Како је исправно причвршћивање електричног свитка?

Недавно власници кућа све више бирају електричне котлове. Они имају своје позитивне и негативне стране. А сада када је јединица већ купљена, остаје само да је повежете са грејним системом. Прикључивање електричног котла је једнако важно као и његов први избор. Заиста, од тога у већини случајева квалитет рада и економична потрошња горива зависе од тога.

 • Шта је завој?
 • карактеристике повезивања
 • Облагање електричног свитка као главног
 • Постављање електричног котла као додатне

Шта је завој?

Савијање зидног или подног електричног котла - његова директна веза са системом припреме топле воде или грејања. Типично, потребни су различити прикључни елементи са цевима, као и додатне компоненте које помажу јединици да ради. Ово последње укључује:

 • пумпа;
 • експанзиона посуда;
 • филтер за пречишћавање воде.

У најједноставнијим моделима, на примјер, ЕОЕ - све то није. Зато се ове ствари морају купити одвојено.

Поред тога, потребно је унапријед израчунати колико ће дизалица и адаптера бити потребно.

Прије свега, скуп елемената за повезивање захтијева да котао исправно обавља своје функције, а вода у жељеном смјеру се креће кроз цијеви.

У зависности од модела, безбедносна група може такође бити обезбеђена у уређајима, што укључује:

 • манометар;
 • вентил за пражњење ваздуха;
 • Вентил за ресетовањецоолант

Најновије компоненте су обавезне јер су одговорне за контролу притиска у систему. И са његовим брзим растом, предузимају се мјере за његово смањење. Иначе, случај може не само да разбије јединицу, већ и цијели повезани систем.

Котао се може користити као главни или секундарни. Понекад се систем може потопити из водовода.

карактеристике повезивања

На први поглед, везивање електричног гријача може изгледати као једноставна процедура. Али у стварности, овај посао захтева строга правила. Само у овом случају може гарантовати високу ефикасност и економичну потрошњу енергије.

Електрични бојлер има много позитивних страна, међу којима можете прецизно распоредити инсталацију готово свуда. У овом случају, уређај ће обављати своје функције на свих 100%, наравно, уз правилну везу.

Без обзира на то која ће плоча бити изабрана, електрични намотај ће узети у обзир уземљење. У супротном, опрема не само да може нашкодити људима, већ и пропасти.

Постављање електричне завојнице као главног

Електрични дијаграм електричног котла се обично изводи у складу са упутствима која су приложена уз уређај. Без обзира на дизајн, цијели процес је исправно прикључивање доводне и повратне цијеви.

Ако је вода напуњена носачем топлоте, боље је одмах укључити довод воде из општег водовода у систем. То ће га учинити уочљивимубрзати процес почетног пуњења система, а такође, ако је потребно, додати нешто течности током рада.

Рез се врши пре филтера.


Пумпа је иза тога. Поред тога, морате направити грану за експанзиони резервоар (наравно, ако није предвиђен у самој јединици). Компонента је постављена испред компресора. Обавезно ставите вентил испред резервоара. То ће омогућити да се у сваком тренутку изврше потребни дијагностички и поправни радови.

Неопходно је запамтити да је електрични котао потпуно зависан. Због тога је потребно водити рачуна о алтернативним изворима, или паралелно укључити у систем јединицу која ради на другом извору енергије.

Прикључивање електричног котла као додатне

Ако апарат функционише заједно са другим, на пример, гасом, који је веома чест, коло електричног котловског снопа добија неке карактеристике:

 1. Требало би да постоји најмање један број кола у систему.
 2. Правилно постављање водомера.

Важно! Неповратни вентили су подешени тако да се кретање расхладног средства врши само из грејача.

Свака инсталација мора имати сопствену пумпу, која је повезана са котлом. То се ради како би се њихов рад синхронизовао.

Имајте на уму да пумпа мора бити искључена са грејачем. У супротном, када је јединица у стању мировања, компресор ће се напајати из обрнутог тока,домесхиваиа в серви. Све ово ће негативно утицати на перформансе целог система.

За исправан рад, боље је конфигурирати опрему са аутоматизацијом. То ће не само продужити животни век уређаја, већ ће и значајно смањити оперативне трошкове. Можете и сами направити контролну јединицу и поставити све параметре. Дакле, сезона гријања ће бити јефтинија ако, на примјер, ноћу користите електричну енергију, а поподне - плин.