Избор зида испод телевизора у дневној соби

Зид у дневној соби вам омогућава да поставите не само телевизор, већ и друге декоративне елементе и кућне предмете.Дневни боравак - најважније место у кући после кухиње, овде позивамо госте, овде у дугим зимским вечерима идемо у целу породицу и водимо разговоре или гледање телевизије. Зато је веома важно да ову собу учините што удобнијом и умирујућом. Намјештај је важан дио унутрашњости просторије. Софе, фотеље, столићи, комоде, ормари - све би требало да се савршено уклопи у дизајн дневног боравка и да се комбинирају једни са другима. Данас ћемо разговарати о најрелевантнијим варијантама дневног боравка зидова и разумјети, у којим случајевима вриједи одабрати такав намјештај са мјестом за ТВ.

ТВ зид у дневној соби: предности и недостаци

Постоји огромна разноликост зидова, који су у суштини систем ормара, полица и ормара за складиштење и стављање на њих и декоративних и функционалних предмета. Зидови су отворени и затворени. Избор материјала од којих се производи такав намештај је огроман: може бити дрво, стакло, метал, па чак и пластика. Коју опцију можете изабрати зависи од вашег укуса, унутрашњег стила и финансијских могућности.

Можете сакупити необичан зид, редом обојен у једну боју, ормариће са стакленим вратима и ормар између њих.

Од давнина, зидови са нишом испод телевизора постали су посебно популарни, упркос чињеници да се модерни плазма телевизори могу причврстити на зид.

ИдемоХајде да причамо о предностима намештаја са нишом за телевизор.

 • Када телевизор постави зид на своје место, он се ненаметљиво сипа у најконзервативнији ентеријер.
 • Екран, који се налази у рупи између сета полица и ормарића, окружен је са свих страна како би се заштитио од падајућих делова зида.
 • Поред сувенира, књига и телевизора, ТВ зидови обично имају полице за чување ДВД-ова, дискова и друге опреме.

Међу предностима зидова испод телевизора треба истакнути одличан изглед и дуги вијек трајања

Телевизор у зиду одмах привлачи пажњу и постаје средиште дневне собе.

Поред горе наведених предности, такав намјештај има и неколико недостатака:

 • Ако сте купили телевизор и желите да га ставите у стари зид, узмите у обзир чињеницу да ниша можда не одговара величини за нову технологију.
 • Ако се одлучите за уклањање технике из дневног боравка на дуге стазе или једноставно надмашите њу на зиду, имат ћете празан простор у зиду, који је тешко испунити тако да се складно уклапа у унутрашњост.
 • Ниша за телевизор учествује у систему где се могу налазити полице, фиоке или ормарићи.

Као што видите, чак и ТВ зид има неке недостатке. Међутим, ако сте поставили циљ да купите намештај, где ће вам бити згодно да поставите не само све потребне ствари, већ и телевизор, онда минуси о којима смо писали неће бити ометано.

Зид у дневној соби без телевизора

Ако мислите да ТВ нијеместо у хали где ћете бити породица за заједничку комуникацију, онда можете купити оригинални зид без нише за ову технику.

Предности зида без седишта на телевизору:

 • Такав намештај карактерише повећана функционалност и капацитет, као и скуп и величанствен изглед.
 • Зид без простора за телевизор има додатне полице или фиоке у којима можете уредити ствари на које сте посебно поносни, на примјер, збирка књига.

Уместо телевизора на зиду, можете ставити слике, лонце или сет

Зидови без простора за телевизор захтијевају у њих додатне материјале, због чега њихова цијена може бити прилично висока.

Обично такве слушалице имају затворене ормаре са стране, између којих су отворене или остакљене полице. Одустајање од телевизора чини вашу дневну собу привлачнијом за заједничку активну забаву.

Различити зидови у дневној соби без простора за ТВ или с њим

У овом тренутку, постоји велика разноликост слушалица са простором и простором за телевизор. Приликом одабира зида, обратите пажњу на то какву врсту припада, и добро размислите да ли ће се уклопити у ваш ентеријер.

Да би вам било лакше да одлучите, погледајмо које варијанте зидова постоје:

 • Традиционални зид се састоји од ормара за одјећу и књиге, мезанина, бара и простора за ТВ. Обично има висину од пода до стропа и заузима све или већину зида. Такви сунамештај има прилично суздржан изглед, имаће леп изглед у класичном и енглеском стилу, као иу ентеријерима са афричким мотивима.
 • Зидови клизача су прилично компактни и обично се састоје од отворених или остакљених ормара и сувенира и нише за телевизор. Такве слушалице савршено ће се уклопити у малу просторију и украшавају сваки модерни ентеријер.
 • Угаони зид заузима два сусједна зида. Ова опција је релевантна ако соба треба да садржи велики број ствари, али ова соба је прилично мала по величини. Обично је ниша испод телевизора и полице за декоративне елементе смјештене у већини зида, а друга страна се састоји од ормара за књиге и одјећу.
 • Модуларни зидови се састоје од одвојених постоља, ормара и полица које се могу трајно унети у ваш ентеријер нечим новим. Типично, ове слушалице су дизајниране за модерне лаконске дневне собе, али су представљена тржишта намештаја и опције дизајниране за деликатније и класичне дизајне. Познати у свету, зидови "Милана" се односе и на модуларни намештај.

Зидови направљени испод телевизора често се дешавају за ДВД плејер

Постоје модуларне слушалице специјално дизајниране за ентеријере у стилу сецесије. Састоје се од контрастне боје и текстуре елемената који су суспендовани у асиметричном поретку. Често такви зидови претпостављају да ће телевизор бити објешен на зид.

Од свих описаних врста намештаја,Лако је изабрати зид који се не поквари, већ доприноси вашем ентеријеру. Када одлучујете које сте слушалице исправне за вас, обратите пажњу на његову функционалност.

Мини-зид за ТВ за ходник

Ако поседујете малу дневну собу или једноставно волите да имате довољно слободног простора, онда изаберите зидове мале величине, али немојте заборавити функције које је потребно обавити.

 • Нисха под телевизором;
 • Кућишта за складиштење дискова и ДВД-а;
 • Пожељно је да најмање неколико полица буде присутно за сувенире.

Мини зид захваљујући својој компактности савршено се уклапа у мали дневни боравак

Дакле, при одабиру мини брда у ходнику, обратите пажњу на такву варијанту као што су зидови камена. То су ниске зграде, где се телевизор налази изнад центра, а испод је одељак за складиштење неопходних ствари. Упркос својој компактности, такав намјештај је сасвим мост.

Ако изаберете ову врсту намештаја, али желите да добијете место где можете да ставите декоративне елементе, закуцавајте мало изнад полице столице, са материјалом сличним њему и исте боје. Сва ова структура формира јединствен систем, и нико не може претпоставити да сте га сакупили у деловима.

Још једна мала, али пространа слушалица у дневној соби је мини зид. То је јефтино, то је композиција са ниског стола или отвореног типа постоља за телевизор, пар уских \ тса стране су ормарићи, обично са стакленим или зрцалним вратима и системом полица које се налазе изнад телевизора, између ормара.

Избор зида за ТВ у дневној соби (видео)

Испричали смо вам о најпопуларнијим зидовима дневне собе, са различитим опцијама за инсталирање вашег телевизора. Коју опцију одабрати - одлучити за вас!

Дизајн зида испод телевизора у дневној соби (примери фотографија)


)