конзола. Да бисте то урадили, у зиду направите рупе са клиновима. Они поправљају уређај.
 5. Затим, проверите ефикасност цеви.Тек након тога је била ниша.

Друга метода укључује полагање цијеви у под. Прво размислите о схеми распореда. Под је направљен у поду. Врх цеви треба да буде мало испод нивоа пода. Надаље, врши се изолација цијеви, преглед и слагање. Комуникације су затворене конкретним рјешењем. За нормалну циркулацију воде треба инсталирати пумпу.

Бетонска облога треба да буде довољне дебљине да не постане избледела када се користи.

Али скривањем таквих цеви, треба се припремити да у случају цурења буде потребно потпуно раставити под или зид. Зато је важно све ризике свести на минимум. Потребно је изабрати цијеле цијеви или минимални број спојева. Ова опција се може назвати топлим подом.

Како сакрити цеви за грејање у стану са кутијом

Кутија се сматра добром опцијом када је систем гријања већ инсталиран. Поклопац кућишта може бити пластичан, сухозид, дрво. Прије рада потребно је провјерити интегритет комуникација.

Потребни алати за инсталацију:

 • Метални профил;
 • Саморезни вијци са типлама;
 • материјал за кутију;
 • одвијач;
 • бушилица;
 • Маказе за метал.

Кутија у стану може бити направљена у било ком облику који одговара стилу собе

За почетак, направите оквир кутије. Материјал за причвршћивање се производи вијцима. У почетку, они праве ознаку локације комуникације. Узмите у обзир димензије цеви, дебљину материјала и интервал измеђузидови кутије и комуникације.

Не постављајте цеви близу кутије. Идеално оставите удаљеност од 3 цм

Затим, уградите профиле зграда. Онда фиксирајте вођице. За бушење профила користите бушилицу.

Затим монтирајте угаоне профиле. Ако размак између регала прелази 25 цм, онда треба направити додатне скакаче. Ако је висина регала већа од 150 цм, монтирајте хоризонтални џампер. Када је оквир спреман, почиње његов дизајн. Од сухозида пре инсталације уклоните посуде. Али ако се касније претпостави да је постављен, онда се овај процес може изоставити.

Зидови кутије из бочних дијелова се покрећу и премјештају на централне. Након постављања зидова, кутија мора бити украшена или украшена. Да бисте то урадили, нанесите плочице, тапете.

Ако желите да сакријете батерије, можете изградити лажни зид. Технологија извршења је слична кутији. Прво је направљен костур, затим зидови су малтерисани. Значајан недостатак таквог начина украшавања - смањење површине собе. Ако не желите да се забрљате са инсталацијом ових предмета, онда у продавници можете купити готов кутију.

Како сакрити цеви за грејање у приватном уређењу куће

Држање цеви у зиду или кутији значајно смањује топлотну снагу грејних елемената. Понекад су ове мере контраиндиковане. Због тога се декор цеви широко користи за затварање комуникација.

У овој верзији можете сигурно слушати своју машту. Главна ствар је даизлазни ефекат се складно уклапа у унутрашњост просторије. Можете једноставно да обојите цеви под шемом боја просторије.

Приликом избора декорације за грејање, треба узети у обзир дизајн куће

Захтеви за боје:

 • Механичка стабилност;
 • топлотна чврстоћа;
 • Нема токсичности.

Као декорацију можете користити јуту или конопљину ужад. Али то ће смањити топлотну снагу цеви. Можете пробати и сплит бамбус. Можете додатно одсећи гране и лишће, стварајући грану. Високо распоређене цеви могу се затворити завјесом.

Вода-дисперзија, акрил или алкидна емајл се користи за бојење комуникација.

Лакше је сакрити цијеви у фази полагања комуникација. Затим, постоји могућност да се систем монтира што је мање могуће. Такође у овом случају постоји могућност да се направи топли под.

Опције од затварања цеви за грејање

Декоративна облога може се користити на цијевима. То ће помоћи у смањењу трошкова опреме система за гријање. Понекад је то прилично економична опција.

Функции декоративних обложки:

 • држање батерија и цијеви у цијелости или дјеломично;
 • Заштитна функција од врућих радијатора;
 • Писање кутије у дизајну просторије;
 • Поједностављује негу јер батерија не капље;
 • Неке варијанте облога помажу равномерној расподели топлоте.

Цеви могу бити затворене дрвеним оквиром, претходно обојеним

Али саИзбор крајолика је важан за разматрање не само лепоте, већ и практичности. Потребно је да материјал не смањује излазну топлоту и не емитује токсичне материје током загревања. Пластика, на пример, треба да издржи дуже време да издржи ефекте високих температура. Такође је важно да материјал не мења боју или облик током рада.

Декорација не би требала бити на путу расипања топлине радијатора.

Декоративна кутија мора одговарати одређеном броју параметара када се користи. Пад не мора да заузима пуно простора, већ треба да изаберете најкомпактније опције. Причвршћивање конструкције треба да буде довољно чврсто, али треба омогућити приступ батеријама. Такође је важно да кутија није претешка.

Начини да се цијев за гријање скрати у просторији (видео)

У стану или приватној кући, цијев се увијек може уклонити из очију, чак и ако је комуникација већ положена. Устаје и радијатори се могу утопити испод стропа, у зиду или на пољу. Можете шивати комуникацију у посебној кутији. Али можете једноставно украсити цијеви, омотати око лијепе врпце или уже око њих.

Примери за заустављање цеви за грејање у просторији (фото)

)