Како да изградите стакленик за краставце својим рукама

Оштра жеља за уживањем у свјежем краставцу из свог стакленика у било које доба године, потиче вртларе да изграде покретне конструкције за узгој поврћа властитим рукама. Како уредити стакленик за краставце властитим рукама рећи ће овај чланак и упуте корак по корак.

Корисни производи за вртларе и баштованке

Која је разлика у стакленику од стакленика за узгој краставаца

Прије свега, неискусни вртлар је корисно знати колико су различити стакленици за краставце из стакленика.

 • виша, не мања од 2 метра. Такав уређај омогућава узгајивачу да слободно уђе у стакленик и изврши наводњавање;
 • пројекти могу бити грејање, са снабдевањем електричном енергијом;
 • често се на темељима постављају пластеници;
 • уређај обезбеђује вентилацију за коју су направљени прозори.

Поставите место испод стаклене баште тако да има слободан приступ и за наводњавање и за отпуштање земље, и за ђубрење на точку

Да би се схватило, у ком редоследу изградити стакленик, лакше је, ако се рад не води само фотографијама, већ и видеом.

Новајлија је много лакше изградити стакленик за краставце властитим рукама. Елементарне конструкције су кутија, прекривена прозирним филмом или мини-јамом са луковима покривеним материјалом за покривање.

Како одабрати место за садњу краставаца

Ако се одлучите за садњу краставаца, онда свакако морате направити стакленик за краставце. Прво морате одабрати одговарајуће местостакленик Овде је потребно узети у обзир следеће тачке:

 1. Мјесто треба изабрати тако да вам је погодно да се приближите стакленицима, да извршите неке манипулације са краставцима у њему (наводњавање, храњење, рафтинг), да доведете гној на колица.
 2. Изаберите добро осветљено место без ветра.
 3. Око стакленика, мјесто треба бити слободно, тако да можете мало поправити и инсталирати.
 4. Потребно је оријентисати стакленик у правцу запад - исток.
 5. Ради лакшег постављања оквира испод стакленика краставац ће захтијевати релативно равну површину.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

типови пластеника

Стакленик за краставце је обично једноставан дизајн, - кутија је прекривена транспарентним материјалом. Као стакло, филм, целуларни поликарбонат се користе као превлаке за спајање светлости.

Други метод стакленика за краставце укључује копање јаме, која преклапа материјал, пролази кроз свјетло. У стакленику сличног дизајна погодно је да се узгајају саднице краставаца, користећи се стаклеником за кратко време.

Материјали и алати за изградњу стакленика под краставцима

Није потребно купити скупе алате и материјале за изградњу стакленика под краставцима. Све што је при руци ће бити практично. Ипак, неки алати ће морати да се купе.

Да бисте направили стакленик, требаће вам:

 • чекић;
 • вијци;
 • кламерице за намештај;
 • одвијач (одвијач);
 • нож (пила);
 • Рулет;
 • конопац.

Материјали заСтакленик под краставцима може бити другачији, али ипак вриједи припремити:

 • лукови (метални, пластични, дрвени);
 • цигле;
 • плоче;
 • покривни материјал;
 • стари оквири прозора;
 • шипке;
 • биогорива (тресет, хумус, стајњак, итд.).

Материјал за покривање стакленика под краставцима треба да се бира на основу личних преференција - да је поуздано, економично, добро изгледало на фотографији ... Трошкови за различите производе значајно варирају. Најпрактичнији и скупљи материјал је ојачани филм и целуларни поликарбонат. Нормалан филм је јефтин, али његова отпорност на хабање није на висини. Филм је у стању да заштити биљке, али ће стакленик за краставце морати стално вентилирати.

Буџетски стакленик са луковима

Најлакши, али у исто вријеме прилично продуктиван домаћи пластеник за краставце може се обавити за сат или два.

 1. Прво, морате одредити површину земљишта коју можете однијети испод наткривених кревета.
 2. Затим из дрвене греде од 4 цм до 4 цм направљен је оквир који покрива цијело подручје кревета. Да бисте били удобни за узгој садница, најоптималније димензије оквира могу бити унутар 1,5 до 4 м.
 3. Након израде оквира, пролазне рупе се режу кроз четкице с врха према доље на сваких пола метра.
 4. У ове рупе убаците лукове, који се лако могу савијати властитим рукама од жичаних шипки дебљине 3 мм-5 мм. Висина таквог стакленика може бити око 50 цм, а промјер бушотина треба да буде такав да је лук чврстоостао на раму.
 5. Посљедња фаза, то је облагање одлазећег дизајна полиетиленске фолије. Да бисте то урадили, купите само прозирни, безбојни полиетилен, дебљине 100-150 микрона, а за учвршћивање употријебите кламерицу за градњу, када филм снимате директно у дрвени оквир.

Парницхок, загрљени тако, служиће вам верно и истинито не мање од три године, а сада ћете само морати да бацате семе у земљу на време и прекријте њихове кревете дизајном.

Како направити стакленик са луковима

Преносни стакленик за краставце

Мобилна конструкција преносивог стакленика за краставце направљена је од дрвета. Материјали су претходно обрађени посебним материјалима који спречавају труљење дрвета. На дну хидроизолационог слоја слагати биогорива и плодно тло.

Ширина кутије је 1,2 м. Стражњи зид је изграђен са висином од око 0,5 м, а предња страна је 20 цм испод. На врху стакленика ставите филм или оквир из старог прозора. У потоњем случају, отварање врата врата, врло је погодно за обављање зрачења поврћа.

Ако стакленик сакрије филм, прикован је ноктима за високи зид. Супротна ивица је бачена кроз оквир и причвршћена за земљу с клиновима, циглама или само сипањем земље. Слободна ивица ће се често морати одбацити, тако да су приковани за стакленике.

Ако је потребно, стакленик је лако премјестити на другу локацију. Зими није тешко раставити га.

Земљисте за стакленике са краставцима

ПлоднаТло (хидропони се не додирују) је комплексна биоценоза, у којој живе безброј малих живих бића, која не могу живјети нигдје другдје. Дакле, постоји цела школа биолога која повезује тло, заједно са антраксом, термитанима, коралним структурама, са "суперорганизмом". У овом случају, тло покрива - највеће живо образовање на Земљи. У стакленичкој земљи је такођер присиљен радити у 3 промјене. Штавише, у прољеће и јесен - у антифази с природним ритмом гријања /хлађења, а тло у стакленику се брзо исцрпљује. Отуда прва посљедица главне разлике између стакленика и стакленика: она не може радити више од једне сезоне на истом тлу, чак и када је рехабилитирана. Стога су стакленици по природи употребе земљишта подијељени на:

 • Тло - најједноставнији једини филм. Задовољни су када нема потребе за јаким ефектом стаклене баште.
 • Покретна - горња зграда стаклене баште, како је тло исцрпљено, прелази на ново мјесто.
 • Булк - може бити на једном мјесту дуже вријеме, али се природно тло не користи: у оплати стакленика, попунити посебне мјешавине тла које се мијењају најмање једном годишње. Они су чешће грађени на ниском мршавом земљишту.

Како везати краставце у пластеницима

Често су у дизајнирању пластеника већ постављени "стубови". Њихова улога је помоћна подршка и други елементи. Дакле, опћенито су методе подвезица исте, које су погодне за стакленик. Најчешће се користи вертикална метода, при чему су стабљике везане за горњу шипкустакленик Као опција, можете отворити рупе на крову и прескочити кроз њих конопац са слободним чвором. Неопходно је да би се напетост подесила и, ако је потребно, ослабила или појачала. Од конопца низ траке или конопца, који везују краставце. Веома је погодно садити биљке у стакленику уз помоћ шатора из решетке или лукова који је део дизајна.

Подвезица на луку. Умјесто традиционалних П-облика тапета, можете уградити пластични или метални лук. На њему је везано много конопаца, који су касније везани.