Изолација водоводних цеви у приватној кући

Изолација водоводних цеви у приватној кући - важан корак у стварању удобан микроклиму и смањити трошкове грејање простора у приватним и стамбеним зградама. Разматра захтеве из члана полипропилена изолације за цеви, требало би изоловати за грејање и водовод.

У приватним кућама имају два комуникације подручја угрожене на смрзавање. Налази подручје података на улици, приликом постављања цевовода из бунара до куће или у негрејане подруму. Ако немате подрум изолацију, цеви у подруму за заштиту приватне куће од топлоте потребно. Размислите шта и како да изолује своју комуникацију, објаснити шта материјале за коришћење.

Да ли је неопходно да се изолује воде у приватној кући

Да ли је потребно да се изолују пластичне цеви у приватној кући? Ако сте имали изолацију у изградњи траке темеља, комуникација штите од губитка топлоте је потребно. Ако ретко раде кућу на селу зими, комуникација се промерзнути, без обзира на материјал се користи за водоводних цеви - метала, поцинкованог лима или ХДПЕ.


Како да изолују цеви у приватној кући са сопственим рукама

Након уласка у хладну цеви са водом у топлој просторији на њему ће се увек формира кондензат. Ако је цев затворена, ви штитити просторије против евентуалне појаве влаге ??. Грејање куће такође треба изолацију,да не би губили додатну топлину у овој просторији, већ да је преусмери на максимум у животном простору, смањујући трошкове грејања.

Захтеви за изолацију за изолацију цеви

Недавно су за израду цијеви кориштени сви материјали рукотворина - старе јакне, памучне покриваче итд. Данас је опсег изолације толико широк да није лако направити прави избор. Због тога је неопходно узети у обзир најтраженије материјале, као и технолошке захтеве за ове материјале. Размотрите шта треба узети у обзир приликом избора изолације:

  • трајност изолационог материјала;
  • Отпорност изолације на високу влажност и влагу;
  • Заштита од пожара и отпорност на пожар изолације;
  • Лака инсталација са поновном употребом;
  • Отпорност на механичке и топлотне утицаје;
  • Ниска цена и доступност изолације цеви.

Како изоловати водоводне цеви у приватној кући

За материјале који се користе у мокрим и не гријаним просторијама намећу се бројни важни захтјеви. Техничке и оперативне карактеристике изолације морају испуњавати захтјеве отпорности на кемијске и термичке утјецаје. Када задовољимо неопходан скуп карактеристика, наставићемо са избором најјефтиније и оптималне топлотне изолације цеви.

Савремени материјали за изолацију цеви

Изолација од стаклене вуне и минералне вуне

Најчешће се користи фибергласна и базалтна изолација у цилиндричном обликуза изолацију метал-пластичних цеви. Материјал има ниску топлотну проводљивост и отпоран је на високе температуре, али се боји влаге, што захтијева додатне трошкове за изолацију од влаге. Зато се базалтни грејачи могу користити само у загрејаним просторијама. Прочитајте и карактеристике минералне вуне Изовер.

Приликом рада с промјеном, користите рукавице и одводник искри, како би се заштитили од уласка микрочестица на кожу и слузницу.

Када се користи минерална вуна или стаклена вуна:

  1. Узми ролну топлотне изолације и одсеци мале комаде.
  2. Завршите базалтну изолацију на цеви и учврстите најлонску врпцу - уже са једне стране и омотајте изолатор на спирали до краја цеви.
  3. Фиксирајте изолацију ваљка, као што је рубероид, изолон или пену од пене од фолије, преко изолације.

Изолација од пјенастог полистирена и ППУ

Полистирен и полистирен полистирен се често користи за изолацију цеви у земљи. Гријач је отпоран на високу влажност, има отпорност на механичка оптерећења. Скела се може узастопно користити уз могућу поправку система, а карактеристике екструдираног полистирена УРСА испуњавају све захтјеве. Оптимално користите шкољку са ППУ у сеоским кућама.


Пхото Канализациона цев са грејним каблом испод грејача

Да бисте користили полиуретанску љуску, повежите две половине цилиндра око цеви и умотајте ихСцотцх тапе Следећи детаљи се међусобно преклапају. Цилиндри од пјенастог полистирена и ППУ могу имати фолијски слој, што их чини сличним термосу и повећава отпорност изолације на високу влажност. Погледајте видео поређење карактеристика изолације цеви.

Изолација из пењеног полиетилена

Изолација за цијеви од пјенастог полиетилена: пјена или изолатор погодна је за уградњу. Материјал се лако може фиксирати фолијом или квачицама, једноставно га уклонити и по потреби га поново користити. Оптимална употреба изолације од пјенастог полиетилена да би се заштитиле цијеви за гријање у приватној кући како би се смањио губитак топлине у подруму.

Како изоловати цеви у приватној кући

Потребно је унапред размотрити како да се изврши изолација водоводних цеви у приватној кући, како да се изолује темељ колоне и који материјал за топлотну изолацију треба користити за различите материјале. Захтеви за коришћене материјале треба да узму у обзир лакоћу уградње изолације, дуги век трајања, карактеристике водоодбојности, еколошку и пожарну безбедност материјала.

Не би требало да дође до потешкоћа у вашем раду, јер се овим питањем може носити са сваким. Неће бити потребне посебне вештине или посебан алат за изолацију цеви. Погледајте видео упутства на крају чланка на ову тему, и разумећете фазе изолације канализације. Главна ствар коју треба посматрати је прецизностобављање свих поправки.