Израда вијака властитим рукама и затвор на фотографији

Конструкција било које капије подразумијева уградњу капије или другог механизма за закључавање. Без овог елемента значење уградње улазне капије једноставно нема смисла. Сасвим често су механизми за затварање већ укључени, међутим, ништа не спречава производњу вијака на капији својим рукама. О овоме и не само - у овом чланку.

садржај

 • Велики модели констипације
 • Израда затвора сопственим рукама
 • фабрички производи
 • И завршава

Основни модели затвора

У модерном свету постоји огромна количина разних роба и капија за капију - није изузетак. Њихове главне разлике нису само у изгледу, већ иу начину причвршћивања, врсти конструкције и практичности рада. Мајстори разликују три главне врсте таквих механизама, од којих се сваки може направити властитим рукама:

 • хоризонталне , које су подељене на горње, централне и ниже. Хоризонталне браве су најбоље постављене на капији до гараже.
 • Вертикална , која такође има 3 поделе - горњи, централни и доњи.
 • додатно . Такви предмети најчешће се стављају на капије приватних кућа или врата кућних објеката.

болтс

Израда затвора сопственим рукама

У категорији вијака, постоји велики број модела. Али, као иу сваком другом ривалству, добијају се најједноставнија, али ефикасна решења:

 • Конуси на ушима . Најчешћа опција је најлакшанаправи своје руке У централном делу вентила, на месту где се налазе један до другог, заварите једно уво са сваке стране. Слот је изашао касније и биће могуће објесити обичан дворац.
 • контактни механизам . Стандардни уређај који ради на принципу констипације на контејнерима. На угловима врата, поступак заваривања се инсталира вертикално на једну шупљу металну цијев. У том случају, цијев не би требала бити дуља од 20 цм, а исти дијелови цијеви су укопани у тло. Затим узмите 2 комада од 40-50 центиметара, који обезбеђује облик вретена. Након тога, свака констипација се "растеже" вертикално кроз шупље цеви.
 • вијак . Да бисте сами направили такву браву за капију, требат ће вам 4 металне конзоле, подножје и вретено. Носачи су заварени на металну подлогу, а кроз њих пролази шипка. Да бисте спречили да вијак испадне, можете заварити малу оловку или неки други лимитер. Да би ваше руке биле што поузданије, дужина зазора би требала бити једнака дужини врата капије.
 • реза . Потребне 4 или 6 металних кука у облику слова Г исте величине. Куке су постављене отприлике на местима судара запорних вентила и на супротним крајевима. Кроз ову конструкцију се растеже метална цев или вијак. Као иу претходној верзији, могуће је обезбедити предњи део облика вретена.

Такви модели имају огромне предности: способност да створе своје руке, једноставност употребе и поузданост. Из тих разлога, персонализованизаштитне механизме и пронашао такву популарност.

фабрички производи

Производни механизми су слични онима које смо сами направили. Такође су поуздани и једноставни за употребу. Међутим, уместо да се троши на време производње, морате да платите финансијама. Сада су најпопуларнији следећи модели:

 • дугмад . Може се користити за окретање или гурање. Функције у таквим оловкама су сличне - да омогуће отварање /затварање капије и закључавање њиховог положаја у затвореном стању. Једини изузетак је да прве треба ротирати, а друге притиснути. Да би се створио такав механизам, потребна је специјална опрема, тако да их производе само у фабрикама, а испоручују се у комплету или одвојено.
 • закрпе за закрпе . Као што је јасно из назива, они су инсталирани на вратима или вратима. Главна предност монтаже је мали фронт рада. Довољно је да се уређај фиксира на једном засуну, а други да се стуб.
 • кодне браве . Такви заштитни механизми били су популарни у улазима многих стамбених зграда прије почетка раздобља интеркома. И заиста, довољно је да кликнете на 2-3 дугмета и врата ће се одмах отворити. Међутим, значајан недостатак је што нападачи могу лако да открију шифру закључавања ако се она користи дуже време. Због тога се препоручује да се купи кодна брава, која такође има кључ у брави. Вриједи рећи да, упркос недостацима и сложености инсталације, такви уређаји се још увијек налазе свуда на вратима и вратима гаража.

И на крај

Затвор, вијци, браве и други механизми који штите својство користе се више од стотину година. Од момента настанка идеје до данас ови уређаји су пронашли значајан развој. појавили су сесложени механизми, неколико степени заштите , који користе видео надзор за капију или улазна врата, међутим, људи не игноришу и једноставнија рјешења. Вијци морају бити једноставни за употребу, али ипак поуздани. Из тог разлога се и даље користе констипација, игле, квачице и други једноставни механизми.