Руббисх Ватерпроофинг Дицтионари

Битуменска полимерна мастика Рјечник је потпуно спреман за употребу са хидроизолационим малтером. Рецензије можете прочитати на нашем форуму, ау овом чланку ћемо размотрити техничке карактеристике мастика Словианка, технологију извлачења течности двокомпонентне гуме и трошкове хидроизолације Рјечник 1 квадратни метар. Карактерише га мастика формирањем еластичне превлаке након сушења, види на крају чланка видео упутство о његовој примени.

Ребраста хидроизолација Речник фирме Растер је једнокомпонентна, готова битуменско-полимерна смјеса. Технологија производног предузећа Растр константно унапређује производе, побољшава његове карактеристике и показатеље, проширује обим хидроизолације, а речник, укратко, чини све што је могуће како би се осигурао оптималан однос цене и квалитета.

Обим примене хидроизолационог речника

Славианка® мастикс се користи за заштиту од влаге метала, бетона или армираног бетона и других грађевинских конструкција. Користи се и за третман стамбених просторија са високом влажношћу из унутрашњости - хидроизолациони зидови подрума, инспекцијске јаме, купатила итд. Течна двокомпонентна гума Речник је погодан за хидроизолацију цевовода, септичких јама и других контејнера различитих намена.

Хидроизолација зидова подрума споља

Техника примене обезбеђује температурни опсег од -10 ° Ц до + 50 ° Ц, температура материјала треба да пређе + 15 ° Ц. За практичност мастикса то је могућеразблажити органским растварачем до жељене конзистенције, али не више од 20% укупне тежине смеше. Разблаживање течне гуме преко 20% погоршава техничке карактеристике резултирајућег водоотпорног филма на третираној површини.

Опис битуменског хидроизолационог рјечника

Хидроизолација отпорна на влагу Рјечник је битуменско-полимерна композиција црне пасте у облику пасте. Након сушења, текућа хидроизолација ствара танак слој мембране налик гуми. У процесу складиштења, могуће је формирање седимента који не утиче на састав композиције. Пре употребе, мастику треба мешати и, ако је потребно, разблажити растварачем.

Предности хидроизолационог речника:

- могућност употребе мастике на негативним температурама;
- добра својства приањања на било који материјал и високу еластичност;
- хемијска отпорност у агресивним срединама и чврстоћа резултирајућег слоја;
- висока вискозност омогућава наношење мастика на вертикалне површине.

Ограничења и недостаци мастицс речника:

- забрањено је користити битуменско-полимерне китове унутар стамбених просторија;
- забрањено је коришћење у течним органским медијима: нафти, нафтним дериватима;
- не користи се као лепак за пјенасти полистирен и материјале на бази;
- забрањено је наношење површине на неочишћену од прљавштине, прашине и мрља од масти.

Хидроизолациони речник: карактеристике, проток по м2

Све предности и недостаци хидроизолационог рјечникаРазмотрено, остаје само да се дода да произвођач задржава право да промени техничке карактеристике течног гуменог речника и технологију његове примене без најаве, у циљу побољшања перформанси производа. Произвођач није одговоран за било какве недостатке који су настали као резултат кршења упутства.

Хидроизолациони речник: техничке спецификације

  • топлотна отпорност на 140 степени Целзијуса;
  • Вискозитет материјала од 140 мм до 180 мм;
  • Продужење материјала при прекиду до 1000%;
  • Густина при распаду до 1,5 МПа;
  • Температура коришћења од -10 до + 50С.

Техническе карактеристике хидроизолационог рјечника

Радове треба обављати у добро проветреним просторијама, далеко од извора ватре или на отвореном, јер су у мастикс укључене запаљиве супстанце. Ако ударите у мастик на кожу, потребно је уклонити састав тканине, а затим га испрати водом и сапуном. Технологија примене забрањује употребу битуминозних китова у дневним собама.

Хидроизолациони речник: примењена технологија

Практичније је наносити мастикс на вертикалну површину ваљком, четком или спрејом. На хоризонталној површини, на примјер, приликом хидроизолације равних кровова, могуће је сипати мјешавину с накнадним заглађивањем на површину крпе или лопатице. Темељи који захтијевају пуњење тла могу се покрити прашином након сушења мастике, како би се избјегло оштећење слоја.

Хидроизолација темеља битуменоммастиц

Припрема површине пре наношења мастике

Као иу случају самопримене траке за глетовање, технокол очистити третирану површину од прљавштине, рђе, мрља од масноће и сличних загађивача. Ако је потребно, поправка се врши, сви чипови и пукотине на површини бетона се полажу прије наношења мастикса. Тада се површина осуши и нанесе на њу мастиком са четком или спрејом.

Ако је потребно, други слој изолације се наноси на осушени први слој. Дебљина готовог слоја не смије бити већа од 2 милиметра. У топлом времену се наноси мастик за 4-5 пролаза, слојева не више од 0,5 мм. Један сат након што је премаз супротан киши, али завршно време полимеризације зависи од материјала базе, временских услова и дебљине хидроизолационог слоја.

Хидроизолациони речник: цена по м2

Просечна потрошња мастикса Славианка® на 1 м2. када се ствара слој дебљине 1 мм је око 1,39 кг /м? (1.39 килограма готове мешавине на 1 квадратни метар третиране површине). Да бисте прецизно израчунали потребну количину материјала, користите калкулатор трошкова за хидроизолацију на нашем сајту. Затим гледајте видео, цртајући течну двокомпонентну гуму на равном крову.

Видео. Кровна хидроизолација помоћу МАТЕРИЈАЛА