Како да утишам купатило?

Планирање многих станова у зградама на крају прошлог вијека оставља много да се пожели, то јест, у смислу локације просторија за личну хигијену и одмор, постоје неке неугодности.

Танке преграде и зидови кабина купатила, посебно у кућама типа панела, практично нису у потпуности апсорбовали буку у водовима канализације и водовод, рад одводног механизма тоалета, када је купатило испуњено водом и другим звучним факторима, узнемирујућа домаћинства прекомјерним децибелима. Овакви проблеми могу се ријешити ако изведете комплекс звучне изолације купаонице.

Како изоловати звук у купатилу

Ако говоримо о елиминисању ефеката буке на скали целокупне просторије купатила, може се приметити неколико заједничких тачака, и то:

 • звучна изолација купатила - када су зидови, преграде, под и строп собе изолирани;
 • изолација опреме, посебно купатила;
 • изолација канализационих и водоводних цеви.

Уређај за звучну изолацију зидова купатила је пожељно извршити када се дозвољавају димензије просторије, будући да сам изолациони дизајн значи смањење величине зидова просторије дуж периметра.

Примарни задатак рада са зидовима је да се отклоне проблематичне области у којима звук може процурити. Пукотине и рупе се пажљиво полажу малтером или заптивачем.

Знатно цурење звука настаје кроз технолошке прикључке испод утичница и прекидача, компетентна одлука ће бити уградња електричних канала са заштитнимпоклопци специјално дизајнирани за просторије са високом влажношћу.

На грађевинском тржишту, низ савремених материјала је велики избор за било коју врсту обраде, укључујући изолацију звука. За обраду зида важно је имати на уму да је у купаоници влажност простора висока, тако да би избор материјала требао бити у корист релевантне робе, узимајући у обзир овај критериј.

У ту сврху је погодна стаклена вуна, базалтно влакно дебљине не мање од 5 мм. На поду изолационог поклопца се на претходно припремљени оквир од метала уграђују плоче од отпорног на влагу и гипсане плоче. Ови материјали нису хигроскопни, савршено су погодни за завршну обраду керамичким плочицама. Звучна изолација стропа може бити у складу са истом схемом.

Што се тиче пода, дебљина плоче са затезањем и облагањем плочицама је сасвим довољна, али по жељи се може успоставити додатна баријера у облику мембране отпорне на влагу која ће повећати отпорност на буку.

Смањење буке у цевима

Велики део буке у купатилима је последица звука у водовима, посебно канализације. Недавно су почели да замењују водове канализације на пластичним цевима. Трајност и трајност цеви - неоспорне предности, али ефекти буке покривају све предности и снагу. Дакле, у процесу замене невољно долази питање изолације буке.

Висококвалитетна звучна изолација цијеви може се обавити помоћу материјала с ваљчастом траком, на примјер, мембрана Текасе.Звучна изолација ће такођер спријечити стварање кондензације на цијевима, што ће смањити влажност у просторији. На водовима и цијелој цијеви за воду из славине тијеком инсталације можете ставити полиетиленске шкољке које се уклапају у промјер, што ће такођер смањити волумен воде у цијевима.

Звучна изолација не може да гарантује 100% смањење буке, али експлицитни кораци за побољшање ваше удобности биће урађени у успешном смеру.

изолација купатила

Било је то време када су производи од ливеног гвожђа, као резервоар за прање, били монополистички производи и украшавали купатила у пост-совјетском периоду. Сада се ситуација на тржишту водоводне опреме значајно промијенила, алтернативе масивним жељезним купкама су се декларирале као челични спремници са лаганим елегантним облицима и необичним дизајном.

Са свим технолошким квалитетима, челичне каде, као и сваки други предмет, заједно са бројним предностима, још увијек имају значајан недостатак у погледу својстава својстава. Једноставно речено, у процесу регрутовања воде детонирају се зидови и дно купатила, дајући буку. Због тога је код уградње опреме потребно направити звучну изолацију купатила.

Које су предности челика за купање

Када је у питању замена или инсталација новог купатила у купатилу, многи преферирају челични производ.

Ова популарност челика је последица неколико разлога:

 • Прије свега, то је буџетска компонента. Аналог од ливеног гвожђа у поређењу са челичном верзијом је у редускупљи, тако да када планирате поправку, овај фактор игра значајну улогу.
 • Други, једнако важан разлог за избор челика за купање је његова релативно мала тежина, што помаже да се минимизирају трошкови испоруке и уградње опреме. Маса производа вам омогућава да сами испоручите и извршите инсталацију купатила, без ангажовања професионалних мајстора.
 • Разноврсне форме посуда.
 • Чврстоћа премаза је последица цаклине, у којој се налази стакло. Одлична отпорност на ефекте агресивних медија, формирање микроструктура.
 • Способност самопрочишћавања премаза. Ова својства најновијих модела цењена су од стране многих домаћица.

Ово није комплетна листа предности производа од челика. Али, да би се свеједно расправљало, желите негативан аспект и начине за решавање проблема.

Како елиминисати буку воде за пиће

Као што је напоменуто на почетку чланка, недостатак челичног резервоара је превелика запремина када се напуни водом. Како елиминисати ову несташицу санитарног дизајна?

Постоји неколико начина на које се до данас може обавити здраво купање:

 • са пенастим полиетиленом;
 • са нормалном монтажном пеном;
 • поклопац од техничке плуте;
 • елементи изолације од буке аутомобила;
 • акрилни поклопац или облога.

Избор пјенастог полиетилена као материјала за звучну изолацију може се обавити у облику налепница за простирке и употребом посебног љепила. У првој верзији, заштитна фолија и материјал се уклањају са подлогазалијепљен за купатило.

У случају методе лепљења, лепак се наноси на плочу или директно на сам резервоар са задње стране, а затим се чврсто притисне на површину дна и стране купатила. Целокупна раван је затворена, што осигурава поуздану изолацију звука дотичне воде. Структура полиетилена је засебна ћелија, испуњена ваздухом, која има одличан ефекат апсорпције звука.

Најекономичнији и најприступачнији начин је звучна изолација челичне купке властитим рукама уз помоћ монтажне пјене. Да би се пена боље ухватила од контакта са површином, потребно је третирати дно и стране посуде са заптивачем. Премаз је ефикаснији за наношење годишње пене, јер има виши температурни режим, и боље је контактирати врућу површину.

После кристализације монтажне пене, препоручује се да се не дозволи директан контакт са водом. Иначе, вишак влаге може утицати на појаву гљивица и плијесни на премазу.

Изолација купатила сопственим рукама на друге начине врши се аналогно горе описаним методама. Технологија затварања чепа се такође заснива на употреби лепка, које треба строго бирати према упутствима. Поклопац од плута је радно интензивнији и скупљи од претходне верзије. Но, непорецива предност је еколошки прихватљив материјал и висока отпорност на вруће окружење, ослобађање отровних материја за вријеме гријања је потпуно искључено.

Уређај за изолацију буке са аутомобилским материјалима на начин сличан звучној изолацији у возилу.У овом случају рад може да ради чак и неискусни људи, важно је само пратити упутства из упутстава.

Након извођења једне од горе наведених метода, можете ставити заштитни екран испод купатила, који затвара трагове изолације и даје авиону елегантнији изглед.

Акрилна превлака у решавању проблема буке

Не постоји мање ефикасан начин да се ријеше непотребних децибела воде. Ова одлука ће одмах уклонити три проблема:

 • одлична звучна изолација за каду;
 • топлотна снага воде која се извлачи опада;
 • смањује ефекат клизања емајлиране облоге купатила.

Покривање унутрашњости купатила течним акрилним или акрилним слојем, наравно, не може се сматрати буџетским опцијама. Међутим, сврха оправдава средства, а многи који су ову методу испробали на својој опреми, били су потпуно задовољни избором методе елиминације буке.

Све радове изолације у купатилу, изведене у комплексу, несумњиво ће дати позитиван резултат. Можете се без страха чути у наредним странама, вјежбати у својим гласовним подацима. Али, обраћајући пажњу и новац како би се елиминисали непотребни звукови, не може се заборавити на тако важне ствари као што су хидроизолација и вентилација просторије.