Како да загрејем врата својим рукама?

С појавом хладноће, постоји потреба за топлинском изолацијом њиховог стамбеног простора, а на првом мјесту многи мисле како изолирати врата за зиму. Модерне конструкције врата се продају са пуним спектром изолације, али не увијек бесплатним алатима који вам омогућују да замијените стари дизајн. Често су улазна врата и прозорски отвори узрок губитка топлоте.

Грађевински материјали за изолацију

Загревање врата даје следећу могућност:

 • да уклони пропух, дува и минимизира пренос топлоте;
 • повећати буку у стану;
 • побољшање изгледа долазне групе.

Важно је напоменути да је лакше изоловати улазну групу станова од хладноће, ваздуха на улазу у топлију улицу. Што се тиче приватне куће, ствари су много компликованије. Дизајн улаза у овом случају одваја хладни зрак од улице од просторије која се зими грије. Који гријач ће боље стати на врата?

Технологија топлотне изолације, иста у оба, иу другим случајевима, разлика у коришћеном гријачу.

 • целуларни картон. Руски произвођачи производе овај материјал у унутрашњим вратима, како би побољшали звучну изолацију. Произвођачи из Кине успевају да изолују овај материјал, јер је то најјефтинији изолатор;
 • пена за намештај - по први пут је овај материјал први пут коришћен за загревање улазних група. Радите с њимгрејач је врло једноставан плус има ниску цену, флексибилност и еластичност, има задовољавајуће звучне изолације;
 • пјена је најпопуларнији и најефикаснији материјал за изолацију улазних врата. Је скупа, има одличне карактеристике изолације и загревања од буке и једноставну инсталацију;
 • пјенасти полистирен - поузданији је од пјене, иако има исте особине. То се постиже високом густином материјала. Изолација се показала квалитетнијом. Вриједно је материјала мало скупље пјене;
 • полиуретанска пена је новина на грађевинском тржишту. Упркос високој цени, материјал се све више користи за загревање врата, испуњава сваку шпатулу унутар гвоздених улазних врата;
 • минерална вуна - материјал који може загрејати врата у стану и дрвеном и металном због чињенице да је врло флексибилан. Једини нијанс, када инсталирате минвати треба инсталирати парну баријеру. Материјал је хигроскопан, док хидратација губи своја својства, стога не одговара изолацији врата у појединачној структури;
 • дермантин - овај материјал се користи за декорисање грејача који се користи за топлотну изолацију и односи се на тапацирање.

Сет за загревање

Ако немате времена да израчунате потребну количину материјала и његов избор, можете купити спреман сет који нуде произвођачи материјала за загријавање за зиму, а то укључује:

 • пенаста гума;
 • гума за заптивање,монтиран је на ободу конструкције и спречава појаву промаје;
 • дермантин, тапацирунг који се користи приликом украшавања изолованих врата у приватној кући или кућици;
 • украсни каранфилићи.

Куповином овог комплета можете загрејати врата властитим рукама или направити малу поправку.

Како самостално изоловати врата у земљи

Ако узмемо у обзир технологију изолације улазних врата у кући, треба напоменути да ће се изолација изводити у два смјера губитка топлине:

 • крило врата, главни извор губитка топлог ваздуха из просторије за грејање. Гвоздене конструкције носе више топлоте, а дрво мање;
 • контурна врата. Ако сусједство тканине није густо, онда се пропуштају већи дио топлине.

Врата се можда морају изоловати према упутствима датим у наставку.

Топлотна изолација крила врата

Технологија изолације зависи директно од материјала од којег је тканина израђена:

 • за топлотну изолацију металних врата, потребно је да се шупљина напуни крпом са добрим материјалом грејача. Прво, морате отворити платно и уклонити картон, често кориштен у кинеском дизајну. Други корак је попуњавање шупљина вуном или пјеном.

Ако се користи минерална вуна, роштиљ је неопходно претходно монтирати, јер се без њега материјал може склизнути. Приликом наношења пене треба је исећи на комаде жељене величине и залијепити на платно.било који монтажни лепак. Све шупљине и прорези између слојева треба да буду затворени. Чим се заврши полагање гријача, структура је обложена плочама од ПВЦ-а или МДФ-а. Са економичнијом опцијом, можете примијенити плоче од влакана.

Гријач за врата треба одабрати једнако димензијама производа. Ако је материјал дебљи, настају непредвиђени трошкови - за куповину и замену браве.

 • Дрвене конструкције су топло изоловане меким гријачем, јер га је немогуће ставити у крило врата. Због начина на који се врата отварају, изолација се врши интерно или екстерно. Главни захтев ће бити - изолација врата не би требало да омета отварање.

За топлотну изолацију на дрвеном монтираном плашту за врата, у случају минералне вуне, на врху је потребно положити филм, искуцати мрежу дермантином. Треба га приковати на платно украсним ноктима.

Да би се унутрашњост врата изоловала, могуће је користити пенасту пену, која се монтира са унутрашње стране мреже, због чега ће се приказати топлота.

изолација рупе

Није могуће постићи потпуну топлотну изолацију улазних врата загријавањем само крпе за врата, тако да ће друга фаза бити изолација кутије.

Монтажа заптивке на ободу крила врата, која може бити пенаста гума, гума или полимер. Добра карактеристика је полимерна трака, њен радни вијек је много више. Трака са изолацијом од пенасте гуме ће пропасти веома брзо и гумена заптивкаће се очврснути од хладног ваздуха. Монтажа траке није тешка - само је залијепите на љепило за монтажу по ободу кутије на мјесту затварања крила врата.

Да би се запечатило добро заптивач, површина мора бити очишћена и одмашћена.

Заптивна трака можда неће дати жељени ефекат ако погрешно одаберете дебљину траке. Танак филм неће дати одговарајући изолациони ефекат, а дебели заптивач неће омогућити добро затварање крпе на вратима.

Савет! Да бисте изабрали исправну дебљину траке, урадите следеће: узмите пластелин, умотајте га у целофан, ставите између платна и прозора, затворите и отворите крпу. Добит ћете ваљак од пластелина, који ће се подударати с дебљином траке за бртвљење на вратима.

изолација косина

Погрешке у уградњи групе улазних врата често доводе до појаве хладних мостова између отвора и кутије. То је често случај ако инсталатери штеде пену или користе материјал лошег квалитета.

Да бисте уклонили мостове хладноће и промаје, морате уклонити све косине и затворити цијели простор гдје је празнина. Без пене, можете ставити минералну вуну и поставити нагиб на мјесто.

Постоји ситуација у којој нема видљивих оштећења у пени, али од пухања врата. Да бисте утврдили одакле долази промаја, морате упалити свијећу и довести је до шава, а ако пламен избије, хитно подузмите кораке да се загрије.

Монтажа других врата

Многостановници успостављају двострука врата, како би се изоловали. Овај метод се може користити иу стану иу кући. Слој зрака који се формира између платна служи као савршен изолатор, а ако се заједно с њим изолирају улазна врата, рупа и облога, тада ће се приступ хладном зраку затворити.

Препоручљиво је поставити два врата на један од прозора, тако да када изолација добије мање материјала за заптивање и изолацију врата.

У случају да мјере загријавања не помогну, морат ће инсталирати нова врата.

У притвору

Такав процес као што је изолација врата у стану властитим рукама неће бити тежак, ако строго поштујете правила топлинске изолације крила врата за зиму. ако нема времена и жеље да се то учини, онда можете позвати стручњака који ће за умјерену накнаду направити изолацију било које сложености.