Када се врши вакцинација кунића

вакцинација кунића- ово је обавезна мјера, и није важно да ли имате узгајивача за расплод или за декоративну сврху. Мало зечева знају како да праве вакцину и колико често. Свака животиња треба вакцинацију, иначе ће постати болна и можда неће дуго живјети. Вакцинација зечева ће помоћи у спречавању опасних болести. То је једини начин да се заштите зечеви.

Није могуће вакцинисати новорођене зечеве. Форме имунитета од имунизације. Прву вакцинацију треба обавити најраније 1,5 месеца од дана рођења. Најчешће се вакцинација проводи једном у шест мјесеци.

Вакцинација из миксоматозе

Узрочник ове болести је тешко уклонити из тијела. Болест је створио француски научник прије стотину година, желио је да зарази податке о животињама и смањи њихов број. Миксоматоза се проширила широм света и променила је свој изглед. Већина инфекција је од малих инсеката, али има случајева изложености телу кроз ваздух. Кључне карактеристике укључују: отицање ока, високу температуру и збуњеност у простору. Два дана касније, зец умире.

Вакцинација из миксоматозе треба спровести према алгоритму:

1. Прва вакцинација се врши на пролеће зечева старијих од 30 дана.

Друга вакцинација такође након 30 дана.

3. Треће за шест мјесеци.

Следеће вакцинације се врше у зависности од региона пребивалишта, то можете да урадитесваких шест месеци или сваке године. Током ове процедуре, животиња не би требала бити болесна.

Вакцинација из ВГБЦ

Ова болест улази у тијело из тла. Први знаци појављују се на трећи дан након инфекције, а то су: лош апетит, нервни поремећаји и апатија. Утиче на унутрашње органе животиње.

Вакцинација од зечева из ВГБК треба да се спроведе према овом алгоритму:

1. Прва вакцинација се врши на 45. дан од рођења.

2. Ако је вакцинација против миксоматозе већ урађена, онда је потребна вакцинација против ВГКБ не раније од две недеље.

3. Друга вакцинација у седмици.

4. Трећа вакцинација такође за недељу дана.

Поновљена вакцинација се врши сваких шест мјесеци.

Обратите пажњу!Постоји инокулација која комбинује вакцину против ове две болести. То кошта много више, али ефикасност је боља иалгоритам је лакши за коришћење:

1. Прва вакцинација зечева старих 45 дана.

2. Други се ради у 60 дана.

Поновљена вакцина сваких шест месеци.

Како да направите вакцину за зечеве

Многи зечеви не желе да позову дом ветеринара, већ им је лакше да све раде својим рукама. Важно је придржавати се правила како не би наштетили кућним љубимцима, пажљиво прочитајте упутства. Често се вакцинација врши у вилици, а још мање у бутини. Чврсто држите руке да зец не избије. Први пут је боље да то урадимо заједно.

Пазите!Разведенвакцина важи 3 сата! Десет дана пре вакцинације, кунићима треба дати анти-глистрофну терапију.

Усклађеност са једноставним правилима помоћи ће вам да се брзо и без компликација вакцинише код кунића. После овог поступка, животиња се држи у карантину 14 дана. То је неопходно да се кунић не зарази од болесних особа. Не мора да мења дијету, главна ствар је да се обезбеди слободан приступ чистој води.

Споредним ефектима вакцинације може се приписати само прекомерна саливација. Нестат ће након пар дана. Запамтите да је спречавање болести много лакше него касније.