Како да направите водљиви лепак својим рукама

У случају квара електричних апарата у домаћинству, није неопходно одмах га узети за поправак, јер губитак контакта између трагова на матичној плочи често може бити квар, и довољно је имати при руци водљиви љепило. Куповина у мрежи готових продавница не може бити проблем, избор асортимана је прилично широк: контакт, ЕЛЕКОНТ, лак Еласт, итд., Али за аматере и оне који се често сами поправљају, боље је направити свој састав. Довољно је имати барем неопходне компоненте компоненти и знати како да сами направите проводни лепак.

Карактеристике и својства проводних складишта лепка

Основа таквог лепка је присуство одређених компоненти компонената које могу да обезбеде потребан ниво електричне енергије. То укључује обичан графит, никл прах, полимере, сребрни прах - погодан је фини прах било ког проводног метала.

Мешавина лепка треба да буде еластична, а истовремено и мала отпорност. Еластичност ће осигурати прецизну примјену љепила и неће допустити да се наноси на површину. У том смислу, главна ствар је да се одржи потребан однос између прашкастих проводних пунила и полимерних конектора. Велики број адитива који су способни проводити струју може довести до смањења квалитета приањања са различитим површинама, што утиче на поузданост и чврстоћу контаката.

Још једна важна карактеристика рада,ће бити време потребно за сушење припремљене мешавине. Што се љепило брже осуши - то је боље и прикладније за рад чаробњака. Да бисте то урадили, са самопроизведеним лепком, користите било који готов бистровисхаиусцхаиа лепак или проводни лак. Због чињенице да се чипови загревају током рада, љепило мора бити отпорно на топлину и нужно сигурно за радног чаробњака и друге.

Самолепљива производња графитне прашине

Једна од најприступачнијих и најчешће кориштених метода је употреба графитне прашине као проводника. За припрему проводног љепила потребне су само двије компоненте компоненте - заправо графит и супстанца у облику било каквог брзосушивог љепила или лака. Припрема графитног праха није тешка, савршена за сврху за језгру зграде или уобичајене оловке. Гриффин, уз помоћ ножа за писање, потребно је извадити и утрљати у фини прах.

Приликом употребе готовог лепка, доњи део цеви се благо распростире и формирана рупа може додати графитни прах у односу један на други. Мешавину треба добро промешати са чачкалицом за зубе или неком другом погодном ствари. Након тога, фолија на доњем делу цеви је омотана и самопрорађено електрично водљиво складиште спремно за употребу по договору. Предност композиције куване на основи графита ће бити брзо време сушења.

Поред оловке, припремити графитПрашак се може користити са истрошеним бакарним графитним четкама или угљеничним штапићем са солним батеријама. Брушење графита може се обавити финим брусним папиром или папиром изнад главе. Такође је важно запамтити да када се користи лак као спојни елемент, поузданост споја ће бити мања него код употребе готове лепљиве композиције. Додавањем бакарног праха значајно се повећава електрична проводљивост.

Опсег електроводљивог састава који је сам израдио је прилично опсежан. На пример, универзални универзални проводни лепак обнавља траку плоче даљинског управљача, компјутерске тастатуре - где год нема могућности коришћења лемилице. Ауто ентузијасти често користе, ако је потребно, рестаурацију контаката за грејање задњег стакла.

Како да направимо електрично водљиви лепак од оловке оловке је приказан на овом видеу:

додатни рецепти

Графитна прашина није једина компонента која се може користити за припрему водљивих адхезивних композиција. Постоји неколико сложенијих мешавина које имају најбољу електричну проводљивост или адхезивна својства:

  1. Мешавина сребрног праха (130 г) и графита (12 г) је проводна компонента, док нитроцелулоза (8 г), ацетон (50 г) и колофониј (3 г) служе као конектори. У горе наведеном редоследу све се меша у малтеру до хомогене масе и лепак је спреман. Ако се љепило згусне, мора се разриједити ацетоном. Ово складиште је више израчунато као проводљиво - неВриједи очекивати да ће садржавати детаље као што је љепило.
  2. Графит (30 г) и сребро (70 г) у праху, ацетону (70 мл) и винил хлорид-винил ацетату (60 г) - након мешања постају текуће текуће проводне течности са својством адхезије. Држите посуду у затвореној посуди тако да ацетон не изгори. Такође разрјеђују смјесу ако се згусне.
  3. Прах графитне шипке оловке и ланаца се помеша док се не добије кремаста мешавина.

какви закључци

Наравно, постоје и други рецепти за самољепљиви љепило, а изнад се сматрају најједноставнијим и најчешћим. Какав год да се рецепт користи, најважније је да се сами припремите или да љепило купљено у трговини има минимални могући отпор. И као и свако друго, такав лепак треба да обезбеди јаку, поуздану и трајну везу.