Како је стентирање зидова под ожичењем

Како правилно уништити зидове

Скривено постављање у кућу или стан има неколико предности у односу на друге варијанте полагања жице, али је ход бетонских зидова за ожичење значајан недостатак ове методе. Зато ћемо у нашем чланку покушати да вам пружимо максималне информације о стентирању зидова.

Надамо се да ће вам омогућити да смањите напоре да припремите зидове за скривање.

Врсте површина за резање зидова

Да би изабрали како правилно уништити зидове за ожичење, треба одредити површину зида. То може бити цигла или бетонски зид.

Прва опција за нас је прихватљивија. Уосталом, због присуства шавова у зидовима, уз њих можемо одабрати хоризонталне секције.

Хоризонталне области такође треба да буду одабране дуж шавова. Уосталом, због тога ће нас директно опеке чинити 2 пута мање. Да, и бирати жљебове у цигли много је лакше него у бетонској плочи.

Густина цигле је:

 • Керамичка пуна дебљина -не мања од 2000 кг /м3 .
 • Керамичка шупља -1100 - 1400 кг /м3.
 • Силикат пуне чврстоће -1800 - 1950 кг /м3.
 • Шупљи силикат -1100 - 1600 кг /м3 .

Али густина бетонске плоче је често нешто већа, као што следи:

 • лаки бетониимају густину до 1800 кг /м3. Пени бетон, газирани бетон и слично добијају на популарности.
 • лагани бетон , од којег се обично правиКод куће имају густину од 1800 - 2200 кг /м3.
 • Али много мање често се користе у грађевинарствутешки бетонима густину од 2200 - 2500 кг /м3.

На основу тога, открили смо да ће зидови за ожичење олакшати зид од опеке. Штавише, због шавова, обим посла се може знатно смањити. Али најчешће не морамо да бирамо.

И само у ретким случајевима, више ожичења можемо поставити на зид од опеке због правилног распореда решетке.

Алати и методе жигосања зидова


Начин претварања површина предака

Чекић и длето

 • Чекић и длето су најстарији и доказани начин . Помоћу длијета оцртавамо дубину и положај наше будуће удубљења за ожичење, а затим, постављајући попречни или паралелни жлеб, избацујемо шипку.
 • За површине од опеке, гдје је довољно продубити шав између слојева опеке, овај метод се још увијек може појавити. Иако је за такав зид потребан велики напор при разбијању печата у цигли. Али за бетонски зид да обавља такве послове уз помоћ чекића и длета је практично немогуће.

Бугарски

 • Ако рукујете властитим рукама, употреба бугарског може бити добра алтернатива за чекић и длето. Уосталом, овај алат је прилично чест и вероватно је на дохват руке. Механизација процеса може значајно убрзати процес.
 • За употребу бугарских за стробление зидове треба претходно направитискицирајте изглед жица. Затим, користећи дијамантни диск, направимо два паралелна жљеба тражене дубине.

Обратите пажњу! Када се користи булгар за строблление површине пожељно је уклонити напон из свих дијелова напајања, евентуално овдје. Уосталом, како показују искуство и закон охолости, сигурно ћете наићи на стару инсталацију. Успут, овај захтјев треба приписати свим методама глачања зидова.

На фотографији су приказане све млазнице на бушачу за глачање

  Сада, уз помоћ чекића или чекића, изаберите материјал између наших бразди. Приликом употребе бушилице најбоље је користити посебну млазницу у облику лопатице. Створен је само да би створио продубљивање у зидовима.
 • На питање зашто ће зид бити постављен за постављање, Булгакара је практично савршен одговор. Али постоје неки "али"! Прво, када се користи бугарски, формира се огромна количина прашине. Чак и присуство друге особе са снажним усисивачем то неће спријечити. Друго, употреба диска неће дозволити стварање бразди у угловима просторије и морат ћете користити или ударац или длијето за стварање радног коња у куту.

перфоратор

Пробијање ударцем

 • Употреба чекића за гажење површина, иако не осигурава потпуно функционисање без прашине, али у одређеним тренуцима смањује његову количину. И додатни алат, као у случају Бугара, неће вам бити потребан.
 • На питање какоПравилним уништавањем зида за ожичење чекићем, можете објаснити бројне видеозаписе. Овај метод глађења је следећи. Требало би да, кроз мале интервале дуж линије примене жице, направите рупе за бушење. Затим, уз помоћ посебне млазнице у облику лопатице, изрежите бетон између отвора.
 • Ова метода је нешто радно интензивнија и дуготрајнија, али је очигледна предност мање прашине. Лично, више ми се свиђа. Иако је, наравно, најбољи начин да се користи специјално дизајниран схтроборезки.

Строборез

 • Посебно дизајниран алат за скидање зидова назива се жица за исправљање . Према принципу уређаја, то је исти бугарски, само два паралелна диска су доступна овде. Могу се подешавати, мијењајући дубину урањања у зид. Поред тога, можете да промените удаљеност између дискова, због чега је ширина нашег хода различита.
 • Главна разлика између схтроборезкие је присуство снажног усисивача и максимално могуће заптивање радног простора. Због тога је количина прашине минимална.
 • Подешавајући потребну ширину и дубину колица, укључите усисивач и возите машину на зиду. Као резултат, добијате идеалну депресију на минимуму времена.
 • Једини недостатак таквог инструмента је његова цијена. То је прилично велико и ако није ваша професионална дужност печатити зидове, онда куповина таквог алата није прикладна. Али ако је то могуће узети у закуп, препоручујемо вамискористите ову прилику. Спашени живци и снаге ће поправити потрошени новац.

Усинг Строборезкие

Правила за резање зидова:

  • Прије свега, треба имати на уму да је прије уништавања зидова за ожичење потребно направити план. Треба да садржи само равне углове. Иако вам дијагонале и перле омогућују да уштедите време и материјале, то ће у будућности довести до великих проблема.
  • Према параграфу 2.1.39 Правилника за инсталацију електричних инсталација (ПУЕ) , скривене жице се називају жице скривене испод жбуке, бетона, алабастера и других ватросталних материјала на дубини од најмање 10 мм. То нас обавезује да радимо веома дубоко, али са струјом је боље да се не шалимо и да се придржавамо правила ПУЕ.
  • Ако извршите хоризонтални ход, ондапрема стр.3.33 СНи 3.05.06-85 , висина радног комада од подне плоче не сме бити већа од 150 мм. Ово правило важи за све плоче дебљине до 80 мм. Ова дебљина се не односи на дебљину дебљих плоча.
  • Слично томе, наша упутства препоручују да у изради плана локација жица од прозора и врата треба да буде мања од 100 мм. Осим тога, није препоручљиво лоцирати ожичење ближе од 400 мм од цијеви за дистрибуцију плина.


Правила стентинг зидова

 • Пре него што се направи зид за ожичење, треба имати на уму да разводне кутије треба да буду уметнуте у зид тако да су у затвореном стању на истом нивоуса зидом. Приликом одабира величине разводне кутије, имајте на уму да ПУЕ правила захтевају испоруку жице у области обраде и најприкладније је да се ова залиха остави у разводној кутији.

Обратите пажњу! Приликом полагања жице на скривени начин могуће је омогућити његове стрије. Жице морају бити слободне да леже у зиду. У супротном, услед температурних флуктуација може се деформисати.

 • При полагању жица на запаљивим површинама потребно је извести подлогу за жицу негоривог материјала. Ширина ове подлоге треба да будене мања од 100 мм .

закључак

Сада знајући шта уништити зидове за ожичење, и знајући све предности и недостатке сваке методе, моћи ћете да изаберете своју идеалну опцију. Захваљујући томе можете значајно уштедети време и труд, као и добити прилику да положите ожичење, које у потпуности одговара свим правилима и прописима.

Ово елиминира вјероватноћу различитих ЈП и осигурава њихов дугорочни рад.